İnceleme Samsung Galaxy Buds Pro UKT

Merhaba,
Sizlere Galaxy Buds Pro ile 4 sene boyunca yaşadığım deneyimi anlatacağım.
Bu ilk incelemem olduğundan dolayı hatalarımı mazur görün.
  • Kutu içeriği
Öncelikle kutu içeriğinden bir adet Type-C to Type-C kablo, 3 farklı boyutta silikon ve asla bakmadığımız bir kullanım kılavuzu çıkıyor.
  • Ergonomi
Kulaklığın silikonları gayet kaliteli ve rahatsız etmeyen yapıda. Yapısı sayesinde ise kulağa rahatça oturuyor ve kolay kolay çıkmıyor. Koşu vs gibi şeylerde düşmeyen bir yapıya sahip.
20241015_225521.jpg
  • Malzeme Kalitesi
Malzeme kalitesine gelecek olursak iç kısmında oldukça kaliteli bir plastik kullanılmışken dışındaki gümüş kısımda ortalama bir plastik kullanılmış. Kulaklığı ilk zamanlarında düşürdüğümde belirgin olmasa da dış kısmın kaplamasında darbeden kaynaklı boya kalkması oldu. Daha dayanıklı olabilirdi.
Ayrıca kulaklık yere düştüğünde kutusu direk açılıyor ve kulaklıklar etrafa savruluyor. Kesinlikle daha sert bir menteşe sistemi veya mıknatısa sahip olmalıydı.
  • Ses kalitesi ve 360 ses
Ses kalitesi olarak kesinlikle kutunun üzerinde yer alan "Sound by AKG" yazısının hakkını veriyor. 4 sene boyunca S21 ile dolu dolu kullandım. Tizler ve baslar kalitesini belli edecek seviyede.

Ses yüksekliği olarak tatmin edecek ve kulak çınlatacak kadar ses verebiliyor.

Kulaklıkta 360 ses özelliği bulunuyor fakat çok stabil çalışmıyor. Bazen çok düzgün ve kaliteli hissettirirken bazen inanılmaz gecikmeli veya çalışmayı durduğu oluyor.
Screenshot_20241015_231833_Galaxy Buds Pro Manager.jpg
  • Gürültü Kontrolleri
ANC konusunda ise ilk aldığım zamanlar mükemmel bir seviyedeydi. Kulaklığın 2. senesinde ANC performansı düşmeye başladı ve şuan da idare edecek seviyeye geldi fakat ilk zamanlarıyla yakından uzaktan alakası kalmadı. Buradan kendisine büyük bir eksi yazıldı.

Ortam sesi ise gayet kullanışlı ve düzgün çalışıyor. Hiçbir sorun yaşatmadı. Ses algılama özelliği ile çok az bir süre kullandım ve onu başkalarının sesini algılayıp ortam sesini açtığından dolayı sevemedim.
  • Pil
Pil ömrü ilk başlarda aralıksız bir şekilde 9 saate kadar, ANC açıkken 7,5 saate kadar dayanıyordu. Kutu şarjı ise yaklaşık 3 kere kulaklıkları şarj edebiliyor.
4 sene sonra bu değerler yaklaşık 6 saate düştü. ANC aktifken ise maksimum 4 saat dayanabiliyor. Aslında bakıldığında haftanın 6 günü 4 sene boyunca kullanılan bir kulaklığa göre pilinin iyi dayandığını düşünüyorum.
  • Bluetooth bağlantısı
Kulaklığın en kusursuz yönlerinden biri diyebilirim. Kulaklığın kutusunu açtığım anda 1 saniye geçmeden bağlanıyor. Ayrıca telefonun Bluetooth'u kapalı dahi olsa telefonda bağlanmak ister misiniz diye soruyor.
Screenshot_20241015_233709_Nearby device scanning.jpg
  • Dokunmatik Kontroller
Dokunmatik kontroller standart Samsung kulaklıklarda olduğu gibi bir dokunma müziği durdur ve başlat, iki dokunma müziği ileriye al, üç dokunma ise müziği geriye almaya yarıyor.
Tek özelleştirilebilen dokunma kontrolü basılı tutma. Uygulama açmak, ses arttırıp kısmak ve ANC-Ortam sesi arasında geçiş yapmak için özelleştirilebiliyor. Ayrıca Labs özelliği ile kulaklığın uç kısmına dokunarak ses kısma ve yükseltme yapabiliyorsunuz.
(Bunu 1 ay önce keşfettim.😄)
Screenshot_20241015_234529_Galaxy Buds Pro Manager.jpg
  • Uygulama Desteği
Uygulama desteği olarak standart Galaxy Wearable kullanıyor. Basit ve anlaşılır bir arayüzü var. Şarj ve gürültü kontrollerini kontrol etmek için uygulamanın widgetları bulunuyor. Kulaklık son güncellemesini ise 12 Temmuz 2022'de aldı.
Screenshot_20241015_231602_Galaxy Buds Pro Manager.jpg
  • Mikrofon kalitesi
İlk zamanlarda mükemmel ve sıfır rüzgar sesi veren bir mikrofonu vardı. Her telefon görüşmesini çok rahat yapabiliyordum. Şuan ise ne kadar temizlersem temizleyeyim en ufak rüzgarlı ortamda görüşme yapamıyorum. Bu konuda direkt sınıfta kaldı.
  • Ekosistem
Aslında burada çok değinilecek çok bir şey yok. Nisan 2024'ten Haziran 2024'e kadar S21 ve Tab S9 Plus ile kullandım.
Hazirandan bugüne ise S23 ile kullanıyorum. Eğer kulaklık kulağımdaysa hangi cihazımda ses çalıyorsa ona otomatik geçiyor. Çok nadirde olsa bu özellik arada sapıtabiliyor. Onun haricinde bu üçlü arasındaki uyum işimi çok kolaylaştırıyor ve ekosistemin ayrıcalığını hissettiriyor.
  • Fiyat
Kulaklığı 2020 yılında Hepsiburada üzerinden Phantom Silver rengini 1200TL'ye satın aldım. Bence kesinlikle fiyatını hakeden ve 4 senenin hakkını veren bir kulaklıktı.

Artık kendisiyle 4 senelik yolculuğum sonlanmış bulunmakta ve kendisinin torunu olan Buds3 Pro'ya geçmiş bulunmaktayım. Hoşçakal yoldaş🙂

Son düzenleme:
Çok güzel inceleme olmuş elinize sağlık.
Buds FE ile Buds Pro arasında kaldım. Tam Buds feye karar veriyorum ama Buds Pro'nun premium özellikleri kafamı çeliyor. Ekosistemin son ayağı kulaklık işi kaldı ama bir türlü seçemedim. Siz direkt Buds Pro'yu kullanmış olarak son kez ne önerirsiniz?

Çok güzel inceleme olmuş elinize sağlık.
Buds FE ile Buds Pro arasında kaldım. Tam Buds feye karar veriyorum ama Buds Pro'nun premium özellikleri kafamı çeliyor. Ekosistemin son ayağı kulaklık işi kaldı ama bir türlü seçemedim. Siz direkt Buds Pro'yu kullanmış olarak son kez ne önerirsiniz?
Buds Pro bana göre hala piyasadaki çoğu kulaklıktan çok daha iyi. Mediamarkt'tan Buds3 Pro'yu 2500TL'ye getirmesem asla bırakmazdım. Son ses müzikten, mükemmel baslarına kadar gerçekten high-end bir kulaklıktı. Buds FE yanına yaklaşamaz.

Buds Pro bana göre hala piyasadaki çoğu kulaklıktan çok daha iyi. Mediamarkt'tan Buds3 Pro'yu 2500TL'ye getirmesem asla bırakmazdım. Son ses müzikten, mükemmel baslarına kadar gerçekten high-end bir kulaklıktı. Buds FE yanına yaklaşamaz.
Ses kalitesi ve ANC olarak Buds Fe daha iyi dendiği için kafam karıştı. RTINGHS karşılaştırmasını falan görüncede buds fe daha önde duruyordu ama bana garip gelmişti fe modelin prodan iyi olması.

Bu arada Mediamarkta herhangi bir kampanya mı vardı? Nasıl 2500e geldi.

Ses kalitesi ve ANC olarak Buds Fe daha iyi dendiği için kafam karıştı. RTINGHS karşılaştırmasını falan görüncede buds fe daha önde duruyordu ama bana garip gelmişti fe modelin prodan iyi olması.

Bu arada Mediamarkta herhangi bir kampanya mı vardı? Nasıl 2500e geldi.
Bu kampanya ile satın aldım. 1 ay sonra iptal ettiler. Sonrasında arayıp size 1000TL memnuniyet kuponu ve kulaklığı aynı fiyattan alabileceğiniz bir kupon vereceğiz dediler. 1000TL kuponu kullandığım farklı bir sipariş iptal edildi. Sonrasında yeniden verirlerken yanlışlıkla 2 tane attılar. İki kuponu da bir arkadaşım hali hazırda alışveriş yapacağından ona verdim ve direkt 2000TL'ye çevirdim. Kulaklık kuponu da silikon muhabbetinden dolayı gecikti. 3 hafta önce geldi ve 4500TL'den sipariş ettim. Birde gelen 2000TL vardı. Sonuç olarak bana 2500TL'ye geldi.

Bu kampanya ile satın aldım. 1 ay sonra iptal ettiler. Sonrasında arayıp size 1000TL memnuniyet kuponu ve kulaklığı aynı fiyattan alabileceğiniz bir kupon vereceğiz dediler. 1000TL kuponu kullandığım farklı bir sipariş iptal edildi. Sonrasında yeniden verirlerken yanlışlıkla 2 tane attılar. İki kuponu da bir arkadaşım halihazırda alışveriş yapacağından ona verdim ve direkt 2000TL'ye çevirdim. Kulaklık kuponu da silikon muhabbetinden dolayı gecikti. 3 hafta önce geldi ve 4500TL'den sipariş ettim. Bir de gelen 2000TL vardı. Sonuç olarak bana 2500TL'ye geldi.

Çok iyi denk gelmişsiniz.
Bende sanırım Buds FE yerine Buds Pro alacağım gibi.
Karar verene kadar şansıma karşıma böyle indirim gelse çok iyi olacak😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı