Salmonella vs Apandisit

Salmonella vs Apandisit

• Oy verenlerin toplamı
    23
Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bağırsaklarınızı yiyen Salmonella bakterisi mi yoksa anında hastaneye ışınlanmanıza sebep olan apandisit ağrısı mı daha kötüdür? Yani ağrı konusunda yarışı kim alır? Deneyimi olmayanlar yazmazlarsa sevinirim. Hep bilgisayar parçası mı kapıştıracağız? :D

Apandisit ameliyatı olmuştum. Sabah 6 gibi başlamıştı. Gerçekten inanılmaz ve bitmek bilmeyen bir ağrı. 6 saat boyunca ağrıyı çektim. Ağrı sürekli kıvrandırmıştı ve sürekli bir şeyleri sıkmaya çalışıyordum yeterki geçsin diye. O an yaşadıklarımı hatırladığımda bile kötü oluyorum.

Hayatımın en kötü zamanlarından birisi kesinlikle Apandisit ameliyatı olmadan önceki yaşadığım acı sırasında geçirdiğim zaman. Aklıma geldikçe kötü hissediyorum, çektiğim acılar aklıma geliyor.
Tabii ki daha kötü acılar vardır fakat deneyimlediğim en acılı şey olduğu için hayatımın en kötü zamanı oluyor.

Apandisit ameliyatı olmuştum. Sabah 6 gibi başlamıştı. Gerçekten inanılmaz ve bitmek bilmeyen bir ağrı. 6 saat boyunca ağrıyı çektim. Ağrı sürekli kıvrandırmıştı ve sürekli bir şeyleri sıkmaya çalışıyordum yeterki geçsin diye. O an yaşadıklarımı hatırladığımda bile kötü oluyorum.
Ben de salmonella bakterisine yakalanmıştım, hemşire kandaki bakteri değerini doktora yanlış söylediği için ilk 3 gün antibiyotik almadım ve bu yüzden fazladan 3 gün olarak toplamda 12 gün hastanede yattım. Bağırsaklarımda kalıcı hasar oluştu.
Hayatımın en kötü zamanlarından birisi kesinlikle Apandisit ameliyatı olmadan önceki yaşadığım acı sırasında geçirdiğim zaman. Aklıma geldikçe kötü hissediyorum, çektiğim acılar aklıma geliyor.
Tabii ki daha kötü acılar vardır fakat deneyimlediğim en acılı şey olduğu için hayatımın en kötü zamanı oluyor.
Bu bakterinin korknç yanı bazı kaynaklara göre 2400, bazı kaynaklara göre 1800 adet çeşidi bulunuyor.

Hastalığın her çeşidi kötü bence. Sağlığının ve canının değerini de ancak kaybedince anlıyorsun ama.

En basitinden grip olunca bile hayattan kopuyorsun, yaptığın bir şeyden zevk almamaya başlıyorsun. Daha büyük hastalıkları saymıyorum bile...

Her ikisinin ağrısı da benzer sayılır. Ancak kritiklik açısından apandist daha kötüdür. Acı bakımından ani başlaması ile apandist, zamanında önlem alınmaz teşhis edilmez ise de Salmonella baya bir kıvrandırıcı olabilir.

Sadece apandisit ameliyatı oldum. Acısı kıvrandırabiliyor. Neyse ki benimki patlamadan alındı. Bir de benden küçük apandisiti patlamış kız vardı. Neyse ki fazla süre geçmemişti. En azından patlamamış olanın ameliyatı basit.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı