Samsung 45 watt adaptör alınır mı?

Gündüzleri bazen adaptör el yakacak kadar ısınabiliyor ve telefonu da ısıtıyor ancak akşamları adaptör normal sıcaklıkta, telefon buz gibi şarj işlemi devam ediyor.
Az önce tabletimi şarja taktım şu anda el yakacak kadar sıcak değil ama ılığın, sıcağın bir tık üstünde dokununca rahatsız ediyor bu normal midir acaba

Çay bardağı sıcaklığı gibi mi yoksa telefonda sosyal medyada gezerken elinde hissettiğin hafif ılık his gibi mi?
Çay bardağından biraz daha düşük bir sıcaklık ama elimi biraz üzerinde tutunca rahatsız edici bir sıcaklık oluyor böyle batıyor gibi şarjım zaten %100 oldu şarjdan çektim %70'den yukarı %80 90 olunca o aşırı sıcaklık gitti ılığın iki tık üstü gibi bir sıcaklık vardı aksine tablette hiç bir sıcaklık yoktu cpu Z uygulaması ile baktığımda batarya 36 dereceydi ama şarj ettiğim ortamında sıcaklığının etkisi olabilir ortamı havalandırınca Bir de şarj yükselince o sıcaklık gitti tabletime Zarar vermiş midir acaba

Çay bardağından biraz daha düşük bir sıcaklık ama elimi biraz üzerinde tutunca rahatsız edici bir sıcaklık oluyor böyle batıyor gibi şarjım zaten %100 oldu şarjdan çektim %70'den yukarı %80 90 olunca o aşırı sıcaklık gitti ılığın iki tık üstü gibi bir sıcaklık vardı aksine tablette hiç bir sıcaklık yoktu cpu Z uygulaması ile baktığımda batarya 36 dereceydi ama şarj ettiğim ortamında sıcaklığının etkisi olabilir ortamı havalandırınca Bir de şarj yükselince o sıcaklık gitti tabletime Zarar vermiş midir acaba
Şarjın arttıkça sıcaklığın azalması normal. Pil dolmaya başladıkça iç direnci artar, şarj aleti de daha düşük güçte şarj etmeye başlar. Atıyorum şarj %20 iken 45W ile şarj oluyorken şarj %80 olunca 15-20W ile şarj eder. Yani olsa olsa adaptör kendine zarar verir, adaptörün sıcaklığı bağlı olan cihaza zarar veremez.

Şu anda hangi adaptörü kullanıyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı