davinci
Hectopat
Öncelikle merhaba, yardım edecek herkese şimdiden teşekkürler. Samsung Galaxy S7 SM-G930F (exynos sürüm) model telefonumda şarj hızlı bitiyordu. Herşeyi denedim, resetledim telefonu falan ama durum aynıydı. Aslında pek de hızlı bittiği sayılmazdı Youtube'da gördüğüm neredeyse tüm S7'lere göre çok az gidiyordu şarjı. Bir de accubattery diye uygulama vardı, battery health %62 gösteriyordu. Ben de bataryayı değiştirmesi için bi tamirciye götürdüm. Tamirci bataryasını değiştirdi, eskisine göre pil performansı iyi şuan. Ama hala pek iyi sayılmaz, kötünün iyisi. Ben de telefonu resetledim ve accubattery kurdum yeniden. İlk yüklediğimde saatler sonra %87 sağlık gösteriyordu, 1 saat sonra %67'lere kadar düştü. Sonrasında Phone info Samsung diye bir uygulama indirdim, o uygulamada da %69 batarya sağlığı gösterdi. Tamirci abiye sorduğumda o değerler yanlış, hiçbir uygulama batarya sağlığını ölçemez, telefon içinde öyle bir sensör yok dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum. Şuan telefon ortalama 3-4 saat arası açık ekran ömrü veriyor, 4K çözünürlüğe almıyorum, alınca 1 dakikada neredeyse %1 şarj gidiyor. O yüzden full HD çözünürlükte kullanıyorum. Sizce bunlar normal mi? Yoksa başka bir tamirciye gidersem yeni bataryayla işi çözebilir mi?