Samsung 990 Pro durduk yere bozuldu

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG Strix G16 - 32 GB DDR5 4800 MHz - İ7 13650HX - RTX 4060 8 GB - 1 TB Samsung 980 Pro - 2 TB Samsung 990 Pro
Meslek
Elektrik Teknikeri
Biraz önce durup dururken yanıt vermeyi kesti, herhangi bir şekilde çalıştıramadım. Ne BIOS'ta gözüküyor ne de başka bir yerde. Bilgisayar açılışta bu ürün yüzünden geç açılıyordu, mecburen sökmek zorunda kaldım. Ne yapmalıyım?

4 Kasım 2024 tarihinde satın alındı, bugüne kadar 2.5TB dosya yazıldı. Akşamüstü Magician yazılımından kontrol ettiğimde iki SSD'de de herhangi bir sorun yoktu ama durduk yere kapandı ve açılmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 diski beklenmedik biçimde kaldırıldı.

CMD Diskpart'da gözükmüyor mu?

BIOS'ta bile gözükmüyor hocam

1739488613583.png

@Strow

Bilinmedik bir biçimde kaldırılmış diyor sonrasında bilgisayarı açıyorum hocam gördüğüm kadarıyla

1 diski beklenmedik biçimde kaldırıldı.

BIOS'ta bile gözükmüyor hocam

Eki Görüntüle 2423333

@Strow

Bilinmedik bir biçimde kaldırılmış diyor sonrasında bilgisayarı açıyorum hocam gördüğüm kadarıyla
Hocam bunlar çökmeden önceki son bildiriler mi? Öyleyse çökmeden önceki son üç bildirinin açıklamasını rica edeceğim.

Biraz araştırma yaptığım için beklettim. Öncelikle bıraktığım ilk linkteki konuda ikinci ekran görüntüsündeki hataya değinilmiş, buradan anladığım kadarıyla sisteminizde RAID modu aktif olabilir veya SSD arızalı olabilir.

Anladığım kadarıyla bu hatadan kaynaklı sistem, birnevi "kanayan yarayı kesip atmak" deyimi şeklinde SSD'yi önce kurtarmaya çalışmış sonra da beceremeyince bağlantısını kesmiş.

Son olarak, sistemde donanım kaynaklı güç dalgalanması veya veri uyumsuzluğu ortaya çıkınca Kernel Power sistemin gücünü keserek, sistemi korumaya almış.

Çözüm olarak;
RAID modu açık ise, devre dışı bırakmayı,
Hızlı başlatma seçeneğini devre dışı bırakmayı,
Kritik sistem dosyalarını CMD üzerinden tespit edip onarmayı,
Hiçbiri ise yaramaz ise son çare ürünü garantiye göndermenizi veya iade etmeye çalışmanızı tavsiye ederim.

Not: Telefondan yardımcı olmak zor ve uzun sürüyor, ondan dolayı cevaplamam uzun sürdü üzgünüm.

Şu anda başka bir PC'ye bağlayıp denemeye çalışıyorum hocam RAID aktif değil

Kontrol ettiğimde Windows Update güncelleme için açmış PC'yi sonrasında kernel hatası vermş gibi görünüyor tam anlayamadım ne olduğunu açıkçası Windows 10 ile deniyorum RST sürücüsünü bile kuramıyor SSD gitmiş gibi görünüyor

Burada kaldı image.jpg

Kontrol ettiğimde Windows Update güncelleme için açmış PC'yi sonrasında kernel hatası vermş gibi görünüyor tam anlayamadım ne olduğunu açıkçası Windows 10 ile deniyorum RST sürücüsünü bile kuramıyor SSD gitmiş gibi görünüyor

Burada kaldıEki Görüntüle 2423350
Hocam Intel'e uzak olduğum için RST neymiş bir araştırdım, RAID'in Intel versiyonu gibi bir şeymiş. Bence asıl pc'de de bu sürücüyü kurduysanız bundan kaynaklı da olabilir. Hiç bu tarz donanım ivmelendirici yazılımlar kullanmadım ve gerek de duymadım, şahsen bana güven vermiyorlar.

Sürücü yüklendi ve evet SSD nanay anlaşılan AHCI moda aldım ve herhangi bir şey yok

Intel'in kendi SSD kontrol çipini kullanıyor hocam herhangi bir olayı yok RAID yapmaya yarıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı