Samsung Galaxy S10+ şarjda kullanımı sorun çıkartır mı?

Zanthia

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim tabletim Samsung Galaxy S10+ ve sorum şu zaman zaman tablet şarjdayken not tutmak için kullanabiliyorum bunun tabletin bataryasına bir zararı olur mu? (Sadece Samsung Notes açık oluyor genelde ekstra bir uygulama kullanımı yok.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Pilli cihazların şarjda kullanılması çoğunlukla tavsiye edilmez. Geçen ay telefonumu batarya nedeniyle Samsung Servis'i ne görüdüğümde de bunun pile zarar verebilen bir durumda olduğu söylenmişti.

Not defteri çok güç harcamadığından zararı da minimum, yinede uzun vadede bunu yapmayın.

Önerilmeme sebebi ekstra ısınmaya yol açtığından kaynaklı. Sen sadece not defteri açtığın için normal kullanımlarda ekstra sıcaklık etkisi olmaz. Fakat yüksek grafiklerde oyun oynayım hemde şarj olsun deseydin ekstra ısınmadan dolayı batarya sağlığı için önermezdim. Fakat normal kullanım için problem olmaz. Zaten orjinal adaptör de kullanıldığında aynı zamanda pil korumasını da devriye alırsan problem olmaz. Kaldı ki bu tarz güçlü ve yeni cihazlarda eskisi gibi batarya sorunu ekstra ısınma vs daha da düştü. Gelişen bu teknoloji ile birlikte batarya korumasını arttıracak yöntemler kullanılıyor. Kısacası sürekli kullanılmadığı ve ekstra güç isteyen ısınmasını çoğaltacak durumlar olmadığı sürece problem olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı