Samsung Galaxy S23 vs iPhone 12

muratkoc0

Decapat
Yer
İstanbul Sultangazi
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : Intel Core i5 12400F
Anakart : ASUS PRIME H610M-A
Ram : Kingston 8GB FURY Beast (2x)
Ekran Kartı : ASUS ROG STRIX Radeon RX 6750 XT
SSD : SAMSUNG 1TB 980 NVMe M.2 SSD
Kasa ve Güç Kaynağı : Rampage VOYAGER 750W 80+ BRONZE RGB ATX Mid
Tower Gaming Kasa
Merhaba.
Yeni telefon alacağım ancak hangisini alacağım arasında kararsızım.
iOS hepimiz biliyoruz ve bence en iyi işletim sistemi. Uzun süredir Android kullanıcısıyım ve biraz soğudum.
Her iki telefonda aynı fiyat bandında sayılır. Çok fazla Mobile oyunlar oynayan biri değilim.
Sizce hangisi alınır?
iPhone 12 kaç sene daha güncelleme alır, iOS kaçı görür?

Merhaba.
iOS hepimiz biliyoruz ve bence en iyi işletim sistemi. Uzun süredir Android kullanıcısıyım ve biraz soğudum.
Her iki telefonda aynı fiyat bandında sayılır. Çok fazla Mobile oyunlar oynayan biri değilim.
Sizce hangisi alınır?

S23 direkt zaten 14 denginde bir telefon.

iOS en iyi işletim sistemi falan değil. iOS 10 ve öncesine kadar öyleydi artık son birkaç yıldır özellikle üst düzey telefonlarda yani amiral gemilerinde Android çok daha stabil. iPhone 12 artık iOS 17 ile biten bir cihaz. S23 varken de 2025'e gireceğiz artık düz 12 gibi iğrenç bir cihazın yüzüne bile bakılmamalı en fazla bugünün parasıyla 10k edecek cihaz düz 12.

Gönlünüzün istediğini alın bu dönemde güncel telefonlarda hele ki şu fiyat bandında şu telefon daha iyi muhabbeti yapmayı çok sevmiyorum şahsen, ikisi de günlük kullanım için gayet yeterli telefonlar önümüzdeki 3-4 seneyi de götürür gayet ikisi de birkaç önemli nokta var o kadar. iOS 19'u görebilir 12, 20 de gelebilir Apple'a bağlı. iPhone 12 serisinin şuan satışta olan tüm modellerden kötü pil ömrü olduğunu göz önünde bulundurun, sürekli priz yanındaysanız ofis olsun ev olsun çok sorun olmaz ancak sürekli gezen biriyseniz kesinlikle tercih etmeyin. S23 serisinin ekranının sorunlu olduğunu duydum çok kişiden, pil kısmı da şuan OneUI'da sorunlu sanırım son günlerde çok fazla konu açılıyor cihazlar maksimum 4 saat SoT veriyor diye ama çözülecektir o. Ben detaylara ve tasarım bütünlüğüne önem veren biri olarak iOS'u tercih ediyorum ancak en iyi işletim sistemi mi tartışılır tabi, Avrupa meselesinde açılmaya mecbur olunca dağıldı diyenler var. Çok kısa süredir iOS kullanıyorum ancak ben tek bir bug bile deneyimlemedim iOS 15'ten beri. Pil ömrü kısa olduğu için gönül rahatlığıyla önermemeli kimse 12'yi, 13'e çıkabilirseniz (sigortayla AppleCare ile falan 40'a çıkar her türlü 12'nin size maliyeti) daha iyi olur. Kişisel görüşlerime gelirsek 120 Hz'e hiçbir insan evladının ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, güzel mi güzel, olsa iyi olur mu olur ancak gereği yok telefon ne için kullanılır içerik tüketmek için alo demek için, tüketilecek medya 30 veya 60 fps ise oyun da oynanmayacak ise 120 Hz'in işlevi ne? Paneller kaliteli olduğu için saçma sapan frameskip atacak da değil 60 Hz paneller. Kamera konusunda da yeterli düzeyde iki telefon da, iPhone 10 bile yeterli kamera karşılaştırması izleyip sizi hangisi tatmin ediyorsa ona puanı yazın. Kişisel tercihe bakıyor ancak 12'ye sırf pil konusu yüzünden yakın durmayın derim, direkt 13'e kayın düşünmeden sonra karşılaştırmayı mağazada kendiniz yaparsınız.

Gönlünüzün istediğini alın bu dönemde güncel telefonlarda hele ki şu fiyat bandında şu telefon daha iyi muhabbeti yapmayı çok sevmiyorum şahsen, ikisi de günlük kullanım için gayet yeterli telefonlar önümüzdeki 3-4 seneyi de götürür gayet ikisi de birkaç önemli nokta var o kadar. iOS 19'u görebilir 12, 20 de gelebilir Apple'a bağlı. iPhone 12 serisinin şu an satışta olan tüm modellerden kötü pil ömrü olduğunu göz önünde bulundurun, sürekli priz yanındaysanız ofis olsun ev olsun çok sorun olmaz ancak sürekli gezen biriyseniz kesinlikle tercih etmeyin. S23 serisinin ekranının sorunlu olduğunu duydum çok kişiden, pil kısmı da şu an One UI'da sorunlu sanırım son günlerde çok fazla konu açılıyor cihazlar maksimum 4 saat sot veriyor diye ama çözülecektir o. Ben detaylara ve tasarım bütünlüğüne önem veren biri olarak IOS'u tercih ediyorum ancak en iyi işletim sistemi mi tartışılır tabii, Avrupa meselesinde açılmaya mecbur olunca dağıldı diyenler var. Çok kısa süredir iOS kullanıyorum ancak ben tek bir bug bile deneyimlemedim iOS 15'ten beri. Pil ömrü kısa olduğu için gönül rahatlığıyla önermemeli kimse 12'yi, 13'e çıkabilirseniz (sigortayla applecare ile falan 40'a çıkar her türlü 12'nin size maliyeti) daha iyi olur. Kişisel görüşlerime gelirsek 120 Hz'e hiçbir insan evladının ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, güzel mi güzel, olsa iyi olur mu olur ancak gereği yok telefon ne için kullanılır içerik tüketmek için alo demek için, tüketilecek medya 30 veya 60 FPS ise oyun da oynanmayacak ise 120 Hz'in işlevi ne? Paneller kaliteli olduğu için saçma sapan frameskip atacak da değil 60 Hz paneller. Kamera konusunda da yeterli düzeyde iki telefon da, iPhone 10 bile yeterli kamera karşılaştırması izleyip sizi hangisi tatmin ediyorsa ona puanı yazın. Kişisel tercihe bakıyor ancak 12'ye sırf pil konusu yüzünden yakın durmayın derim, direkt 13'e kayın düşünmeden sonra karşılaştırmayı mağazada kendiniz yaparsınız.

Cevabınız için teşekkür ederim. Şarj için MagSafe kablosuz şarj alacağım rahat eder diye düşünüyorum. Eğer IP 12 3,4 sene daha güncelleme alacağını bilsem ileride daha iyi bir telefon alırım.12.sınıf olduğum için dershane parasıdır şudur falan pek param kalmıyor ondan dolayı gidip de 13 alamıyorum.

Gönlünüzün istediğini alın bu dönemde güncel telefonlarda hele ki şu fiyat bandında şu telefon daha iyi muhabbeti yapmayı çok sevmiyorum şahsen, ikisi de günlük kullanım için gayet yeterli telefonlar önümüzdeki 3-4 seneyi de götürür gayet ikisi de birkaç önemli nokta var o kadar. iOS 19'u görebilir 12, 20 de gelebilir Apple'a bağlı. iPhone 12 serisinin şu an satışta olan tüm modellerden kötü pil ömrü olduğunu göz önünde bulundurun, sürekli priz yanındaysanız ofis olsun ev olsun çok sorun olmaz ancak sürekli gezen biriyseniz kesinlikle tercih etmeyin. S23 serisinin ekranının sorunlu olduğunu duydum çok kişiden, pil kısmı da şu an One UI'da sorunlu sanırım son günlerde çok fazla konu açılıyor cihazlar maksimum 4 saat sot veriyor diye ama çözülecektir o. Ben detaylara ve tasarım bütünlüğüne önem veren biri olarak IOS'u tercih ediyorum ancak en iyi işletim sistemi mi tartışılır tabii, Avrupa meselesinde açılmaya mecbur olunca dağıldı diyenler var. Çok kısa süredir iOS kullanıyorum ancak ben tek bir bug bile deneyimlemedim iOS 15'ten beri. Pil ömrü kısa olduğu için gönül rahatlığıyla önermemeli kimse 12'yi, 13'e çıkabilirseniz (sigortayla applecare ile falan 40'a çıkar her türlü 12'nin size maliyeti) daha iyi olur. Kişisel görüşlerime gelirsek 120 Hz'e hiçbir insan evladının ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, güzel mi güzel, olsa iyi olur mu olur ancak gereği yok telefon ne için kullanılır içerik tüketmek için alo demek için, tüketilecek medya 30 veya 60 FPS ise oyun da oynanmayacak ise 120 Hz'in işlevi ne? Paneller kaliteli olduğu için saçma sapan frameskip atacak da değil 60 Hz paneller. Kamera konusunda da yeterli düzeyde iki telefon da, iPhone 10 bile yeterli kamera karşılaştırması izleyip sizi hangisi tatmin ediyorsa ona puanı yazın. Kişisel tercihe bakıyor ancak 12'ye sırf pil konusu yüzünden yakın durmayın derim, direkt 13'e kayın düşünmeden sonra karşılaştırmayı mağazada kendiniz yaparsınız.

burdan bu telefonu almak ne kadar mantıklı?

Son düzenleme:
MagSafe'e çok güvenmeyin derim çok ısıtıyor cihazları kablosuz şarj, o sıcaklık pile uzun vadede zarar verir diye düşünüyorum şahsen uzak duruyorum ben cihaz zaten hızlı şarj oluyor 20W ile de olsa, pili küçük zaten. 3 sene daha güncellemeyi güvenlik güncellemesi olarak alacak, 2027'ye kadar sözü var. iOS 19'un bile gelmeme ihtimali var ama iOS 18'i iyi çalıştırıyor 19 da neden olmasın dedirtiyor, sınırlayıcı eleman yine pil. Bir yerlerden para bulup 13'e kaymak yine de aklınızda bulunsun, en kötü ihtimalle 1.5 saat daha fazla SoT veriyor. İşlemci konusunda çok bir zıplama yok performans açısından, kamera pil ve ekran odaklı geliştirmeler var 2 telefon arası.

burdan bu telefonu almak ne kadar mantıklı?
Yenilenmiş telefondan kaçın her türlüsünden, gidin fiziksel mağazadan alın eğer uçuk indirim yoksa güvenilir bir online sitede, operatörlerin sitesi olsun distributorlerin siteleri olsun büyük teknoloji mağazaları olsun. Telefonu alırken mağazalarda sigorta yaptırmayın bu arada, AppleCare alın o mağazanın kendi özel sigortasına para kaptırmayın üzülen çok var.

Merhaba.
Sizce hangisi alınır?

Net S23 konu tartışmaya kapalı iOS en iyi işletim sistemi diye bir şey yok artık iOS 10 ve öncesindeydi o

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı