Samsung 840 EVO 120 GB SSD'yi secure erase ile nasıl silebilirim?

SSD nin image alma işlemini harici bir USB disk e yapabilirsin.
Image alma konusu ile ilgili birçok kaynak internet üzerinde mevcut. Windows yedeklemeden daha pratik olacaktır.

SSD nin image alma işlemini harici bir USB disk e yapabilirsin.
Image alma konusu ile ilgili birçok kaynak internet üzerinde mevcut. Windows yedeklemeden daha pratik olacaktır.
Yalnız benim anakart USB ile format atmaya elverişli değil. O yüzden windows üzerinden yedekleme yapacağım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Silme işlemini yaptıktan sonra yine buraya ne olduğunu yazacağım.

Yine merhaba arkadaşlar. Şuan secure erase yapmak istiyorum. İlk defa yapacağım için pek anlamıyorum. Sizin yardımınızla adım adım yapacağım.Şimdi boş bir DVD taktım. Start'a tıkladım böyle ingilizce bir yazı çıktı. Burada ne anlatmak istiyor?

@Recep Baltaş hocam bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Benim gibi bilmeyenler için rehber olur.

@Muhsin Bayram hocam sizin de yardımlarınızı bekliyorum.

Ayrıca, sizin pc anakart sata 2 sanırım. Yarı yarıya performans farkı olur sata 3 olmadığı için. Magician dan o resimdeki 3. ayarı performans olarak seçin biraz daha iyileşir.

Baştaki sayfada 3,60 TB yazıyor. Bu şu demek eğer ki SSD'nizi 6 aydan fazla kullandıysanız SSD'yi sıfırlamanız önerilir. Bu da SSD'nizin daha performanslı olmasını sağlar.. İçindeki hücreler veriden boşaltılır.

Mantıklı açıklama oldu haklısınız. O zaman ben de yapayım erase (silme) işlemini.

Boş dvd takıp, yönergeleri izleyip o dvd ile pc yi boot yaptığımız zaman ssd tamamen silinecek tahminimce. Bugün ben de yapacağım. Öncelikle şuanki sistem yedeğimi Acronis backup ile yedekleyeceğim. Size de öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…