Samsung A12 içi nAndroid 10 vs 11

Gamers_Xion

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi günler. Samsung A12 telefona Android 11 güncellemesi geldi.
Şu anda telde Android 10 (One UI 2.5) yüklü.
Tel Android 10'da mı daha performanslı çalışır yoksa Android 11'de mi daha performanslı çalışır?

Aynı zamanda pil dostu hangisi ise onu kullanmak istiyorum. Pil benim için önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Android 11e geçerseniz hat üzerinden görüntülü görüşme yapamazsınız onu belirteyim. Sadece 3. parti uygulama ile görüntülü görüşme yapabilirsiniz pil hakkında herhangi bir bilgim yok telefonda biraz kasmalar olabilir belirteyim.

Teşekkür ederim hocam, zaten hat üzerinden görüşme yapmam. Kasma derken bug vb. varmış galiba ama şunu duydum:
Uyg giriş çıkış hızlı ve arayüz tepkimesi daha olumluymuş galiba bu konu hakkında bilginiz var mı? Siz telefonunuzda Android kaç kullanıyorsunuz?

Hocam telefon 32 GB ise önermem çünkü yer kalmaz özelliklerine bakmadım telefonun ama benim telefon 32 GB olduğu için ve Android 11, 11 GB civarı yer kaplıyor sadece OS ve gerekli Google hizmetleri vs. falanda size kalan yer 6-7 GB falan.
64 - 4

Dosya Ekleri

• Screenshot_20211221-201349_CCleaner.jpg
    Screenshot_20211221-201349_CCleaner.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 38
Hocam telefon 32 GB ise önermem çünkü yer kalmaz özelliklerine bakmadım telefonun ama benim telefon 32 GB olduğu için ve Android 11, 11 GB civarı yer kaplıyor sadece OS ve gerekli Google hizmetleri vs. falanda size kalan yer 6-7 GB falan.

Hocam hafıza sorunu kolay çözülür.
Misal ben J7 de 16 GB hafızam var.
3 4 GB'lik oyunlardan 1 tane kurabiliyorken (Instagram, küçük boyutlu uygulamalar, Papara, wearfit ve dpm dahil yüklü) şu an 2 tane kurabiliyorum.
1. öncelikle gereksiz uygulamaları silin.
2. uygulamaların önbelleklerini temizleyin mesela Instagram 100 MB civarı iken 600 700 MB oluyor önbellek silerek boşaltıyorum (veri sil demeyin oyunda hesabınızı girmediyseniz ilerlemeniz gider)
3. Play Store'den sistem uygulamalarını (ilk kurulum yaparken yüklü gelen uygulamalar) kalır deyin ve otomatik güncellemeleri kapat deyin.
Bu uygulamanın verilerini silecek ve cihazınızın kaldırdığı en eski sürüme güncelleyecek.
Neden eski az hafıza içeren sürümü kullanabiliyorken yeni sürüm kullanıp hafıza harcatayımki.
Bu sistem uygulamalarının güncellemesini kaldırmak başta 2 dakika filan telefonu kastırabilir ama sonra düzelir.

Son düzenleme:

64 GB ise depolama sorununuz olmaz hocam.

Hocam hafıza sorunu kolay çözülür.
Misal ben J7 de 16 GB hafızam var.
3 4 GB'lik oyunlardan 1 tane kurabiliyorken (Instagram, küçük boyutlu uygulamalar, Papara, wearfit ve dpm dahil yüklü) şu an 2 tane kurabiliyorum.
1. öncelikle gereksiz uygulamaları silin.
2. uygulamaların önbelleklerini temizleyin mesela Instagram 100 MB civarı iken 600 700 MB oluyor önbellek silerek boşaltıyorum (veri sil demeyin oyunda hesabınızı girmediyseniz ilerlemeniz gider)
3. Play Store'den sistem uygulamalarını (ilk kurulum yaparken yüklü gelen uygulamalar) kalır deyin ve otomatik güncellemeleri kapat deyin.
Bu uygulamanın verilerini silecek ve cihazınızın kaldırdığı en eski sürüme güncelleyecek.
Neden eski az hafıza içeren sürümü kullanabiliyorken yeni sürüm kullanıp hafıza harcatayımki.
Bu sistem uygulamalarının güncellemesini kaldırmak başta 2 dakika filan telefonu kastırabilir ama sonra düzelir.

Hocam en kolayından söyle söyleyeyim en ufak olarak Google Play hizmetleri sizde 350 MB falandı sanırım bizde 800 MB civarı.
Zaten j7'nin OS olarak 5 GB falandı sanırım arada 2 kat fark var.
Ve size yıllardır güncelleme gelmiyor Android 11 sık sık güncelleniyor ve en az 100 MB.
Düzeltme 100 MB dediğim sadece güvenlik açığı ve kararlaştırma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı