General Shepherd
Decipat
Merhabalar. Bugün size Samsung Galaxy J6+'da kasma sorununu nasıl çözdüğümü göstereceğim.
• Samsung Galaxy J6+ Neden Yavaş?
Her Samsung Galaxy J6+ kullanıcısı kasma sorunu yaşıyordur. Aslında bu telefonla alakalı değil Stock Rom'u ile ilgili. J6+'da Qualcomm Snapdragon 425 1.4 GHZ yonga seti var. Fakat bu yonga seti Stock Rom'da 1 GHZ ile sınırlandırılmış bu ise kasma sorunu yaratıyor.
• Yonga Setinin Hız Kısıtlaması 1.4 GHZ'ye Çıkartılabilir mi?
Bu sorunun yanıtı ise evet. Peki nasıl yapacağız?
• Yonga Setinin Hız Kısıtlaması Kaldırma Nasıl Yapılır?
2 türlü yöntem var ama ilk anlatacağım daha etkili.
Birinci yöntem; Telefona LineageOS 17.1 Custom Rom kuracaksınız. Bu Custom Rom'u şuan aktif kullanıyorum ve gerçekten çok hızlı. Yonga seti hızı ise 1.4 GHZ ile çalışabiliyor. Gerçekten performansa etkisi var.
forum.xda-developers.com
www.technopat.net
İkinci yöntem; Telefona Root (Magisk) atıp yonga seti hızını manuel ayarlamalısınız. Bu yöntemi pek önermiyorum çünkü anlamıyorsanız telefona ciddi hasar verebilirsiniz. Ama denemeniz için aşağıya iki link bırakıyorum.
Not: Dediğim iki yöntemde Stock Rom'a göre daha fazla ısınacaktır. Pile göre ise ilk dediğim yöntem Stock Rom'a göre kat kat daha performanslı fakat ikinci yöntem pil kullanımını arttıracaktır.
Önemli: Cihazınız iki yöntemde de garanti dışı olur Knox Sayac'ı artar. Yaptığınız herhangi bir hatadan ben veya Technopat Sosyal sorumlu değildir.
• Samsung Galaxy J6+ Neden Yavaş?
Her Samsung Galaxy J6+ kullanıcısı kasma sorunu yaşıyordur. Aslında bu telefonla alakalı değil Stock Rom'u ile ilgili. J6+'da Qualcomm Snapdragon 425 1.4 GHZ yonga seti var. Fakat bu yonga seti Stock Rom'da 1 GHZ ile sınırlandırılmış bu ise kasma sorunu yaratıyor.
• Yonga Setinin Hız Kısıtlaması 1.4 GHZ'ye Çıkartılabilir mi?
Bu sorunun yanıtı ise evet. Peki nasıl yapacağız?
• Yonga Setinin Hız Kısıtlaması Kaldırma Nasıl Yapılır?
2 türlü yöntem var ama ilk anlatacağım daha etkili.
Birinci yöntem; Telefona LineageOS 17.1 Custom Rom kuracaksınız. Bu Custom Rom'u şuan aktif kullanıyorum ve gerçekten çok hızlı. Yonga seti hızı ise 1.4 GHZ ile çalışabiliyor. Gerçekten performansa etkisi var.
[ROM][UNOFFICIAL][10] LineageOS 17.1 for Galaxy J6+ [j6primelte]
/* * I'm not responsible for bricked devices, dead SD cards, thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed (like it did for me...). * Please do some research if you have any concerns about features included in the...
LineageOS Kurma Rehberi
Merhaba bu yazıda LineageOS'in nasıl kurulacağını anlatağım. Öncelikle telefonumuza ROOT atıyoruz bu her telefon için değişir fakat ufak bir araştırma ile kolayca nasıl ROOT atacağınızı bulabilirsiniz. Daha sonra TWRP Recovery'i telefonumuza kuruyoruz. Bu işlemide aynı şekilde ufak bir...
İkinci yöntem; Telefona Root (Magisk) atıp yonga seti hızını manuel ayarlamalısınız. Bu yöntemi pek önermiyorum çünkü anlamıyorsanız telefona ciddi hasar verebilirsiniz. Ama denemeniz için aşağıya iki link bırakıyorum.
Not: Dediğim iki yöntemde Stock Rom'a göre daha fazla ısınacaktır. Pile göre ise ilk dediğim yöntem Stock Rom'a göre kat kat daha performanslı fakat ikinci yöntem pil kullanımını arttıracaktır.
Önemli: Cihazınız iki yöntemde de garanti dışı olur Knox Sayac'ı artar. Yaptığınız herhangi bir hatadan ben veya Technopat Sosyal sorumlu değildir.
Son düzenleyen: Moderatör: