Dün Hepsiburada üzerinden 1150 TL'ye Buds 2'nin beyaz rengini sipariş verdim ve bugün öğle saatlerinde elime geçti. Fiyatının böyle bir devirde bile uygun hatta ucuz olduğunu söyleyebilirim. Gelelim kulaklık incelemesine (merak etmeyin sizi çok tutmayacağım):

aae.jpg


Samsung Galaxy Buds 2 İncelemesi:

1) Malzeme Kalitesi ve Kulak Uyumluluğu:
+ Dayanıklı ve sert plastikten yapılmış. Hafif olmasına rağmen güven veriyor
+ Bence saplı kulaklıklara kıyasla (airpods, jbl 225tws ve 300tws gibi..)çok daha rahat bir kullanım sunuyor. Sebebi ağırlık merkezinin ortada olması. Kulaklığı taktığınız zaman kulaklık, kulakla adeta bir bütün oluşturuyor. Bu da rahatlık için önemli bir detay.
+ Yastığa yan yatarsanız kulaklığın medya tuşları yanlışlıkla çalışmıyor. Bu, ürünü almamda çok önemli bir sebepti çünkü sürekli yatarak müzik dinlerim günlük hayatımda.


buds1.jpg


2) Ses Kalitesi ve Gecikme Süresi:
+ Ses kalitesi ve seviyesi beklediğin üzerinde çıktı. Sound doygunluğunu çok iyi veriyor. Hem bass'ları hem treble'ları çok iyi veriyor. Açık konuşmam gerekirse ses seviyesi muhtemelen bir tık aşağıda kalır ama idare ederim diyordum; aksine, kullanırken sesi bir kademe azaltıyorum 😃. Bu durum beni çok mutlu etti.
+ Eğer kulaklığı müzik dinlemek, film izlemek ve konuşmak için almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Ama bunlara ek olarak oyun da oynamak istiyorsanız iki seçeneğiniz var:

1- Telefon / Tablet'ten oyun oynamak (sadece Samsung marka üzerinde test ettim)
2- Bilgisayar / Laptop'tan oyun oynamak
-> 1. seçenek için konuşacak olursak gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Denediğim kadarıyla, Samsung telefonlarda ve tabletlerde gaming mod aktifken ses gecikmesi çok hissedilmeyecek kadar düşüyor. Bu da size avantaj sağlıyor. (Kulaklığın, gaming mod için Samsung dışındaki diğer markalarla uyumluluğu hakkında bir fikrim yok).
-> Gelelim 2. seçeneğe. Maalesef bilgisayar ve laptop için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Reddit ve birkaç forumda araştırdığım kadarıyla üçüncü parti yazılımlar dışında bir uyumluluk yok gözüküyor. Bu da destekli bir oyun deneyimi sunamayacağı anlamına geliyor. Zaten, kulaklığı eklenti olmadan direkt olarak kullanırsanız gecikme olduğunu fark edersiniz. Bu şekilde oyun oynanmayacağı kanaatindeyim. O yüzden seçim yaparken bunu göz önünde bulundurun.

3) Kullanım Süresi ve Uzun Kullanım Performansı:
+ Bugün saat 1 p.m gibi kulaklık elime geçti. Şarj ettim ve diğer işlerimle uğraştım. Saat 2 p.m'de teste başladım. Kulaklığı saat 8'e geldiği zaman kulağımdan çıkaracaktım. Bu süreçte ders çalıştım, dışarı çıktım yürüdüm, bisiklet sürdüm, müzik dinledim ve aktif gürültü engelleyici özelliğini kullandım. 6 saat komple olmasa da yaklaşık 5-5,5 saat kulağımda kaldı. Bu süre zarfında hiçbir ağrı hissetmedim. Kötüleme olmasın diye adını vermek istemediğim birkaç markanın modellerini kullanırken bu durum beni çok rahatsız ediyordu. Sanki kulağımı bir şey sıkıştırıyordu. Fakat bu kulaklıkta böyle bir sorun hiç yaşamadım dostlar. Uzun kullanımda dahi sizi kulak ağrısı olmaksızın götürür.
+ Tabiki bu durumla eş zamanlı olarak şarj performansı da çok önemli. Saat 2 p.m'den beri aralıksız olmasa da yoğun bir süre kullandım. %100 olan şarjı %31 olmuş durumda. Galaxy Buds 2'ye kıyasla şarjı çok daha uzun götüren muadilleri mevcut. Ama onların da özellikleri Buds 2 kadar iyi değil. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali; burada, ihtiyacınıza göre tercihi siz yapacaksınız.

buds3.jpg


4) Aktif Gürültü Engelleyici (ANC) Özelliği, Mikrofon Kalitesi ve Diğer Özellikleri:
+ Aktif gürültü engelleyici özelliği hem ses kısmında hem de mikrofonunda var. İkisinden de memnun kaldım diyebilirim. Aktif Gürültü Engelleyici (ANC) açıkken kulaklıkla %35 ses seviyesi ve üzeri müzik dinliyorsanız eğer, dışarıdan gelen sesleri duymuyorsunuz (test ettiğim telefon Xiaomi Mi 9T). Lakin %35 ses seviyesi ve aşağısında kullanırsanız sesleri az da olsa fark etmeye başlıyorsunuz. Müziğin sesini tamamen kapattığınızda ise (kulaklık boştayken de aynı şeyi diyebiliriz) dışardaki sesleri duyuyorsunuz. Anlamadıysanız eğer, şimdi vereceğim örnekle çok daha iyi anlayacaksınız. Örnek: Kulağınızda kulaklık yok dışarıda normal ses tonunda konuşan bir adam var. Duyduğunuz ses 100x olsun. Kulaklığı taktınız ama ANC'yi aktif etmediniz. Adamın sesi 75x gibi geliyor. ANC'yi aktif ettiğinizde ise adamın sesi 35x gibi geliyor. Bu benim kendi perspektifimdir, ANC'nin etki seviyesi [/COLOR]sizlerde değişiklik gösterebilir. Ama geçen aylarda yaptırdığım işitme testim çok başarılıydı diyebilirim :D, bu yüzden yorumuma güveniyorum.
+ 6 adet mikrofonu var. Ve bu mikrofonlarda Gürültü Engelleyici özelliği var. Kalabalık ve gürültülü ortamlarda sizi kurtarıyor diyebilirim. Dışarı çıktığım zaman epey gürültülü birkaç yere gittim ve arkadaşlarımla WhatsApp görüşmesi yaptım. Arka plan seslerini rahatsız etmeyecek kadar az geldiğini söylediler. Normal alanlarda (orta sesli yerlerde) ise arka plan sesinin gelmediğini söylediler. Bu da Buds 2'yi bu fiyat bandında çok güçlü bir seçenek yapıyor.
+ Kulaklığı fazla suya karşı temas ettirmekten kaçının. Eğer kullanma kılavuzunu okursanız göreceksiniz; kulaklık fazla su ile temas etmesi durumunda çarpma riski, bozulma riski ve hasar alma riski taşıyor. Bunlara çok dikkat edin. Ter önleyici özelliği bulunduğu için spor yaparken korkmanıza gerek yok. Zaten üstte yazdığım yazı çok miktarda su için geçerli bir uyarıydı. Ama siz yine de Buds 2'nizi suya temastan kaçındırın. Aynı durum tozlar için de geçerlidir.
+ Kulaklıkta Dolby Atmos özelliği mevcuttur. Dolby Atmos: Dolby Atmos, seslerin üç boyutlu bir nesneymiş gibi algılanmasını sağlayan surround bir teknolojidir. Bu sayede Dolby Atmos ile etkileyici ve 360 derecelik ses deneyimi yaşayabilirsiniz.
+ Yine aynı şekilde AAC özelliği de mevcuttur. AAC, Bluetooth ses için kullanılan bir kodlayıcıdır. 250 kbps'de 24 bit sesi destekler. Psikoakustik modelleme kullandığı için benzer bit hızındaki diğer codec bileşenlerine göre daha iyi sonuçlar verebilir.
+ Kulak içi algılama özelliği var. Eğer kulaklığı kulağınızdan çıkarırsanız müzik otomatik olarak duraklatılır. Bu da pil ömründen tasarruf sağlar. Oldukça güzel bir özellik.

buds2.jpg


5) Kulaklığın Fonksiyonları ve Final:

+ Dokun -> Parçayı oynat / duraklat | aramayı yanıtlama / sonlandırma
Çift Dokun -> Sonraki parçayı oynat | aramayı reddet
Üç kez Dokun -> Önceki parçayı oynat
Dokunup basılı tutma -> Sağ kulaklık ve Sol kulaklığa farklı özellik atayabiliyorsunuz, default hali:
Mod değiştirme (ANC / Kapalı / Ortam Sesi)

+ Kulaklık genel olarak bu şekildeydi. Fiyatını fazlasıyla hak ediyor. Seçimden sonra döviz ve altının uçacağını hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz. O yüzden almak istiyorsanız elinizi çabuk tutun. Sorunuz varsa bir mesaj uzağınızdayım. İyi sosyaller!
 
Son düzenleme:
100/50 kupon buldum, sanırım yakın zamanda alacağım. Reddit'teki konulardan veya bahsettiğiniz üçüncü parti yazılımlara örnek atma şansınız var mı?
Atma şansım var lakin atmasam daha iyi olur çünkü pek bilindik kaynaktan gelmiyorlar. Virüs içeriyor olabilirler. Yine de çok istiyorsanız Reddit'te aratırsanız bulacağınızı düşünüyorum.
 
Cihazı dünden beri kullanıyorum, gayet memnunum ve bir sorum olacaktı. Düz modda hiçbir sıkıntı yok lakin şeffaf modu veya gürültü engellemeyi açınca hafif bir cızırtı geliyor. Hiçbir medya sesi açık değilken, dip ses gibi bir ses. Sizde de geliyor mu, normal mi? @II. Wilhelm.
 
Cihazı dünden beri kullanıyorum, gayet memnunum ve bir sorum olacaktı. Düz modda hiçbir sıkıntı yok lakin şeffaf modu veya gürültü engellemeyi açınca hafif bir cızırtı geliyor. Hiçbir medya sesi açık değilken, dip ses gibi bir ses. Sizde de geliyor mu, normal mi? @II. Wilhelm.
Telefondan/cihazdan kaynaklı olabilir. Bende gelmiyor. Güle güle kullanın.
 
Cihazı hem iPhone hem de Samsung üzerinde kullandım ses kalitesinde gram fark yok duyduğum kadarıyla, codec olarak destekleri bulunduğu için Windows 11/ iOS/Android hepsinde ses kalitesi ortalama aynı. Scalable Codec'de bana göre sadece ismi var, ses kalitesi olarak Apple Music ile test etmeme rağmen gram fark yok resmen, iOS'da aynı şekilde Spotify ve Apple Music'de dinlediğimle hiç bir fark duyamadım. Bu ürünü iOS'da kullanıcaksa almayın gibi sözler sarf edenler vardı, bilerek aldım ve performansı ses ve mikrofon olarak gayet başarılı, görüşme yapılıyor, ses kalitesinden kayıp vermeden müzik dinlenilebiliyor. Windows'da gecikme olduğu doğru, Windows 11'de AAC codec bulunuyor fakat 200MS'in üstünde gecikme var. Samsung cihazda "Oyun modu" aktifleştirsenizde aynı performansı veriyor Windows üzerinde. Hikayeli oyunlarda aşırı rahatsız etmez fakat silah sıktığınızda bile gecikmeyi hissediyorsunuz rekabetçi oyunlarda. (Harici Bluetooth 5.0 ile test ettim)
 
Telefondan/cihazdan kaynaklı olabilir. Bende gelmiyor. Güle güle kullanın.
Farklı cihazlarda da denedim, tamamen sessiz bir ortamda şeffaf modu açınca çok az cızırtı oluyor. Rica etsem tekrar kontrol etme şansınız var mı, normal modda gelmediği için sıkıntı etmeyecektim ancak siz gelmiyor deyince kararsız kaldım. Yine gelmediğini söylerseniz iade/değişim etmeyi deneyeceğim.

@Eeries Hocam, sizin de test etme şansınız var mı?
 
@Eeries Hocam, sizin de test etme şansınız var mı?
Şeffaf modun amacı o zaten hocam, çevredeki sesi mikrofon aracılığıyla iletiyor. Cızırtı yok ama hışırtı yaparak gönderiyor, normal bir durum. Aynı şekilde gürültü engellemeye yaparkende mikrofon ile yapıyor, yani size ses iletmesi gerekiyor. Cızırtıdan kast ettiğiniz nedir bilmiyorum ama hışırtı sesi normal.
 
Farklı cihazlarda da denedim, tamamen sessiz bir ortamda şeffaf modu açınca çok az cızırtı oluyor. Rica etsem tekrar kontrol etme şansınız var mı, normal modda gelmediği için sıkıntı etmeyecektim ancak siz gelmiyor deyince kararsız kaldım. Yine gelmediğini söylerseniz iade/değişim etmeyi deneyeceğim.

@Eeries Hocam, sizin de test etme şansınız var mı?
Şuanda laptopta takılı çok az dahi olsa cızırtı gelmiyor. Aynı şekilde benim telefonumda da abimin telefonunda da babamın telefonunda da herhangi bir cızırtı sesi gelmiyor. Ama annemin eski model bir telefonu var, bir tek onda cızırtı geliyor. Onun sebebi de muhtemelen onun telefonu da ile alakalı. Yine, kullandığım Galaxy Tab S7 FE tablette de herhangi bir cızırtı ile karşılaşmadım. Hepsinde ekolayzer ayarlarını değiştirerek kullandım, kuşkunuz olmasın. Eğer cızırtı sorunu kronik olsaydı çoğu platformda şikayetler gelirdi diye düşünüyorum. Muhtemelen ürününüzün bir hatası olabilir, başka hangi cihazlar üzerinde denediniz?

Not:
(Laptop'um: Asus Tuf A15 FA507NU)
(Telefonum: Xiaomi Mi 9T)
(Annemin telefonu: Xiaomi Mi A1)
(Abimin telefonu: Xiaomi Redmi Note 7)
(Babamın telefonu: Samsung Galaxy S20 FE)
 

Geri
Yukarı