Samsung Galaxy S3 Mini ROM atacağım

• Konuyu başlatan vayvan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 3.772

vayvan

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba. S3 Mini telefonuma ROM atacağım fakat aklıma takılan birkaç sorum var.
-Romlar zararlı mıdır? Yani casus yazılım olur mu içinde?
-Rom atmadan önce neler resetlenecek. Wipe Data falan var ya onlardan hangilerine basılacak.

Teşekkürler

Kullandığın ROM'a göre değişir sonuçta. Stock ROM dediğimiz firmanın hazırladığı ROM'u kullanacaksan sıkıntı olmaz. Bir de kişilerin oluşturdukları ROM'lar var onlar için bir şey diyemeyiz. O yüzden kişilerin ya da sitelerin oluşturdukları ROM'a fazla güvenmeyin.

S3 Mini Stock Rom Kurma Rehberi

Kullandığın ROM'a göre değişir sonuçta. Stock ROM dediğimiz firmanın hazırladığı ROM'u kullanacaksan sıkıntı olmaz. Bir de kişilerin oluşturdukları ROM'lar var onlar için bir şey diyemeyiz. O yüzden kişilerin ya da sitelerin oluşturdukları ROM'a fazla güvenmeyin.

S3 Mini Stock Rom Kurma Rehberi
Lollipop 5.0.2 (CyanogenMod 12.0) 20141231 çıkmış. Bu güvenilir mi?

Dediğim gibi Stock ROM firmanın yaptığı ROM'dur, güvenilirdir. Lollipop yeni geldiği için tam bir bilgim yok.

Rom atmanın tek tehlikeli yani en ufak bir hatada telefonun brick olma ihtimalidir.Ayrıca bazı custom romlar henüz kararlı sürüm olmadıklarından dolayı bazı sorunlara neden olabilirler.O yüzden ben cyanogenmod 12 yerine Android 4.4.4 sürümündeki cyanogenmod 11 i kurmanı öneririm.Ayrıca rom atmadan önce recovery modda yapacağın adımları iyi araştır.:)

• Herhangi bir casus yazılım bulunması çok zor. Hatta Nova Fusion'dan yüklersen imkansız diyebilirim.
  • CM11 kurarsanız, ROM'un içinde TeamWin Recovery Menu geliyor. ROM'dan sonra oradan wipe cache yaparsın tamamdır.

Bende s3 mini kullanıyorum rootlayıp birçok rom denedim 5.0da kurdum ama s3 mini için cm rom çok sağlıklı değil (bence) şuan unroot kullanıyorum ilk aldığım gibi ama size önerebileceğim tek rom miui romdur

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı