Samsung Galaxy Note 5 recovery menüde takılı kaldı

  • Konuyu başlatan Bay
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 3B

Bay

Kilopat
Katılım
20 Temmuz 2016
Mesajlar
667
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Dün aktif olarak kullanmakta olduğum Note 5 cihazımın güç tuşu bozuldu. Akşam normal bir şekilde çalışan bir telefonun sabah güç tuşunun bozulması bana yazılımsal bir sorun gibi geldi. Bunun üzerine telefonu kapatamayacağımı düşündüğüm için şarjını bitirdim ve şarja taktım. Ancak güç tuşu halen aktifleşmemişti ve telefonu açamadım. Açmaya çalıştığımda telefon beyaz bildirim ışığı yaktı ve açılmadı. İnternette yaptığım hızlı bir araştırmada güç tuşu + vol - tuşu ile telefonu yeniden başlatmaya zorlayabileceğimi öğrendim ve denedim. Deneme işlemi başarılı oldu ve telefon başarılı bir şekilde boot etti ancak halen güç tuşu halen çalışmıyordu. Bunun üzerine telefona stok ROM atmak istedim ve download moda sokmak için güç tuşu + Home + vol - tuş kombinasyonunu kullanarak telefonu download moda üzerinde yeniden başlattım. Ancak download mode içinde devam edemedim vol + tuşuna basıp devam edebilmem gerekiyor fakat o ekranda vol tuşlarının hepsi devre dışı kalıyor ve yeniden başlatma dışında seçenek kalmıyor. Bunun üzerine ADB adı verilen PowerShell üzerinden çalışan programı keşfettim ve yazılan kodları aynen yazdım.
".\Adb devices"
".\Adb reboot recovery"
Bu kodlar sonucunda telefon yeniden başladı ve recovery menüsüne girdi. Ancak güç tuşu halen bozuk olduğu için hiçbir seçeneği seçemiyorum. Sadece Home tuşuna basılı tutup mavi renkli satırı yeşil renge çevirebiliyorum başka da bir şey yapamıyorum. Güç +vol- tuşlarını kullanarak cihazı yeniden başlatabiliyorum fakat otomatik olarak recovery menüye giriyor sonrası da kısır döngü. Bu cihazın arızasının ROM arızası olduğunu ve bazı menülerde tuş okumalarını yapamadığını düşünüyorum. Yeni ROM atabilmek için neler yapmam gerektiğini söyleyebilecek var mı? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazı download moda aldıktan sonra adb reboot komutunu denediniz mi? Bu komuta rağmen cihaz yine mi recovery moda mı giriyor? Cihazdaki ROM bozulduysa adb komutları pek işe yaramaz. Cihazın model numarasını ve USB Hata Ayıklayıcı modu açık mı kapalı mı belirtir misiniz.
 
Cihazı download moda aldıktan sonra adb reboot komutunu denediniz mi? Bu komuta rağmen cihaz yine mi recovery moda mı giriyor? Cihazdaki ROM bozulduysa adb komutları pek işe yaramaz. Cihazın model numarasını ve USB Hata Ayıklayıcı modu açık mı kapalı mı belirtir misiniz.
ilk adb reboot komutunu denedim ve sadece cihaz yeniden başladı. Başka bir tepki vermedi. Ben de github üzerinden adb komutlarını araştırdım ve adb recovery komutunu denedim. Şuan cihaz her yeniden başlatmada recovery moda giriyor. Cihazın seri numarası SM-N920C usb hata ayıklayıcı aktif.
Bana donanımsal bir sorun gibi geldi. Kendi Note 5 cihazımda da güç tuşu bozulmuştu.
Donanımsal bir arıza olsa. Güç + vol- kombinasyonunun veya Home+ güç + vol- kombinasyonunun çalışacağını sanmıyorum.
Recovery mode üzerinde yapabildiğim tek şey imlecin bulunduğu seçeniği maviden yeşile çevirmek ve diğer seçenekler arasında gezinmek bu kadar.
 
Şuan cihaz usb ile bağlanmadığı için hiç bir adb komutu işe yaramıyor hocam. O komutu cihaz bu hale gelmeden önce denemiştim sadece yeniden başlattı. Ve normal bir şekilde boot etti.
Az önce abd shell input keyevent 26 (güç tuşu) denedim fakat cihaz bulamadı.
 
Hocam bu Stock Recovery dediğiniz şey Rom mu? Benim telefonum United Arab Emirates "XSG" romlu ve internetten romu indirdim. Download mode ile alakalı sorunum ise aşağıdaki resimde görülen ekrandan öteye geçemiyorum. Volume up yapamıyorum bir türlü. Volume down tuşuna basılı tutunca yeniden başlıyor ama.

1634553855375.png
 
Hayır cihazdaki önyükleyicidir stock recovery. Bilgisayardaki BIOS gibi düşünebilirsiniz. ROM işletim sisteminin dosyalarıdır. Stock recovery üzerinden hata aldığınız için stock recovery'i tekrar flaşlayabilirseniz sorununuz düzelir. Resimden anladığım kadarıyla stock recovery dosyaları zarar görmüş. Bu ekrana geldiğiniz zaman ses arttırma tuşuna basın. Ekranda Downloading şeklinde yazı çıkarsa cihazı download moda almışsınız demektir.

Ayrıca cihazınızın son stock ROM'u aşağıdaki ROM. Linkten indirebilirsiniz. İndirebilmeniz için siteye üye olun. Rastgele bir mail adresi ile üye olabilirsiniz.

GALAXY NOTE 5 (SM-N920C)
 
Son düzenleme:
Yayınlanan son stock ROM elimde mevcut zaten. Ben daha önce (geçtiğimiz haziran) bu telefona yine stock rom atmıştım. O zaman da telefon çok şişmişti komple sıfırlayıp Stok ROM u baştan basmıştım. O zaman telefonun tuşları çalışıyordu ve sorun yoktu. Dediğiniz gibi downloading moda başarılı bir şekilde girmiştim lakin şuan giremiyorum fotoğrafta attığım şekilde kalıyor telefon. Eğer bu menüye girmeye çalışmazsam otomatik olarak bu menüye giriyor ve yine bir şey seçemiyorum. Sadece imleç hangi seçenekteyse onu yeşil yapabiliyorum. Aşağıdaki fotoğrafı az önce çektim.
1634555249718.png
 

Geri
Yukarı