Samsung 960 EVO vs 850 EVO

PaladinRudjack

Kilopat
Daha fazla  
Halihazırda masaüstü sistemimde SSD olarak SATA girişli 850 Evo kullanmaktayım. Ekstradan 5 yıllık bir laptopum var ve SSD güncellemesi yapmak istiyorum. Acaba masaüstüne 960 EVO alıp mevcut SSD'yi laptop'a geçirmek mi daha akıllıca olur yoksa laptop için farklı bir SSD almak mı? Kağıt üzerinde 960, 3-4 kat daha hızlı değerlere sahip ama PC kullanımında bu fark ediliyor mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark ettirir, ama bence o fark o kadar fazla değil. Eğer 850 Evo'nun yarısı olsaydı yavaş olurdu. Ama belirli bir hızdan sonrası fark ettirmiyor pek bence. Windows daha hızlı açılır ve SSD'ye kurduğun diğer oyunlar daha hızlı açılır.

Elbette fark ediliyor.

Fark ettirir, ama bence o fark o kadar fazla değil. Eğer 850 Evo'nun yarısı olsaydı yavaş olurdu. Ama belirli bir hızdan sonrası fark ettirmiyor pek bence. Windows daha hızlı açılır ve SSD'ye kurduğun diğer oyunlar daha hızlı açılır.

Yani mevcut SSD'mi laptopa geçirip bir 960 Evo almak mantıklı olarak görünüyor. Laptop için ayrı bir 850 EVO almak yerine..

Size kalmış bir şey. Eğer ki daha hızlı bir SSD'ye ihtiyaç duyuyorsanız 960 Evo alınız.

Çok enteresan bir şey oldu.. 850 Evo'yu laptouma takamıyorum. Çünkü HDD çıkışı ile farklı.. 2013 model samsung np550p5c-s05tr modelini kullanıyorum. Ama bildiğin girişler farklı.. Ne yapmayı önerirsiniz? Tırtıklı dişli bir yapısı var. SSD ise bu şekilde değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı