Arkadaşlar benim bilgisayar daha yeni aldıydım. 2 gün sonra şalter attı bilgisayar açılmadı. Sonra iade etmeye çalıştık kabul etmediler. Sonra geri gönderdiler açıldı PC. Sonra 1 hafta sonra yine aynı şey oldu şalter attı PC açılmadı.
Neden acaba?
Bilgisayar içinde herhangi bir kabloda ancak büyük olasılıkla güç girişinde veya PSU'da kısa devre mevcut. Kaçak akım oluştuğundan da şalteri attırıyor. Diğer bir olasılık da Sigortanızın amperi bilgisayarı kaldırmıyor olabilir.
Arkadaşlar benim bilgisayar daha yeni aldıydım. 2 gün sonra şalter attı bilgisayar açılmadı. Sonra iade etmeye çalıştık kabul etmediler. Sonra geri gönderdiler açıldı PC. Sonra 1 hafta sonra yine aynı şey oldu şalter attı PC açılmadı.
Neden acaba?
PSU'ya etki yapıyordur. PSU güncel değilse veya enerji koruma özellikleri yoksa (SCP) bu sorun yaşanır. Ve uzun süreli kullanımda tekrar tekrar şalter atarsa anakarta zarar verir. Sistem düzgün çalışmaz.
PSU'ya etki yapıyordur. PSU güncel değilse veya enerji koruma özellikleri yoksa (scp) bu sorun yaşanır. Ve uzun süreli kullanımda tekrar tekrar şalter atarsa anakarta zarar verir. Sistem düzgün çalışmaz.
Sorun PSU'da diye düşünüyorum. Elinizde imkan varsa bir arkadaşınızdan PSU ödünç alın onunla deneyin ya da bir bilgisayarcıda farklı bir PSU ile test edin sistemi.