Şampuan Tavsiyesi

Head&Shoulders kullan cidden yağ önlemede çok iyi Pantene ise yumuşatıyor. Eğer saçını yumuşatmak istiyorsan çok fazla yıkama şampuanlar çok kurutuyor.

İnsanın vücüdüyla alakalı. Hangi şampuanı kullandıysam çözüm bulamadım. İnternette aradım sirke ile yıka demişler. Sirke bile çözüm olmadı. Çözümü yok bu yağ olayının sanırım. Mecburen saçı 3-4 günde bir yıkamak zorunda kalıyorum.

İnsanın vücüdüyla alakalı. Hangi şampuanı kullandıysam çözüm bulamadım. İnternette aradım sirke ile yıka demişler. Sirke bile çözüm olmadı. Çözümü yok bu yağ olayının sanırım. Mecburen saçı 3-4 günde bir yıkamak zorunda kalıyorum.
Doğrusu odur, benim de durumum aynı. Saçın belli zaman aralığında yağ üretme miktarı genlere göre farklılık gösterir. Bu arada her gün de saç yıkamayın, saçtaki yağın oluşma amacı, saçınızı korumaktır. 3 veya 4 günde bir iyidir.

Doğru. Hergün yıkamıyorum. Ancak aşırı yağlı oluyor saçım. Güneşte veya ışıkta parıl parıl parlıyor saç:LOL: Malesef 1 hafta gibi bir sürede yıkamazsam kötü koku bile yapıyor.
Aynen benim durum da o işte. Saçım gür olmasına rağmen akşam ışık altında kafa derisi parlıyor yağdan, saç seyrekmiş gibi görünüyor :D
Bu arada Clear Men kullanıyorum, kafada bir yara, konak oluşumu gibi sıkıntılar olduğunda meşhur Ketoral diye ilaçlı bir şampuan var, onu kullanıyorum geçiriyor hemen.

Arkadaşlar saçların yağlanması doğal zaten. Okuduğum kadarıyla 3-4 gün diyorsunuz, ki 3-4 gün yıkamadan dayanabiliyorsanız ve yağlanmıyorsa helal olsun :) Ben saçlarımı maksimum 2 gün yıkamadan durabiliyorum. Normalde zaten her gün yıkarım. Şampuan olarakta Head & Shoulders öneriyorum ben de.

Arkadaşlar saçların yağlanması doğal zaten. Okuduğum kadarıyla 3-4 gün diyorsunuz, ki 3-4 gün yıkamadan dayanabiliyorsanız ve yağlanmıyorsa helal olsun :) Ben saçlarımı maksimum 2 gün yıkamadan durabiliyorum. Normalde zaten her gün yıkarım. Şampuan olarakta Head & Shoulders öneriyorum ben de.
Saçlarınız çok yağlanıyorsa gün aşırı yıkayın, her gün yıkamak sağlıklı değil. Saç dökülmelerine yol açabilecek kadar önemli bir konu bu. Sirke kullanan güzellik uzmanlarının teorisi de şu: "Şampuan üreticileri kullanımda bağımlılık yapacak şekilde kimyasal dizayn ediyorlar." Hatta şampuanın kepek sorununun kaynağı olduğunu, kullanmayı keserek, keşfettiğini söyleyenler bile var. Siz bunları komplo teorisi olarak da algılayabilirsiniz tabi :) Bunlar insandan insana değişen şeyler ama o saç yağının bir görevi var, saçta olması değil, olmaması yanlış. Aşırı miktarda olması ayrı bir mevzu tabi ki, ama aşırı titiz davranıyorsanız yapmayın :)

Ya şimdi bu şampuanların saç dökülmesine yol açtığını duydum bu yüzden cosmed in şampuanlarını kullanıyorum, ve benim sentetik, tüylü şeylere alerjim var, bu cosmed de çok yağ yapıyor iyi değil yani.

Bana sentetik madde içermeyen bir şampuan önerirmisiniz, sentetik şeyler vücudum da akneler oluşmasına ve terlememe yol açıyor(oturduğum yerde terliyorum :D) herhalde yağlanmada alerjiden dolayı, bana sentetik olmayan şampuan falan önerirmisiniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı