Ben şimdi sana Note4 önereceğim. Sen de diyeceksin ki "aynı fiyatta değiller".
Ben sana Alpha ile aynı fiyata, internetten, fiziksel mağzası olmayan internet sitelerinden almanı tavsiye edeceğim. Böyle sitelerde Note 4 1800-1900 arasında seyrediyor.
Neden ucuz dersen de böyle siteler telefonu ithalatçı firma tarafından garantiliyor. Samsung Türkiye tarafından değil. Ama Samsung Tr garantisinin olması da -bence- bir işe yaramayabilir. Çünkü garantiye göturduğunde kullanıcı hatası diye yapmamaları çok olası.
Ama fiyat beni aşıyor diyorsan S5 yerine Note 3 önerebilirim. Ama Note3ü mutlaka bir spigen kılıf ile kullanmalısın.
Ayrıca sen önceliklerini yazmamışsın. Kamera mı? uzun ömürlü olması mı? Dayanıklı olması-malzeme kalitesinin iyi olması mı(ki cihazın ömrünu doğrudan etkiler)
Note 3 alacaksan internetten almanı tavsiye ediyorum. Çünkü elinde 500tl gibi bir miktar elinde kalacaktır. Bu parayla zateN samsung tr garantisine ihtiyacın yok, telefonu iki kere yaptırırsın bu parayla.

. Tabi ben telefonu bozmam veya kendimi şanslı hissediyorum diyorsan Alpha ile ayni fiyata(1800-1900) internetten Note 4 önerebilirim.