Samsung Galaxy A06 yavaş şarj oluyor

Yer
Punom Pen
A06 telefonum var. 4 Şubat'tan beri aktif kullanıyorum. Telefon değiştirmeden önce sıkıntıyı gidermek istiyorum.

23 Temmuz'da Android 15 ve One UI 7'ye geçtim.
O günden itibaren hızlı şarj özelliği kayboldu sanki. Hızlı şarj ayarı açık ama nafile.
Güncelleme yapmadan önce çok hızlı şarj oluyordu.
Şimdi kağnı gibi.
Kutudan çıkan kabloyu ve linkteki şarj aletini kullanıyorum.

Android 15'e geçtiğimden beri hiç sıfırlama yapmadım. Gerçi şarja etkisi olur mu ondan da emin değilim.

Sorunu gidermenin bir yolu varsa önerilerinizi rica ediyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle Ampere ya da AccuBattery indirip şarj akımını ölçmeni öneririm. Eğer 2500-3000 mA civarı bir değer görürsen aslında hızlı şarj çalışıyordur, sadece ekranda yazmıyordur. 900-1200 mA civarında kalıyorsa gerçekten yavaş şarj oluyor demektir.

Bu şikayetle gelen cihazlarda genelde telefonu tamamen kapatıyorum. Sonra ses açma ve güç tuşuna aynı anda basıyorum. Samsung logosu çıktığında güç tuşunu bırakıp ses açmaya basmaya devam ediyorum. Açılan menüden “Wipe cache partition” seçeneğini işaretleyip onayladıktan sonra “Reboot system now” ile telefonu yeniden başlatıyorum.

Endişe etme, bu işlem verilerini silmez; sadece sistem önbelleğini temizler. Benim cihazda bu şekilde denedim ve hızlı şarj geri geldi.

Bu cihazı bir süre bende kullanmıştım. Spigen’in 25W adaptörü ve kutudan çıkan kablosuyla şarj ediyordum. Gerçekten 1,5 – 2 saat arasında doluyordu. Hızlı şarj desteklemesine rağmen yavaş şarj oluyordu. Sanırım bu cihazda doğru akım almama sorunu kronik bir problem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı