Samsung Galaxy J6+ Kasma Sorununa Çözüm

Merhabalar. Bugün size Samsung Galaxy J6+'da kasma sorununu nasıl çözdüğümü göstereceğim.

Samsung Galaxy J6+ Neden Yavaş?

Her Samsung Galaxy J6+ kullanıcısı kasma sorunu yaşıyordur. Aslında bu telefonla alakalı değil Stock Rom'u ile ilgili. J6+'da Qualcomm Snapdragon 425 1.4 GHZ yonga seti var. Fakat bu yonga seti Stock Rom'da 1 GHZ ile sınırlandırılmış bu ise kasma sorunu yaratıyor.

Yonga Setinin Hız Kısıtlaması 1.4 GHZ'ye Çıkartılabilir mi?

Bu sorunun yanıtı ise evet. Peki nasıl yapacağız?

Yonga Setinin Hız Kısıtlaması Kaldırma Nasıl Yapılır?

2 türlü yöntem var ama ilk anlatacağım daha etkili.

Birinci yöntem; Telefona LineageOS 17.1 Custom Rom kuracaksınız. Bu Custom Rom'u şuan aktif kullanıyorum ve gerçekten çok hızlı. Yonga seti hızı ise 1.4 GHZ ile çalışabiliyor. Gerçekten performansa etkisi var.

İkinci yöntem; Telefona Root (Magisk) atıp yonga seti hızını manuel ayarlamalısınız. Bu yöntemi pek önermiyorum çünkü anlamıyorsanız telefona ciddi hasar verebilirsiniz. Ama denemeniz için aşağıya iki link bırakıyorum.

Not: Dediğim iki yöntemde Stock Rom'a göre daha fazla ısınacaktır. Pile göre ise ilk dediğim yöntem Stock Rom'a göre kat kat daha performanslı fakat ikinci yöntem pil kullanımını arttıracaktır.

Önemli: Cihazınız iki yöntemde de garanti dışı olur Knox Sayac'ı artar. Yaptığınız herhangi bir hatadan ben veya Technopat Sosyal sorumlu değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
TWRP kur.

[ROM] [10] RadicalQuack OneUI 2.0 V1.0.1 [J610X] kur.

[Kernel] [Stock-Custom] [Pie-Q] [ARM-ARM64] [ZRAM] [KaliNetHunter] J6 + için ProjectMedusa Kernel i kur.

• 1.9 GHz'e Hız Aşırtılmış CPU​
  • 200MHz'e Hız Aşırtılmış CPU​
  • GPU, 650 MHz'e Hız Aşırtılmış​
  • Şarj girişi 2.0A​
  • ZRAM eklendi​
  • ZRAM sıkıştırması LZ4 olarak değiştirildi​
  • exFAT desteği eklendi​
  • Tüm Samsung Güvenliği Devre Dışı Bırakıldı​
  • Uyarlanabilir vali eklendi​
  • Kali NetHunter Sürücüsü Eklendi​
  • Entegre Viper4Android Sürücüsü​
  • Devre Dışı CRC (% 30'a varan performans)​

OLACAKLARDAN BEN SORUMLU DEĞİLİM. GARANTİ DEVRE DIŞI KALIR. KOLAY GELSİN...
    NOT: EN SON GÜNCELLEME KURULU OLSUN. YEDEKLLERİNİZİ ALIN. ARM64 YAZANLAR OLAN İNMEYECEK. HEPSİNİ İNDİRMENİZE GEREK YOK. HER LİNKTEN 1 TANE İNDİRSENİZ YETER.
    KAYNAK:
    LİNK :

@batu33-TR teşekkürler. Görsende görmesende...​

Son düzenleme:
Merhabalar. Bugün size Samsung Galaxy J6+'da kasma sorununu nasıl çözdüğümü göstereceğim.

Samsung Galaxy J6+ Neden Yavaş?

Her Samsung Galaxy J6+ kullanıcısı kasma sorunu yaşıyordur. Aslında bu telefonla alakalı değil Stock Rom'u ile ilgili. J6+'da Qualcomm Snapdragon 425 1.4 GHZ yonga seti var. Fakat bu yonga seti Stock Rom'da 1 GHZ ile sınırlandırılmış bu ise kasma sorunu yaratıyor.

Yonga Setinin Hız Kısıtlaması 1.4 GHZ'ye Çıkartılabilir mi?

Bu sorunun yanıtı ise evet. Peki nasıl yapacağız?

Yonga Setinin Hız Kısıtlaması Kaldırma Nasıl Yapılır?

2 türlü yöntem var ama ilk anlatacağım daha etkili.

Birinci yöntem; Telefona LineageOS 17.1 Custom Rom kuracaksınız. Bu Custom Rom'u şuan aktif kullanıyorum ve gerçekten çok hızlı. Yonga seti hızı ise 1.4 GHZ ile çalışabiliyor. Gerçekten performansa etkisi var.

İkinci yöntem; Telefona Root (Magisk) atıp yonga seti hızını manuel ayarlamalısınız. Bu yöntemi pek önermiyorum çünkü anlamıyorsanız telefona ciddi hasar verebilirsiniz. Ama denemeniz için aşağıya iki link bırakıyorum.

Not: Dediğim iki yöntemde Stock Rom'a göre daha fazla ısınacaktır. Pile göre ise ilk dediğim yöntem Stock Rom'a göre kat kat daha performanslı fakat ikinci yöntem pil kullanımını arttıracaktır.

Önemli: Cihazınız iki yöntemde de garanti dışı olur Knox Sayac'ı artar. Yaptığınız herhangi bir hatadan ben veya Technopat Sosyal sorumlu değildir.
Android 9 FW üstüne LineageOS kurmanız gerekirki 10 ise parmak izi çalışmaz. Bunun için telefonu Android 10'a güncelleyin, TWRP kurup sistemi yeniden başlamadan direkt RR, GAPPS ve Magisk kurup telefonunuzu kullanın. Anlamayanlar yardım isteyenler Instagram adresini yazabilir yardımcı olabilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı