Rehber Samsung cihazlarda csc nasıl değiştirilir?

Hocam merhabalar, telefonum S24 FE. İnternette paylaşılan bir OneUI 8 dosyasını deneyecektim fakat paylaşılan CSC'ler arasında Türkiye yok. Bu program aracılığıyla CSC değişip dosyanın içinde paylaşılan CSC'lerden birini uygularsam sorun çözülür mü bir bilginiz var mıdır acaba?

Bu konumda nasıl csc değişikliği ile 5G özelliğimizi aktif edebileceğinizi anlatıyorum.
Not: Cihazımızın 5G destekli olduğuna emin olmakta fayda var yoksa işe yaramaz.
Öncelikle SamFw tool'una ihtiyacımız var bunu indiriyoruz (download link en aşağıda).
Cihazımızda USB hata ayıklamasını aktif hale getiriyoruz.

Eki Görüntüle 2014961

Programı çalıştırıyoruz Samsung/ADB/Change csc tıklayıp işleme başlıyoruz.
İşleme başlamadan telefonu açıp #0# tuşluyoruz bazen uygulama kendi yapıyor ama yapmıyor ise buradan bu şekil tuşlayarak devam edebilirsiniz.
Açılan pencerede ilo (İsrail) seçiyorum burada ben siz farklı 5G destekli csc kullanabilirsiniz. Change dedikten sonra devam ediyoruz.
Fail verebilir bu normaldir cihaz yineden başlayacaktır şimdi ayarlara girip kontrol ediyoruz.

Eki Görüntüle 2014983

Ve istediğimiz oldu Türkiye'de az olsa da pilot bölgelerde 5G özelliğini kullanabiliriz şu anlık.
Hocam merhaba telefonum imei1 süresi doldu ve sim2 yuvasına takmama rağmen imei2 değilde hala imei1 kullanıyor numaram. Csc bölgem ise Cho Şili olarak gözüküyor. Csc değiştirmem gerektiğini söylüyor chatgpt amerika asya bölgelerinde oluyormuş bu sorun telefonun modem(baseband) yazılımının imei eşitlemesinden dolayıymış. Bu durumda ve Türkiye cscsine geçmeyi önerir misin? Ve bunu kendim yapmayı planlıyorum serviste yaptırmak istemiyorum ücret isterler diye. Cevaplarsan çok sevinirim.

Hocam merhaba telefonum imei1 süresi doldu ve sim2 yuvasına takmama rağmen imei2 değilde hala imei1 kullanıyor numaram. Csc bölgem ise Cho Şili olarak gözüküyor. Csc değiştirmem gerektiğini söylüyor chatgpt amerika asya bölgelerinde oluyormuş bu sorun telefonun modem(baseband) yazılımının imei eşitlemesinden dolayıymış. Bu durumda ve Türkiye cscsine geçmeyi önerir misin? Ve bunu kendim yapmayı planlıyorum serviste yaptırmak istemiyorum ücret isterler diye. Cevaplarsan çok sevinirim.
Not: Cihaz S24

Hocam merhaba telefonum IMEI1 süresi doldu ve SIM2 yuvasına takmama rağmen IMEI2 değil de hala IMEI1 kullanıyor numaram. CSC bölgem ise cho Şili olarak gözüküyor. CSC değiştirmem gerektiğini söylüyor ChatGPT Amerika Asya bölgelerinde oluyormuş bu sorun telefonun modem(baseband) yazılımının IMEI eşitlemesinden dolayıymış. Bu durumda ve Türkiye CSC'sine geçmeyi önerir misin? Ve bunu kendim yapmayı planlıyorum serviste yaptırmak istemiyorum ücret isterler diye. Cevaplarsan çok sevinirim.

Not: Cihaz S24.

CSC ile alakası yok bunun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı