Samsung 870 EVO yavaş okuma ve yazma

Bu arada eğer sistem açılmazsa burada denilen şeyleri yapın bende de aynısı olmuştu çünkü. Eğer out of range hatası gelirse ekran kartınıza taktığınız VGA kablosu mudur artık görüntü kablosunu işlemcinizin varsa ona takarak bilgisayarı çalıştırın. Sonra güvenli moddan yine orada yazan kodu kullanarak çıkın. Ya da bilgisayarı açın direk arkadaki düğmeden kapatın. Bunu 2-3 kere yapın. 2-3 kere yapınca sistem onarma açılıyor. Sistem onarma düzeltemeyince oradan gelişmiş seçeneklere gidin ve "Komut İstemi" ne tıklayıp bcdedit /deletevalue {current} safeboot bunu girin.
BIOS'dan AHCI modunu açınca sistem açılmazsa Windows Kurulduktan Sonra AHCI Modu Etkinleştirme bunu kullanın. Eğer out of range hatası gelirse üstte yazdığım mesaja bakarak düzeltebilirsiniz bende de uğraştırmıştı ama gayet kolay bir çözümü var.
GA-G41M-Combo (rev. 2.0) SSD AHCI Mode Aktifleştirme burada sizinle aynı anakarta sahip biri SSD takmış. AHCI modunu nasıl açacağını soruyor. Buraya bakarak yapabilirsiniz. Save yazan şeyin solunda F. Diye bir şey oluyor mesela F10. Onun solunda yazan şeye klavyeden tıklayıp yes ya da Evet'e tıklayacaksın bir şey gelince no ya da hayır'a değil!
Sisteme yeniden format atmanıza gerek yok açılmaz ise. Nasıl yapılacağını yukarıda attım. Out of range diye bir şey gelirse de onun da çözümünü attım.

Ben hiçbir şey kurcalamayacağım zaten 1 2 ay içinde yeni bir sisteme geçeceğim

O zaman yine yapmak zorunda kalabilirsiniz sanırsam tam olarak bilmiyorum ama. Ben aslında detaylı olarak açıkladım uzun bir şekilde. Uzun olduğu için karışık zannetmeyin aşırı basit. Dediklerimi yaparsanız direk olur.

AHCI yi açmayın crc error count hataya sebeb oluyor onun yüzünden attention yeşil oldu baştan böyle olcağını bilmiyorduk AHCI yi kapatıkdan sonra buldum çözümü iş işten geçti

Dosya Ekleri

• 2021-10-11_113804.png
    2021-10-11_113804.png
    25,5 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı