Salondaki modemden en uzak odaya Ethernet çekmek

Qoblin

Decapat
Arkadaşlar merhaba,

Evin internet altyapısı VDSL ve 98 Mbps destekliyor ve oradan gelen sinyal odama gelene kadar beter haliyle internete ulaşmış oluyorum.

Salondaki modemden odama Ethernet kablosu uzatarak nete bağlanmak istesem neler yapmam gerekir?

Bu yapacağım işlem sadece bilgisayara internet erişimi sağlar diye biliyorum. Wi-Fi sinyalini de iyileştirecek bir yol var mıdır?

Xiaominin vs. internet guclendiricileri var onları kullanabilirsin ama oyun vs oynuyorsan bilgisayarda ve hız kaybı olmasin diyorsan Ethernet kablosu çekebilirsin.

Hocam direkt ethernet kablosu alıp bağlayın. Ben halının altından yürüttüm kabloyu sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Farkı göreceksiniz:)

Daha iyi modem ile sinyali artırabilirsiniz yada sinyal güçlendirici var tam bilmiyorum ama. Modem çok uzaksa 5 metre kadar kablo gerekebilir onu da modemden pc ye kadar cekmen lazım kablo kirliliği olur, modemi odana taşıyabilirsen rahat edersin.

Arkadaşlar merhaba,

Evin internet altyapısı VDSL ve 98 Mbps destekliyor ve oradan gelen sinyal odama gelene kadar beter haliyle internete ulaşmış oluyorum.

Salondaki modemden odama Ethernet kablosu uzatarak nete bağlanmak istesem neler yapmam gerekir?

Bu yapacağım işlem sadece bilgisayara internet erişimi sağlar diye biliyorum. Wi-Fi sinyalini de iyileştirecek bir yol var mıdır?

Duvarların kenarlarına şu küçük ince plastik çubukları koyun, kapıların üstünden falan geçirin, kabloyu çubukları içine soka soka odaya getirtin, dağınıklık olmadan en iyi öyle olur.

Fazladan modeminiz var ise diğer modemden çıkan Ethernet kablosunu bağlayıp Access Point olarak işlemesini sağlayabilirsiniz. Yani sizin odanızda da bir modem olur. Veya şöyle adaptörlerden 2 adet alıp direkt kablo ile uğraşmadan odanıza internet getirebilirsiniz. Wi-Fi olan modelleri de mevcut bu sayede fazladan modem ile de uğraşmanıza gerek kalmaz.

Router alabilirsiniz.

Evet bende kabloları yerden değilde duvara sabitleyerek ulaştırmayı düşünüyorum. Daha pratik olur. Peki ya ethernet kablosu için hangisini tavsiye edersiniz?

Ethernet kablosu olarak UGREEN Cat7 RJ45 bu ürünü amazondan buldum iyi midir?
Duvarların kenarlarına şu küçük ince plastik çubukları koyun, kapıların üstünden falan geçirin, kabloyu çubukları içine soka soka odaya getirtin, dağınıklık olmadan en iyi öyle olur.

Evet bende kabloları yerden değil de duvara sabitleyerek ulaştırmayı düşünüyorum. Daha pratik olur. Peki ya Ethernet kablosu için hangisini tavsiye edersiniz?

Ethernet kablosu olarak Ugreen CAT7 RJ45 bu ürünü Amazon'dan buldum iyi midir?

İnternet hızınının desteklediği seviyede bir kablo alsanız yeter, kablo kalitesine dikkat etmeyi unutmayın.

Fazladan modeminiz var ise diğer modemden çıkan Ethernet kablosunu bağlayıp Access Point olarak işlemesini sağlayabilirsiniz. Yani sizin odanızda da bir modem olur. Veya şöyle adaptörlerden 2 adet alıp direkt kablo ile uğraşmadan odanıza internet getirebilirsiniz. Wi-Fi olan modelleri de mevcut bu sayede fazladan modem ile de uğraşmanıza gerek kalmaz.
Fazladan modem yok maalesef, yeni modem almayı düşündüm ama şuanlık fazla masrafa girmemeyi planlıyorum. Belki ilerde alırım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı