- Makaleler
- 13
O zaman işletim sisteminin silinmemesi için yedekleme yapmam şart olacak. Şu bildiğimiz windows yedeklemeyi kur denen yerde yedekleme oluşturuluyor değil mi?
Yalnız benim anakart USB ile format atmaya elverişli değil. O yüzden windows üzerinden yedekleme yapacağım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Silme işlemini yaptıktan sonra yine buraya ne olduğunu yazacağım.SSD nin image alma işlemini harici bir USB disk e yapabilirsin.
Image alma konusu ile ilgili birçok kaynak internet üzerinde mevcut. Windows yedeklemeden daha pratik olacaktır.
Ayrıca, sizin pc anakart sata 2 sanırım. Yarı yarıya performans farkı olur sata 3 olmadığı için. Magician dan o resimdeki 3. ayarı performans olarak seçin biraz daha iyileşir.Merhaba arkadaşlar. Dün akşam Samsung EVO SSD 'ye secure erase yapmak istedim. Fakat bir sorunla karşılaştım. Öncelikle aşağıdaki fotoğrafta şimdiye kadar ne kadar veri yazıldığını görüyorsunuz.
Eki Görüntüle 59243
Alttaki resimde de Samsung'un secure erase bölümüne girdim start'a bastım fakat bana ya DVD takmamı ya da USB disk takmamı söylüyor.
Anlamadığım DVD ve ya USB disk boş mu takılacak yoksa içinde bir program olması gerekiyor mu?
Gerekiyorsa ne programı yükleyeceğim?
DVD'yi nasıl boot ederek yükleyeceğim? Bu boot denilen aynı DVD'deki işletim sistemini boot etmek için DVD'yi ilk sıraya almak gibi mi oluyor? Şimdiden teşekkürler.
Eki Görüntüle 59246
Mantıklı açıklama oldu haklısınız. O zaman ben de yapayım erase (silme) işlemini.Baştaki sayfada 3,60 TB yazıyor. Bu şu demek eğer ki SSD'nizi 6 aydan fazla kullandıysanız SSD'yi sıfırlamanız önerilir. Bu da SSD'nizin daha performanslı olmasını sağlar.. İçindeki hücreler veriden boşaltılır.
Hemen bakıyorum resim atayım 1dkEvet SATA 2 anakartım. Sizin SSD ne kadar veri yazmış?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.