Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Açıklama durumu izah edebiliyor gibi. TurboWrite ön belleğinin adından ne olduğu az çok anlaşılıyor gerçi ama bunu optimize etme şansımız var mıdır acaba?
PCI Express 4.0 destekli ilk Samsung SSD olan 980 Pro incelemesinde SSD'yi kapsamlıca test ediyoruz. Samsung'un 900 serisi SSD'leri kararlı bir şekilde
www.technopat.net
Şuradaki inceleme yazısında @Recep Baltaş şöyle demiş;
"Akıllı TurboWrite bölgesi, boş kapasiteden yararlanıyor, bu nedenle SSD’nin 1 TB modeli için 324 GB’tan fazla boş alanı yoksa akıllı TurboWrite tam olarak çalışmayacaktır. Bu algoritma SSD dayanıklılığını etkilemez çünkü kullanıcıların SSD’ye yazdığı toplam veri miktarı değişmez."
Benim 383 GB boş alanım olduğu düşünüldüğünde Intelligent Turbo Write performansının bu denli düşük olması doğal sanıyorum?
Açıkçası marka isminden ötürü de ürüne güvenim yüksek ama sanırım sizin de dediğiniz gibi mevzu şu Turbo Write fonksiyonuyla alakalı. Fanların istirahat sesini tekrardan kıssam iyi olacak.
TurboWrite'ın gerçek adı SLC Caching aslında. TLC belleklerin doğal hızı genellikle 300 MB/s falan. Ama SLC Caching ile bu SATA SSD'lerde falan 560 MB/s hıza kadar yükseltiliyor. SLC Caching için SSD'lerde kapasiteye göre belirli bir alan ayrılıyor. Bu alan fazla yazma işlemi yapılınca doluyor. Dolunca da TLC bellekler doğal hızına dönüyor. Samsung ise bu teknolojiyi ismi janjanlı olsun diye TurboWrite olarak isimlendiriyor. Özellikle 870 EVO'da yaşanan yazma hızının 300 MB/s olma sorunu bundan kaynaklanıyor. Sizde de benzer bir durum olabilir.
Tüm yorumlar ve öneriler için teşekkür ederim, aydınlanıyorum. Yarın öbür gün SSD'yi boşaltıp tekrar test yaptığımda sonuçlarda iyileşme görürsem geri bildirim veririm bu başlığı hortlatarak.