Samsung G65B'ye geçmeye değer mi?

798310

Centipat
Geçen sene 10k gibi kazık bir fiyata G2724D almıştım. Yenileme hızının düşük olması dışında memnunum aslında. Ancak fiyatı düştü ve bir de ölü pikseli var. Rahatsız etmiyor ama ayıplı ürün sonuçta. Dell ve Betaplus (Gaming.Gen.Tr) hiç takmadı beni. Sizce tüketici hakem heyetiyle uğraşıp paramı almaya ve G65B'ye yükseltmeye değer mi? Yenileme hızı ve kontrast farkı benim için en hissedilir farklar olur herhalde. Genel olarak görüntü kalitesinin benzer olacağını düşünüyorum. Curved olması hafif bir eksi olsa da zamanla alışırım. Onun dışında aydınlatma, hoparlör ve akıllı özellikler de güzel ufak detaylar.

G65B ile ilgili aklımda ciddi şüpheler de var. Her ne kadar kaliteli de olsa VA panellerin kronik sorunlarını sevmiyorum. Black smearing vs çok rahatsız etmişti bir önceki monitörümde. Piksel dizilimi ve yüksek kontrast nedeniyle keskinliğin az olacağından da endişeleniyorum. Özellikle metinle çalışanlar için IPS öneriliyor. Curved olması bir tık korkutsa da çoğu kişi zamanla alışmış. Son olarak da en büyük hissedilir dezavantajı görüş açısı olacak sanırım. IPS monitörlere göre rezalet bir görüş açısı var ve bu da beni geçmekten en çok soğutan şey oldu.

Tüm bunlara rağmen THH ile uğraşıp ardından G65B almaya değer mi ya da başka bir öneri?

Metin netliği kötü değil G65B'nin. En azından incelemelerde veya kullanıcı yorumlarında hiç şikayet görmedim.

IMG_2978.jpeg

IMG_2979.jpeg

Görüş açısı için Curved kullanmışlar zaten. O yüzden dert edecek kadar sorun olmaz. Kontrasttan ötürü de daha iyi bir görüntü kalitesi elde edersin. Zaten renk gamutu iyi olan bir monitör.

Değip değmeyeceği sana kalmış. Daha fazla bilgi için şu konuya bakabilirsiniz.

Teknik yorumdan ziyade biraz kullanıcı olarak yorum yapayım. Tam karşıdan bakıyorsanız görüş açısında herhangi bir sorun olmayacaktır. Samsung bu panelde gerçekten harika bir iş yapmış diyebilirim. Çok yukarıdan bakmadıkça, çok yandan bakmadıkça renklerde bozulma olmuyor. Ben kişisel olarak VA panelleri IPS panellerden daha iyi buluyorum, çünkü kontrast oranları çok yüksek. Başka konularda da söyledim ancak IPS panelleri telefonlarda gömüp monitörlerde arşa çıkarmak mantıklı değil. IPS monitörler genel olarak grafik tasarımcıya hitap ediyor ancak VA paneller genelde AAA oyun ve filmlerde daha iyi çünkü siyahlar daha iyi, renk doğruluğu konusunda iyi bir VA'nın hiçbir eksiği yok, G65B'de renkler de bayağı iyi. Curved olması biraz kişisel bir mevzu hocam, bir şey diyemem ancak beyin bunu zamanla flat gibi görüyor ve 1000R de gerçekten sarıyor sizi bunu söyleyebilirim.

Yazı netliği konusunda ben bir problem göremiyorum. Netliği 12 yaparsanız daha da iyi oluyor. Samsung'un Tizen avantajı da var ve gerçekten çok ince ayarlar yapabileceğiniz menüleri bulunmakta.

Metin netliği kötü değil G65B'nin. En azından incelemelerde veya kullanıcı yorumlarında hiç şikayet görmedim.

Eki Görüntüle 2485100

Eki Görüntüle 2485101

Görüş açısı için Curved kullanmışlar zaten. O yüzden dert edecek kadar sorun olmaz. Kontrasttan ötürü de daha iyi bir görüntü kalitesi elde edersin. Zaten renk gamutu iyi olan bir monitör.

Değip değmeyeceği sana kalmış. Daha fazla bilgi için şu konuya bakabilirsiniz.
Yani görüş açısı dışında neredeyse her konuda daha iyi gibi, monitörümü halâ kullanabileceksem başvuru yapmam mantıklı olur sanırım. Yalnız curved olmasının görüş açına artısını anlayamadım.

Yani görüş açısı dışında neredeyse her konuda daha iyi gibi, monitörümü halâ kullanabileceksem başvuru yapmam mantıklı olur sanırım. Yalnız Curved olmasının görüş açına artısını anlayamadım.

VA için Curved bir avantaj. Bu yüzden VA panellerde Curved çok sık kullanılıyor. Görüş açılarını iyileştirmek için. Bozulmalar daha az belli oluyor çünkü.

Bence ayrıca dikkat etmen gereken nokta tüm bu teknik bilgiler dışında gözünün ve beyninin bu kadar kavisli monitörü ve ışığı rengi nasıl algılayacağı, ben aldım aynı modeli ama ekrana bakarken çok rahatsız oldum (ki ben 10-12 yaşımdan beri İnternet Cafe olsun ev olsun iş gereği olsun monitöre çok bakan biriyim, yaş 32) gözlerim çok sızladı, ölü piksel de vardı iade ettim (ölü piksel olmasada iade ederdim). Gözüm belki ilerde alıştırmıydı bilmiyorum ama gözüm mü kıymetli ekran mı, ekrana bakmaya başladığım an ağrı başlıyordu organ birşeyle tepki veriyorsa sıkıntılıdır, yani düşünüyorsanız geri iade edebilecek bir yerden alın deneyin ama ben bidaha asla tercih etmem

Bence ayrıca dikkat etmen gereken nokta tüm bu teknik bilgiler dışında gözünün ve beyninin bu kadar kavisli monitörü ve ışığı rengi nasıl algılayacağı, ben aldım aynı modeli ama ekrana bakarken çok rahatsız oldum (ki ben 10-12 yaşımdan beri İnternet Cafe olsun ev olsun iş gereği olsun monitöre çok bakan biriyim, yaş 32) gözlerim çok sızladı, ölü piksel de vardı iade ettim (ölü piksel olmasada iade ederdim). Gözüm belki ilerde alıştırmıydı bilmiyorum ama gözüm mü kıymetli ekran mı, ekrana bakmaya başladığım an ağrı başlıyordu organ birşeyle tepki veriyorsa sıkıntılıdır, yani düşünüyorsanız geri iade edebilecek bir yerden alın deneyin ama ben bidaha asla tercih etmem
Yani düz monitör tabii ki öncelikli tercihimdir kavisli ekran teknolojisi bana çok zorlama bir teknoloji gibi geliyor ama o kadar da kavisli durmuyor görsellerde be. Yanlardan hafif kıvrılmış gibi duruyor. Nasıl o kadar rahatsız etmiş seni enteresan.

Hafifçe kıvrıktan ziyade, bayağı kıvrımlı. 1000R diye geçiyor zaten ancak gözü rahatsız edip ağrıtacak kadar değil, ağrıyla curved ilişkisini kuramadım. Ben kullanırken unutuyorum bazen curved olduğunu mesela.

Zaten yanlış anlaşılma olmasın net sorun curveddir demedim genel monitörün ışığını rengini hepsini katarak değerlendirdim (ağrıyı çözebilmek için ışığı kıstım, göz yorgunluğu moduna aldım bayağı bişey denedim ama fark etmedi) ama curvedle ilgili hususi şöyle bir sıkıntı yaşadım birşeyler okurken ekranda ekranın sağına soluna baktıktan sonra ekranın ortasına bakınca gözüm bi farklı oluyodu şaş dicem değil ama düz ekrana bakarken olan bişey değildi yani.

Hafifçe kıvrıktan ziyade, bayağı kıvrımlı. 1000R diye geçiyor zaten ancak gözü rahatsız edip ağrıtacak kadar değil, ağrıyla curved ilişkisini kuramadım. Ben kullanırken unutuyorum bazen curved olduğunu mesela.
Valla mağazadan bir görebilme şansım olsaydı keşke.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı