Samsung Galaxy Buds Pro 2 alınır mı?

Buds 2 Pro'yu 20 Nisan 2024'ten beri Samsung A51 ile aktif olarak kullanıyorum.
Hemen deneyimlerimi aktarayım
Artıları:
  • ANC özelliği çok çok iyi çalışıyor (Buds 2'den çok daha iyi)
  • Ses kalitesi harika
  • Son ses seviyesi kesinlikle tatminkar
+Hi-Fi ses teknolojisine sahip
  • Kulakta duruşu ergonomisi harika. Kulaktan düşmüyor(Buds 2 bazen oturmuyordu)
  • Premium hissettiriyor
  • Çok hafif. Uzun süre hiç çıkarmasam kulağımda olduğunu fark etmem bile :)
  • 24 bit ses desteği var (ben deneyimlemedim fakat ilgilileri için yazayım)
  • Arama kalitesi olarak güzel (Samsung olmayan telefonlar için bir şey diyemem)
  • Ortam sesi modu gayet güzel çalışıyor (uygulamasından özelleştirebiliyorsunuz)
  • Gayet kullanışlı sade bir arayüzü olan bir uygulaması var
  • Kablosuz şarj desteği var
  • Kızıl ötesi sensörleri mevcut
Eksileri:
  • Bassları rezalet ( not kısmında değineceğim)- Buds 2 de aynı şekilde kötü
  • Pil ömrü yeterli değil (not kısmında değineceğim)
  • Bazen bağlantıda sıkıntı yaşıyorum( telefonumdan da kaynaklı olabilir)
  • Dışarıya aşırı ses veriyor ( Buds 2 de bu durum yoktu)
  • Kendi uygulamasında equalizer seçeneği çok az
Not 1: Bassları vasat çok çok kötü. Abarttığımı düşünebilirsiniz anlayışla karşılarım
Çünkü daha önce JBL'in 230 nc ve Tune Flex modellerini kullanıp bu modele geçerseniz ne demek istediğimi anlarsınız aradığım o vurucu bassları kulağımda hisedemedim bu sebepten ötürü aşırı kötü diyorum ve bu kulaklık 4000 bin TL civarında satılınca insan ister istemez bir beklentiye giriyor uygulamasında bass güçlendirici equalizer seçeneği koymuşlar maalesef zerre faydası yok
Not 1 (çözüm) Poweramp uygulamsını indirdim hazır equalizerlardan bassı seçtim durumu düzelttim fakat ben bunu neden 3. taraf uygulama kullanarak yapıyorum anlamış değilim oysaki Samsung'un güzel bir equalizer ayarı ile çözebileceği bir durum (bu arada Buds 2'de de aynı durum söz konusu) bu arada Poweramp'in PC versiyonu yok haliyle PC de kulaklığı takınca başka bir kulaklık takmış gibi hissediyorum cidden canımı sıkıyor
Not 2: Pil ömrü JBL 230 nc modelinde (fiyatları yakın olduğu ve daha önce kullandığım için kıyaslıyorum) 40 saat iken Samsung'da 20 saat... Üstelik Buds 2 Pro'yu Buds 2'den daha fazla şarja takıyorum equalizer kullandığım için mi bilmiyorum ama şarjı pek tatmin etmiyor diyebilirim
Özet:
İyi ki almışım hiç pişman olmadım parasını hak ediyor mu o tartışılır ama Samsung telefon kullanıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Diğer telefonlarla bağlayıp kullanırsınız ama (uygulama desteği hepsinde var mı bilmiyorum eğer yoksa) sadece en temel özelliklerini kullanırsınız kısacası o kadar parayı verdiğinize değmez. Son olarak: Arkadaşlar Buds 2'den Buds 2 Pro'ya geçmeyi düşünenler varsa ben mantıklı bulmuyorum ama sakın geçmeyin paranıza yazıkta demiyorum yer yer kıyasladım yine de daha detaylı sormak isteyen olursa cevaplarım. Deneyimlerim bu kadardı biraz uzun oldu ama ben alırken bu kadar ayrıntılı bir yazı görmedim bari ben yazayım dedim bu arada kullandığınız telefonla kulaklıktan aldığınız verim doğru orantılı Samsung telefon olup bir de üst segment bir telefonsa daha çok verim alırsınız. Dadından yenmez :) *bunlar şahsi deneyimlerim kişiden kişiye değişebilir. Saygılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı