Çözüldü Custom ROM Samsung Galaxy Tab A SM-T590 LineageOS açılış ekranında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Selamlar, bugün Samsung Galaxy Tab A SM-T590 cihazımla internette gezinirken önce cihaz yavaşladı, sonra dondu. Beklememe rağmen düzelmeyince ben de güç ve ses açma tuşlarına basılı tutarak cihazı zorla kapattım. Kapattıktan sonra cihaz açılmadı, şarja taktığımda hiç tepki vermedi. En son nasıl yaptıysam cihazı TWRP'de başlatıp oradan yeniden başlattım fakat olmadı, yine açılış ekranında çemberler dönüyordu. Güç ve ses tuşlarına basılı tutarak cihazı kapattım, yeniden TWRP'ye girip önbelleği falan temizledim ancak nafile. Şu an cihaz TWRP'de, verileri kaybetmeden bu sorunu nasıl çözebilirim? Normalde bu problemi yeniden ROM kurarak çözerdim ancak içinde önemli belgeler olduğundan dolayı yapamıyorum. Teşekkürler.

Çözüm
Selamlar, bugün Samsung Galaxy Tab A SM-T590 cihazımla internette gezinirken önce cihaz yavaşladı, sonra dondu. Beklememe rağmen düzelmeyince ben de güç ve ses açma tuşlarına basılı tutarak cihazı zorla kapattım. Kapattıktan sonra cihaz açılmadı, şarja taktığımda hiç tepki vermedi. En son nasıl yaptıysam cihazı TWRP'de başlatıp oradan yeniden başlattım fakat olmadı, yine açılış ekranında çemberler dönüyordu. Güç ve ses tuşlarına basılı tutarak cihazı kapattım, yeniden TWRP'ye girip önbelleği falan temizledim ancak nafile. Şu an cihaz TWRP'de, verileri kaybetmeden bu sorunu nasıl çözebilirim? Normalde bu problemi yeniden ROM kurarak çözerdim ancak içinde önemli belgeler olduğundan dolayı yapamıyorum. Teşekkürler.

TWRP açıkken cıhazı PC'ye bağla cihazdan verileri çıkarırsın. Wipe yapmadan aynı ROM'u flashlarsan da cihaz repair edilmiş olur. Yine her türlü cozersin.

TWRP açıkken cıhazı PC'ye bağla cihazdan verileri çıkarırsın. Wipe yapmadan aynı ROM'u flashlarsan da cihaz repair edilmiş olur. Yine her türlü cozersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam verileriniz dahili depolamadaysa @HakanXD dediği üzere MTP ile bilgisayara alın, olmadı uygulama verileri gerekli ise tüm DATA bölümünü yedekleyip onu atın. Oradan alabilirsiniz onları.
Atmadan denemek istiyorsanız dirty flash deneyin ama olacağını düşünmüyorum. Bende düzeltiyordu ama bendeki cihaz boot ekranında takılıyordu.
Ama genelde uygulamaları kurmak sorun olmadığı için internal storageyi wipe etmeden baştan ROM atıyorum.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. TWRP üzerinden yedek almayı düşünüyorum fakat anlamadığım birkaç nokta var:
  1. Almış olduğum yedeğin data kısmını farklı bir ROM'a kurarsam sıkıntı olur mu? Uygulamaları indirdiğimde data klasörünü tanır mı?
  2. Yalnızca data klasörünün yedeğini alabilir miyim?
  3. Temiz kurulum yapıp yedeği bu ROM'a yüklesem herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Aynı ROM sürümü olacak.

1. Almış olduğum yedeğin data kısmını farklı bir ROM'a kurarsam sıkıntı olur mu? Uygulamaları indirdiğimde data klasörünü tanır mı?
Aynı ROM'da bir sorun çıkmaz ama farklı ROM ile ne yapar bilmiyorum hocam. Değişiyor uygulamadan uygulamaya bu.
  1. Yalnızca data klasörünün yedeğini alabilir miyim?
Evet, alınabiliyor. Yalnız tek bir uygulamayı de alabilirsiniz kopyalayıp.
  1. Temiz kurulum yapıp yedeği bu ROM'a yüklesem herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Aynı ROM sürümü olacak.
Tüm uygulamalar çalışmayabilir. Whatsapp gibi şifrelemesi vs yoksa çalışacaktır. Ama ben uygulama bazında /data/data/ klasöründen alıp sonra kurulum bitince yerine koymanızı tavsiye ederim.
Bence hocam siz tüm datayı yedekleyin bir yere, temiz kurulum sırasında datayı da baştan yazıyor cihaz, sonrasında tüm datayı yerine koymayı deneyin dediğiniz gibi. Sıkıntı çıkarsa eski haline döndürüp datadan sadece gerekli uygulamaları ayıklayıp alın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı