Samsung 840 EVO 120 GB SSD'yi secure erase ile nasıl silebilirim?

SSD nin image alma işlemini harici bir USB disk e yapabilirsin.
Image alma konusu ile ilgili birçok kaynak internet üzerinde mevcut. Windows yedeklemeden daha pratik olacaktır.
Yalnız benim anakart USB ile format atmaya elverişli değil. O yüzden windows üzerinden yedekleme yapacağım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Silme işlemini yaptıktan sonra yine buraya ne olduğunu yazacağım.

Yine merhaba arkadaşlar. Şuan secure erase yapmak istiyorum. İlk defa yapacağım için pek anlamıyorum. Sizin yardımınızla adım adım yapacağım.Şimdi boş bir DVD taktım. Start'a tıkladım böyle ingilizce bir yazı çıktı. Burada ne anlatmak istiyor?
Ekran Alıntısı.PNG

@Recep Baltaş hocam bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Benim gibi bilmeyenler için rehber olur.

@Muhsin Bayram hocam sizin de yardımlarınızı bekliyorum.:)

Merhaba arkadaşlar. Dün akşam Samsung EVO SSD 'ye secure erase yapmak istedim. Fakat bir sorunla karşılaştım. Öncelikle aşağıdaki fotoğrafta şimdiye kadar ne kadar veri yazıldığını görüyorsunuz.

Eki Görüntüle 59243

Alttaki resimde de Samsung'un secure erase bölümüne girdim start'a bastım fakat bana ya DVD takmamı ya da USB disk takmamı söylüyor.
Anlamadığım DVD ve ya USB disk boş mu takılacak yoksa içinde bir program olması gerekiyor mu?
Gerekiyorsa ne programı yükleyeceğim?
DVD'yi nasıl boot ederek yükleyeceğim? Bu boot denilen aynı DVD'deki işletim sistemini boot etmek için DVD'yi ilk sıraya almak gibi mi oluyor? Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 59246
Ayrıca, sizin pc anakart sata 2 sanırım. Yarı yarıya performans farkı olur sata 3 olmadığı için. Magician dan o resimdeki 3. ayarı performans olarak seçin biraz daha iyileşir.

Baştaki sayfada 3,60 TB yazıyor. Bu şu demek eğer ki SSD'nizi 6 aydan fazla kullandıysanız SSD'yi sıfırlamanız önerilir. Bu da SSD'nizin daha performanslı olmasını sağlar.. İçindeki hücreler veriden boşaltılır.
Mantıklı açıklama oldu haklısınız. O zaman ben de yapayım erase (silme) işlemini.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı