Samsung A71 vs mi Note 10 Lite

Bana sorarsanız Mi Note 10 Lite. A71'in genel olarak özellikleri ve kamerası güzel ama bana kalırsa Mi Note 10 Lite fiyatına göre daha premium bir görüntüye sahip, tasarımı hoşuma gidiyor ve kendisi kamera konusunda geri kalmıyor.

Artı olarak A71 daha kırılgan bir telefon gibi duruyor. Corning Gorilla Glass 3'le korunuyor ve genel olarak materyali daha ucuz görünüyor bence.
Boyut, ölçüler ve materyal olarak karşılaştırma :
1593344997805.png
 
Başlıkta da belirttiğim gibi sizce hangi telefonu almalıyım. A71 mi mi Note 10 Lite'ı mı?
Xiaomi oyun oynayacaksanız vazgeçilmez fiyat-performans telefon markalarından biri ki Note 10 ve tüm modelleri efsane yaa :D
 
Kullanan kullanmayan yorum yazıyor. Arkadaşım bir kere her şeyden önce Samsung'un "çöp" telefonu A71 tamamen plastik bir kasaya sahip. Plastik kasalarda bir süre sonra telefonun çerçevesi sağı solu soyulmaya başlar. Note 10 Lite cam + alüminyum malzeme kullanıyor, elde tutuş hissiyatı çok farklı. Gidin bir teknoloji marketinde deneyin, sanki Samsung cebe koyup oturunca çat diye kırılacak hissi veriyor, Note 10 Lite çok daha rijit ve sağlam bir hisse sahip.

Koskoca Samsung utanmadan 4000 küsür liraya sattığı telefonda plastik kasa kullanıyor, bazıları da gelip Xiaomi'ye çöp diyor :) Xiaomi, Oneplus, Huawei gibi markalar olmasa siz halen 8GB hafızalı takoz Samsung telefonları alıyordunuz. Piyasaya rekabet getirdiler sağolsunlar.

Bir de küçük bir örnek Xiaomi Mi 10 Pro'nun video performansı Samsung Note 20 Ultra'dan iyi mesela, özellikle gece videolarında. Yani bu markalar artık çok rekabetçi ürünler üretiyor, özellikle giriş ve orta segmentte Samsung'a ter döktürüyorlar ki çok da iyi yapıyorlar.
 
Çok komiktir ki Note 20'nin kasası da polikarbonat :).

Hocam şaka yapıyorsunuz sandım, gözlerime inanamadım. Birkaç kaynaktan kontrol ettim, arka paneli resmen polikarbonatmış! Olsun ne de olsa sırf adı için onu alacak kerizleri bulurlar. Kore plastiği iyi oluyormuş diyorlar :D

Bakın bu eski kullandığım plastik kasalı Samsung telefon, işte 2 yıl içinde bu hale geliyor. Büyük ihtimal Galaxy A71'in, Galaxy Note 20'nin de iki yıl sonra hali böyle olacak;
1600610290426.jpg
 
Plastik kasalarda bir süre sonra telefonun çerçevesi sağı solu soyulmaya başlar
Kasa yapısı plastik olabilir fakat soyulacak bir kısmı yok. Bir telefonun cam malzeme kullanması da benim açımdan büyük bir eksiklik çünkü küçücük bir yanlışta tuzla buz olup bir telefon kadar masraf çıkıyor başına.
 
@cleancoder Plastik kasalı A10s kullanıyorum, soyulma yaşamadım.

Samsung Note 4'ten sonra soyulma olayını çözdü. Firmaları hala eskisi gibi zannetmeyin.

Mi Note 10 Lite'da daha hafıza kartı slotu yok. A71 al.

Daha dur hocam telefon piyasaya çıkalı 1 yıl olmadı, biraz bekle görürsün. Bizim telefonda hemen deforme olmadı zaten ama zamanla plastik üzerindeki kaplama soyuluyor, kaçınılmaz bir son.

Hafıza kartı olayına gelince, Note 10 Lite 128GB modeli var zaten. Videoları oraya çeksin deseniz 4K video hafıza kartına yazılırken hız kaybı oluyor saçmalık, ancak fotoğraflar ve 1080P videolar depolanır. Hiç bir zaman hafıza kartı gömülü hafıza kadar hızlı çalışamaz. O yüzden ben 128GB modeli alır geçerim, olsa iyi olurdu ama o kadar da problem değil. Bu arada A71'in şarjı, Mi Note 10 Lite'dan daha hızlı tükeniyor. Bakınız(işlemci yanlış yazılmış A71'de 730 var, Note 10 Lite'da 730G yani oyunda biraz daha performanslıdır);
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı