Samsung 970 Evo Plus Magician Full Power Mode

TheMarksman

Kilopat
Katılım
31 Mayıs 2015
Mesajlar
1.031
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün gece itopya.com üzerinden çok uygun fiyata Samsung 970 Evo Plus 1TB modelini aldım.

SSD hakkında detaylı bilgiyi edinmek için Technopat üzerinden videolar izliyordum ki Magician yazılımında "Full Power Mode" diye bir ayar gördüm. Bu ayar SSD'nin sürekli olarak P0, yani her zaman veri yazma ve okumaya tam performansta hazır hâlde beklemesini sağlıyormuş. @Recep Baltaş bu özellik hakkında konuşuruken sadece "güç tüketimi sizin için önemli değilse açabilirsiniz" demiş. Fakat SSD'nin ömrü konusunda bir kısalma söz konusu olur mu merak ettim.

Bu arada Crucial P5 SSD'yi alacaktım, İtopya'da Crucial P5 fiyatına Samsung 970 Evo Plus satıldığını görünce dayanamadım aldım, ne kadar iyi yaptım bilmiyorum acaba Crucial P5 daha iyi bir seçenek olur muydu diye düşünüyorum. Technopat'ta izlediğim P5 ölüm testi sonuçları gerçekten inanılmaz derecede iyiydi. Öte yandan P5'in Samsung SSD karşısındaki ölüm testinde daha az bozuk blok oluşturması bana P5'in hücrelerinin daha iyi olduğu algısını oluşturmuştu. Yorumlarınızı bekliyorum dostlar.
 
Evet büyük ihtimalle böyle fakat ölüm testi gerçekten çok iyi sonuç vermişti. 2 bozuk blok oluşturması da üstüne tereyağ bal gibi oturmuştu. Peki Magician Full Power mode hakkında bir bilginiz var mı?

Hayır bilgim yok. Ama daha fazla güç harcamasından dolayı daha fazla ısınacağını düşünüyorum.
 
Tam güç modu ile kesintisiz, tutarlı yüksek performans için SSD'nizi en üst düzeyde çalışır durumda tutun. SSD'nizi her zaman etkin modda tutmak için Samsung Magician yazılımı aracılığıyla açın. Büyük dosyalar, grafik ağırlıklı oyunlar ve hatta normal bilgisayar kullanımı ile anında yoğun çalışmaya geri dönün.

Sorunuza gelirsek Samsung böyle belirtmiş.
 
P5'i soğutabilirsen ki M.2 heatsink yetiyor biraz daha iyi bir SSD.
Performans açısından 970 Evo Plus'ın yanından geçeceğini sanmıyorum P5'in ki IOPS değerlerine bakarsanız arada büyük fark olduğunu görürsünüz. Ben ömür bakımından sormuştum P5'in 970 Evo Plus karşısındaki durumunu.
 
Performans açısından 970 Evo Plus'ın yanından geçeceğini sanmıyorum P5'in ki IOPS değerlerine bakarsanız arada büyük fark olduğunu görürsünüz. Ben ömür bakımından sormuştum P5'in 970 Evo Plus karşısındaki durumunu.

970 Evo Plus daha iyi. @Mansion
 

Yeni konular

Geri
Yukarı