Şampuan önerisi

bownlord

Hectopat
Daha fazla  
Uzun süredir headen shoulders kullanıyorum kepeğe iyi geldiği için ama saçımı çok azalttı. Normalde saçım gür ve kalındır son zamanlarda da çevremden saçın dökülmüş gibi dönütler alıyorum. Hangi şampuanı tavsiye edersiniz?

Uzun süredir headen shoulders kullanıyorum kepeğe iyi geldiği için ama saçımı çok azalttı. Normalde saçım gür ve kalındır son zamanlarda da çevremden saçın dökülmüş gibi dönütler alıyorum. Hangi şampuanı tavsiye edersiniz?

Sülfatsız ve tuzsuz sampuanlari oneririm. Saç türünüze gore OGX veya Yves Rocher sampuanlarindan birini secmenizi oneririm. Kendim Yves Rocher kullanıyorum memnunum.

Yaşadığın şehir, yaptığın iş, evin temizliği ve en önemlisi beslenmen saçlarını belirler. Genetik olarak dökülmeye yatkın olabilirsin fakat bu dökülmenin hızını kesemeyeceğin anlamına gelmez.

Ben uzun saçlı ve sanayi şehrinde yaşayan hava kalitesi 40-70 puanlarda gezen bir şehirde yaşıyorum, suyu kuyu suyu ve kimyasallar şebeke suyuna karışıyor.

DP Çam Terabentin kullanıyorum kırıkları koparıyor ve saçları gür çıkarıyor. Aynı zamanda çok kimyasal içermemesinden dolayı temiz. Kullanırken fındık kadar veya bir basım kullanıyorum o zamanki Kirin'e göre. Köpürmeyen bir yapısı var bu nedenden ötürü kullanımı abartmamak lazım.

Duş/banyo sırasında tek sıkım yetiyor. Sürdükten sonra 1-2 dakika bekletip öyle durulama yapıyorum. Mutlaka köklere yedirmeye özen gösteriyorum.

İlk 1-2 aylık kullanımda saçlarını kuru ve yıpranmış hissedebilirsin. Kırıklar kolayca kopar ve dökülür. Yeniden çıkan saçların daha parlak ve renkli çıkar. Saçların biraz kalınlaşabilir.
1-2 aylık sürede telaş yapmazsan oldukça rahat ve kokusu da güzel bir şampuandır.

Sülfatsız ve tuzsuz sampuanlari oneririm. Saç türünüze gore ogx veya Yves Rocher sampuanlarindan birini secmenizi oneririm. Kendim Yves Rocher kullanıyorum memnunum.

Benim saç 2 gün yıkamayınca hem yağlanıyor hem kepekleniyor saçımda düz şekilli bir saç hangisini seçeceğimi bilemedim.

Yaşadığın şehir, yaptığın iş, evin temizliği ve en önemlisi beslenmen saçlarını belirler. Genetik olarak dökülmeye yatkın olabilirsin fakat bu dökülmenin hızını kesemeyeceğin anlamına gelmez.

Ben uzun saçlı ve sanayi şehrinde yaşayan hava kalitesi 40-70 puanlarda gezen bir şehirde yaşıyorum, suyu kuyu suyu ve kimyasallar şebeke suyuna karışıyor.

DP çam terabentin kullanıyorum kırıkları koparıyor ve saçları gür çıkarıyor. Aynı zamanda çok kimyasal içermemesinden dolayı temiz. Kullanırken fındık kadar veya bir basım kullanıyorum o zamanki Kirin'e göre. Köpürmeyen bir yapısı var bu nedenden ötürü kullanımı abartmamak lazım.

Duş/banyo sırasında tek sıkım yetiyor. Sürdükten sonra 1-2 dakika bekletip öyle durulama yapıyorum. Mutlaka köklere yedirmeye özen gösteriyorum.

İlk 1-2 aylık kullanımda saçlarını kuru ve yıpranmış hissedebilirsin. Kırıklar kolayca kopar ve dökülür. Yeniden çıkan saçların daha parlak ve renkli çıkar. Saçların biraz kalınlaşabilir.
1-2 aylık sürede telaş yapmazsan oldukça rahat ve kokusu da güzel bir şampuandır.

Önerdiğiniz şampuan ın yorumları güzel gibi dökülmeye iyi gelir diyorsanız alacağım.

Son düzenleme:
Benim saç 2 gün yıkamayınca hem yağlanıyor hem kepekleniyor saçımda düz şekilli bir saç hangisini seçeceğimi bilemedim.

Önerdiğiniz şampuan ın yorumları güzel gibi dökülmeye iyi gelir diyorsanız alacağım.

Yağlanma engelleyici olanı alabilirsiniz hocam. Yves Rocher Pure detox diye geciyor bende kullanıyorum. Sacinizi haftada 3 kez sampuan ile geri kalan tum gunler ılık su ile yıkayın. Saciniza temiz bir havlu ile nazikce kurulayın ve saç kurutma makinesini en sicakta kullanmayin arada mesafe olacak sekilde kurutun. Kepek icin haftada 1 kez attigim HC Care sac bakim kompleksini kullanabilirsiniz sac diplerine yedirip 15 dakika bekleyip yikiyorsunuz.

Cildiye bölümüne bir randevu al herhangi bir cilt sorunun yoksa istediğin şampuanı kullan.

Saçının yağlanması iyidir sakın yok etmeye çalışma bu cildinin ve hormonlarının düzgün çalıştığını gösterir.

Yara yapmayan kepeklenme iyidir. Cildin yenilenir.

Bunlar insanın doğasında olan şeyler bunlardan utanma ve çekinme.

Yaş da önemli bir faktör zamanla saç dökülmesi hızlanarak artar bu normal. Ama anormal derecede dökülmeye başladıysa ilk iş olarak doktora görünmen gerekir. Sülfatsız şampuan kullanma konusuna katılıyorum fakat marka seçimi de önemli. Daha önce kullanıp da memnun kaldığım 2 farklı marka var bunları önerebilirim. Yine de doktor önerisiyle seçim yapman çok daha önemli.

Groomed sülfatsız şampuan
Yves Rocher anti-chute şampuan

Ayrıca beslenme ve uyku düzeni de çok önemli. Fazla stres yaparsan uyku ve beslenme düzenin bozuksa saç dökülmesi artabilir. Son olarak sürekli şampuan değiştirmemeye çalış. Değişiklik de saçlarına zarar verebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı