Samsung 840 EVO 120 GB SSD'yi secure erase ile nasıl silebilirim?

@xblast16 sonunda galiba yaptım tam emin olmamakla birlikte. Ne yaptığımı anlatayım aşama aşama.
1.Boş bir DVD'yi secure erase bölümünden start dedim. Gerekli yazılım yüklendi.
2.Bilgisayarı yeniden başlattım ve boot menüsünden DVD'yi optik sürücüyü birinci sıraya aldım.
3.Daha sonra ayarları kaydettim exıt dedim.
4.Daha sonra bilgisayar yeniden başladı ve sonra sana dediğim mavi ekran ve içinde okunmayan yazılar göründü. İşte tam bu noktada Y harfine bastım.
5.Y harfıne bastıktan sonra küçük bir pencere dikdörtgen şeklinde mavi ekranın üzerine geldi.
6.Sonra tekrar Y harfine bastım. Bu sefer yine mavi ekranlı karmaşık belli olmayan başka yazılar geldi. Tekrar tam hatırlamıyorum ya Y harfine bastım ya da enter tuşuna basarak dediğim yazının aralarında beş ve ya altı nokta yan yana görünüp kayboldu bu işlem yaklaşık 10-11 saniye sürdü.
7.İşlem bittikten sonra dikdörtgen şeklinde bir tablonun içinde yazı tam okunmuyor ama succesfully yazıyordu galiba sonra siyah ekran ve SAMSUNGSECURASE yazısı geldi orada sata ve güç kaynağı kablosunu SSD 'den çıkardım 10 saniye bekledim yine taktım. Ardından SEGUI0.EXE kodunu yazıp enter dedim.Yine mavi ekran ne yazdığı belli olmayan yazılar geldi. Daha sonra tekrar yukarıda anlattığım 4. maddeden itibaren aynı işlemleri ikinci defa yaptım.
8.Daha sonra ctrl alt+ delete dedim. Optik sürücüyü 3.sıraya SSD'yi birinci sıraya aldım. Ayarları kaydedip çıkış yaptım. Fakat masaüstüne bir türlü girmedi. 3 defa boot ettim hep bu işlem yaparken karşıma çıkan mavi ekranlı okunmayan bozuk görüntü geldi. İşte burada hani sen dedin ya işlem tamamlandığında bilgisayar masaüstüne gelmeyecek format atman gerekecek demiştin aklıma bu gelince hemen windows işletim sistemi DVD'sini takıp format attım. O zaman işlemi yapmayı başardığımı anladım. Sence olmuş mu yaptığım işlem?
SEGUI0.EXE kodu hakkında Zafer arkadaşımızın dediği gibi O harf değil rakam olarak sıfırdır yani sıfıra basacaksınız. Noktayı da Ç tuşuna basarak yapacaksınız.
Bu arada arkadaşlara uyarım şayet masaüstüne bilgisayar erişemiyorsa büyük ihtimal yaptığınız işlem başarılı olmuştur. İkinci defa aynı işlemi yapmanıza gerek yok. Sonra format atın bilgisayara.
Bu arada sayaç sıfırlanmamış. Zafer teşekkür ediyorum senin sayende başardım galiba.

Son düzenleme:
Dünden beri cevap yazamadım. Nedense cevap yazma engeli aldım. Yaptığına sevindim hayırlı olsun.

Sence doğru mu yaptım? Çünkü işlem bittikten sonra SSD'yi ilk sıraya aldığımda masaüstüne bir türlü gelemedim.
İşlem sonrasında pc açılmadıysa, sistem kur uyarısı verdiyse olmuştur. Sonra da zaten format attın başka çaresi yok. Ve magician sende de sıfırlanmadı bende de öyle durum.

Yok kalsın zaten formatladım. Bir daha ki sefere bu programla da yaparım. Canımı sıktı silme işlemi. Benim anlamadığım SSD satan firmalar nasıl montaj yapılacağı hakkında kılavuz veriyor ama silme yöntemi hakkında kılavuz hazırlamıyorlar. Baksana bu kodu söyleyen sadece yabancı biri.

Hayır yabancı biri söylemiyor kodu. Bu kod o ekranda yazıyor. İngilizce olarak tabi o yüzden anlamadın sanırım fazla. 1. Uyarıyor yedek al diyor. 2. Kasa kapağını aç ekrana gelince kabloları çıkart tak diyor. 3. O kodu belirtiyor ve işlem bitiyor. Tüm bunların hepsi 2 dk lık olay. Ama dün ben de acele edince bir de sen linkler verince heyecan yaptım ama öyle böyle derken öğrendim sana da yardım etmiş oldum. Aklımda böyle bir konu yoktu senin sayende oldu hepsi Ayrıca, verdiğim linkteki programı cd ye yaz ve pc açılırken onunla aç. Masaüstüne Wipe programı geliyor onu aç ve ssd ni seç sıfırla. Ama 6 ayda bir yap bu işlemi. Her format öncesi yapma. Ssd ömrünü yersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…