Geçtiğimiz "Muhteşem" Cuma'da aldım Samsung Galaxy Note 9'umu , yaklaşık 4900 lira gibi bir fiyatla. Açık konuşmak gerekirse cihazın hem iyi hem kötü yönleri var.
İyi yönleri;
- Daha 1 kere bile bir sistem kararsızlığı efendime söyleyim kasma donma gibi bir problemle karşılaşmadım. Multitasking yapsanız dahil cihaz çatır çatır ne fırlatırsanız üstüne sorun çıkarmadan gerçekleştiriyor.
- 2k ve kocaman bir ekrana sahip kendileri , izlediğiniz videodan da oynadığınız oyundan da gayet keyif alıyorsunuz.
- Dolby Atmos sayesinde cihazın ahizesi hoparlör işlevi görüyor bir nevi , sesi hem yüksek hem kaliteli. Ahizenin hoparlör olarak kullanılabilmesinden dolayı şebeke üzerinden konuşmalarda sesleri gayet gür ve net duyuyorsunuz.
- Kalemi aktif kullanırsanız şayet bazı işlerinizde gerçekten zaman kazandırıyor.
- Kamerası gayet tatminkar , düşük ışıkta bir miktar problem olabiliyor ancak çok sık kamera kullanmadığım için çok taktığım bir mesele değil.
- Bataryası günlük kullanımda günü çıkarıyor. ( Kötü yönlerinde deyineceğim kısımlar var.)
- Devasa bir depolama alanı var. Sizi bir sd kart takma derdinden kurtarıyor. ( Çoğu yeni nesil telefonda var bu sanırım ancak belirtmek istedim. )
Kötü yönleri;
- Arkası da cam olduğundan ( yada benzer bir madde ) elinizde inanılmaz bir kayıp düşecek hissiyatı oluşturuyor.
- 2k kocaman bir ekrana sahip olan cihaza eğer ki 2k olarak kullanmak istersen batarya günü çıkarmıyor. Full HD (1080p) olarak ayarlarsanız ekranı ancak o zaman gün sonunu görebilirsiniz.
- Android 10 güncellemesi gelecek ancak büyük ihtimalle güvenlik güncellemeleri dışında alacağı son Android sürüm güncellemesi olacak.
- Cihazı düşürürseniz kalemini aramaya başlıyorsunuz, fırlıyor genelde bulunduğu konumdan.
- S Pen kullanışlı ve günlük hayatta işinizi kolaylaştıracak birçok özellik sunuyor ancak bataryayı olumsuz yönde etkiliyor. Bataryadan yemesin derseniz birçok özelliğini devre dışı bırakmak gerekiyor.
Aklıma gelenler yada bana daha çok batan-sevdiğim kısımlar bunlardı. Umarım karar vermende yardımcı olur.