Samsung 970 EVO düşük performans veriyor

Thaldrea

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO 500 GB
Anakart
MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC
SSD'im Samsung 970 EVO 500 GB. İneternete baktığımda read write 1500 civarlarında oluyor ama benimkiler 900 civarında. Nerede bir sorun olduğunu da bulamadım bana yardım edebilir misiniz?
Bu da test sonuçlarım:

Ekran Görüntüsü (35).png

SSD'im Samsung 970 EVO 500 GB. İneternete baktığımda read write 1500 civarlarında oluyor ama benimkiler 900 civarında. Nerede bir sorun olduğunu da bulamadım bana yardım edebilir misiniz?
Bu da test sonuçlarım:

Eki Görüntüle 1621186

Kaç GB yazdınız bugüne kadar bir de bunlarda önbellek dolma sorunu oluyor hız yavaşlama o yüzden hangi portta çalışıyor.

970 EVO'nun 500 GB modelinin SLC boyutu 22 GB olduğundan ötürü 22 GB okuma-yazma yaptığınız takdirde 22 GB sonrasında hız düşüşü oluyor. Eğer testi 22 GB okuma-yazma yaptıktan hemen sonra yaptıysan bu sebeple düşük çıkmış olabilir. Önbellek boşaldıktan sonra hızlar eskisine dönüyor mu, ona bakmak gerek. Bunun da çözümü sistemi bir süre kendi haline bırakmaktır.

Kaç GB yazdınız bugüne kadar bir de bunlarda önbellek dolma sorunu oluyor hız yavaşlama o yüzden hangi portta çalışıyor.
resim_2023-01-02_203415876.png

Hocam 50tb diyor burada.

970 EVO'nun 500 GB modelinin SLC boyutu 22 GB olduğundan ötürü 22 GB okuma-yazma yaptığınız takdirde 22 GB sonrasında hız düşüşü oluyor. Eğer testi 22 GB okuma-yazma yaptıktan hemen sonra yaptıysan bu sebeple düşük çıkmış olabilir. Önbellek boşaldıktan sonra hızlar eskisine dönüyor mu, ona bakmak gerek. Bunun da çözümü sistemi bir süre kendi haline bırakmaktır.

Hocam 22 GB okuma yazma derken biraz daha açıklayabilir misiniz bu konularda çok bir bilgim bulunmuyor maalesef.

Bir de hocam ne yapmam gerekeceğini açıklarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Drive details kısmından fotoğraf atar mısınız?

Buyurun hocam.
resim_2023-01-02_203939477.png

@BerkayZ87 hocam yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. İnternette de hiçbir şey bulamadım bununla alakalı.

Son düzenleme:
22 GB yazma işlemi yaptığınız için önbellek dolmuş, 1 2 saat bekleyin test yapıp sonuçları paylaşın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı