Samsung 840 Evo SSD Düşük Performans

Beni yanlış anladın. :) Aslında ben de gri diyerek yanlışlık yaptım özür dilerim. Ben anakart üzerindeki renklerden bahsediyorum. Orda 8 adet port var. Onlardan kahverengi olan 6 tanesi SATA 6GB ve diğer beyaz olan ikisi SATA 3GB. Kablo çok önemli değil şimdilik. Şimdi sen en azından SSD'yi kahverengi portlardan birine takacaksın.

Sana minnettarım hiç erinmeden yardımcı olduğun için. Pekala şimdi dediğini yapıcam yalnız yapmadan önce 2 soru soracam. SSD'nin sata kablosunun yanında bir giriş yeri daha var. Ben PSU'dan gelen aynı harddiske taktıgımız gibi o kablolardan birini taktım. Bunların sırası önemlimi yada kahverengi portların sırası?

Son düzenleyen: Moderatör:
O bahsettiğin güç kablosu. Orasının hiçbir sırası ya da önemi yok. PSU'dan gelen herhangi bir güç kablosunu bağlayabilirsin. Kahverengi portların sırası da aslında hiç önemli değil. Ama ben hep nizam açısından 1. porta bağlarım. Yani biosta baktığım zaman şurda görünür harddisk:

Ekran Alıntısı.PNG

O bahsettiğin güç kablosu. Orasının hiçbir sırası ya da önemi yok. PSU'dan gelen herhangi bir güç kablosunu bağlayabilirsin. Kahverengi portların sırası da aslında hiç önemli değil. Ama ben hep nizam açısından 1. porta bağlarım. Yani biosta baktığım zaman şurda görünür harddisk:

Eki Görüntüle 7069

Şuan o kısımda SSD'yi gördü yalnız veri aktarım hızında hiçbir değişiklik yok 5mb/sn :)

Şimdi ilk olarak CD'den ancak o hızlarda veri aktarımı yapabilirsin çünkü bilgisayar CD'den çok yavaş okur. Yani CDlerin okuma hızları çok düşüktür. Bunun senin SSD'yle alakası yok. İkincisi sistemin SSD'de değil de normal harddiskte kurulu ise C: sürücüsünden masaüstüne attığın dosyaların da SSD'yle alakası yok çünkü masaüstü C:'dedir ve burda yine C:'den C:'ye yani normal harddiskinde veri aktarımı yapıyorsun demektir. Üçüncüsü ise attığın dosyalarla ilgili. Çok küçük boyutlu dosyalar yavaş okunur yavaş yazılır genelde. Hele ki normal harddiskte...

Şimdi sen bu SSD'den tam performans almak istiyorsan önce Windows'u SSD'ye kurmalısın.

Şimdi ilk olarak CD'den ancak o hızlarda veri aktarımı yapabilirsin çünkü bilgisayar CD'den çok yavaş okur. Yani CDlerin okuma hızları çok düşüktür. Bunun senin SSD'yle alakası yok. İkincisi sistemin SSD'de değil de normal harddiskte kurulu ise C: sürücüsünden masaüstüne attığın dosyaların da SSD'yle alakası yok çünkü masaüstü C:'dedir ve burda yine C:'den C:'ye yani normal harddiskinde veri aktarımı yapıyorsun demektir. Üçüncüsü ise attığın dosyalarla ilgili. Çok küçük boyutlu dosyalar yavaş okunur yavaş yazılır genelde. Hele ki normal harddiskte...

Şimdi sen bu SSD'den tam performans almak istiyorsan önce Windows'u SSD'ye kurmalısın.
İşletim sistemini SSD'ye kurmuştum ancak satayı görmüyordu kurarken. Tekrar kurmam gerekmez değil mi ? C: 250 GB SSD'li ve işletim sistemi C'de kurulu ama yine kopyalama hızı yavaş.

Sürücü yüklemeyi bilmiyor musun? Disk yönetimini ve Aygıt yöneticisini bana gösterebilir misin? Öncelikle Disk yönetimini görmek istiyorum. Bu şekilde göster. :
Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı