Samsung, Akıllı Telefon Pazar Payını Artırdı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.959
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Galaxy Note serisi

Samsung, 2020’nin üçüncü çeyreğinde Apple’ın yaptığı satışın iki katı akıllı telefon sattı. Samsung, küresel akıllı telefon pazarındaki bir numaralı konumunu korumakla kalmayıp, 2020’nin 3. çeyreğinde de satışlarını artırmayı başardı. Pazar araştırma şirketi Gartner’ın yeni bir raporuna göre şirket, bu yılın üçüncü çeyreğinde 80.8 milyon akıllı telefon sattı. Bu rakam küresel pazar payının %22’sine denk geliyor. […]

Devamı: Samsung, Akıllı Telefon Pazar Payını Artırdı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Ürün çeşitliliği olması pazar payının yükseleceği manasına gelmez. Çinlilerde de model sayısı epey fazla.

3194871 tane S serisi telefon çıkardı
S serisi yılda bir defa çıkar o da Şubat ve Mart döneminde her zaman çıkar. S5, S4, S3, S2 bunlar önceden hep tekti. S6 ile beraber S9 serisine kadar S serisi hep iki model oldu. Bir tanesi düz model diğer modelde Plus ve Edge olarak anıldı. S10 serisi üç model oldu, S20 serisi de üç modeldi, bir de bunun alt modeli çıktı S20 FE diye.

Orta üst seviye cihazlarında iyi satış yakaladı, bu da rakamlara yansıdı. S serisi ve Note serisinde bana göre rakipleri karşısında daha ciddi ataklar yapması lazım, bunları yapmamasına rağmen yine iyi satıyor. Samsung Note serisine bir düzen vermesi gerekiyor, Note serisini S serisinin kalemli hâli yapması kabul edilebilir bir durum değil.
 

Geri
Yukarı