Samsung 1TB 990 Pro okuma yazma hızı düşük

Çözüm at bari adama 12'den vurmuş. :D

5600'e geçersen işin çözülüyor ikinci elleri 3bin civarı, 5500'leri de 2-2.25 'tan filan alıcı bulursun bence.
Kesinlikle, nokta atışı bu kadar olur. Sistemi ileride değiştireceğim için bir parça değişikliği yapmak istemiyorum ama teşekkür ederim aklımda bir fikir olarak kalacak.
 
Haklısınız ancak MB/s ile aralarında bir fark yok diyorum. MB/s ekranında 7.000/6.000 alıyormuş da sanki daha düşük bir ekranı paylaşmışım gibi yorum yapıyorsunuz hızlar arasında fark yok denilecek kadar az olduğu için bu ekranı MB/s sayarak yorum yapabilirsiniz rahatça demek istemiştim.
Zaten işlemci kaynaklı olduğunu bulmuşsunuz da yine de bilgiyi geçeyim, IOPS'i MB/s olarak sayamazsın, varsayamazsın, kabul edemezsin, yorumlayamazsın. IOPS, MB/s cinsinden hızın 10⁶ ile çarpılıp Byte boyut formatında olacak şekilde test block boyutuna bölünmesiyle bulunan ve saniye başı giriş çıkış operasyonu diye Türkçe'ye çevirilen apayrı bir birim. Elma ile armutu geçtim, ananasla dana döş kıyma falanlar yani. Fabrika MB/s verileriyle birebir kıyas yapabilirsin, IOPS ile yapamazsın. Sen 1GiB paket boyutuyla 880K IOPS almışsın, Samsung fabrika verisi 1.6M IOPS diyor ama 40KiB boyutla diyor, bu demek değil ki senin aldığın değer daha kötü. O çevirmeleri teker teker yapman lazım öyle diyebilmen için.

Kısacası hayır, IOPS'e bakarak MB/s yorumu yapamazsın ve 5500'den kaynaklı olarak Gen3 hızları alıyorsun.
 

Geri
Yukarı