Samsung Kristal vs QLED

Makaleler
4

Bu iki model arasında çok kaldım. İşlemcileri arasındaki farklar hakkında bilgim yok ama bayii Kristal için QLED işlemcinin değişik bir modeli belki 1 tık altıdır (lite modelidir) dedi. Bakıyorum QLED'de Quantum 4K Lite var, Lite'ın Lİte'ı nasıl olur?

Renkler konusunda karar vermekte çok zorlandık birbirlerine çok yakınlar. Menü geçişleri hala bir tablet veya telafon kadar seri değil. Fiyat olarak 2000 TL kadar fark var. İkisi arasında kullanan veya bilgi sahibi kişiler öneride bulunabilir mi? Cuma günü almayı planlıyorum.

Konuyu zevkle takip edeceğim. Aynı konuda tıkanmış durumdayım. Samsung UHD'nin 7000li modellerinden hoşnut olmayan bir kitle var. Ben de UHD ve QLED arasında gerçekten inanılmaz bir fark var mı merak etmekteyim.

Yine kendim açtım kendim sonlandırıyorum konuyu. Bu forumda yardımlaşma konuları artık sadece bilgisayar bileşenleri üzerine yoğunlaşmaya başladı giderek de artıyor. Her neyse. QLED modelini aldım. Sebebini şöyle izah edeyim. İşlemci farkı hakkında pek bilgi edinemesem de yabancı forumlardan edindiğim duyumlarla TV panelinin sahip olduğu renk skalasının sentezlenebilmesi için geliştirilen kendilerine has işlemcilermiş. Örneğin QLED modelinde 1 milyon renk var ise Kristal 4K işlemci bu renklerin tamamını sentezleyemiyormuş, kendine has olan 100.000 rengi sentezleyebilmekteymiş. Bilgi yanlış olabilir, dediğim gibi başkalarından edindiğim bilgilere göre bunu yazıyorum bana mantıklı geldi. Görünüş açısından farkı anlamayacak kadar birbirine yakın olduğunu belirtmiştim, o konu da ise bu televizyonlara has hazırlanan 4K içerik videosundan kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Keza kimse sattığı televizyonu kötü gösterecek bir video izletmez bence. Ayrıca film izlerken bu renk ve ışık farklarının kendini belli edeceğini düşünüyorum. Teknolojik özellikleri neredeyse aynı (bluetooth, wifi 5 vb.), boyutları aynı, incelikleri hemen hemen aynı (Qled biraz daha ince). İkisi de 2022 yılı ürünleri olmakla beraber kalite ve teknoloji sıralamasına göre Kristal-QLED-OLED olarak küçükten büyüğe sıralanmaktadır. Ürünü direkt olarak Samsung Bayiinden aldım (16.900 TL) çünkü diğer satıcılar 4 taksit ile sınırlı kalırken Samsung 7 ila 9 taksite kadar bölmektedir vade farksız. Ayrıca henüz ev tutmadığımız için 1 yıl süresince depoda muhafaza ettiklerini söylediler bu da benim için büyük bir artıydı. Lakin çeyizlik eşya olarak satılmadığından ürünü satın aldığınız an garantisi başlıyor. Ben seneye bu fiyatları bulamam dediğim için şimdiden almayı seçtim. Umarım faydalı olur, ne alırsanız alın teknoloji biraz da şans işi, şuan kullandığım LG LED TV 6 yıldır bana mısın demeden çalışıyor, kimileri garanti süresi bitmeden bozuluyor. Ne alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın.

Emeğinize sağlık beni bilgilendirdiniz. Aşağıda resmini paylaştığım modelin şuan güncel fiyatı bu. Bu fiyata 75 UHD alabiliyorum. Sizce değer mi?

Dosya Ekleri

• 1669203852008.png
    1669203852008.png
    238,4 KB · Görüntüleme: 338
Emeğinize sağlık beni bilgilendirdiniz. Aşağıda resmini paylaştığım modelin şuan güncel fiyatı bu. Bu fiyata 75 UHD alabiliyorum. Sizce değer mi?
Bu model benim istediğim modeldi açıkçası. Yanlış hatırlamıyorsam 120Hz ekran yenileme hızı var artı olarak. Fiyatı makul görünüyor. Ben de bunu almak istemiştim sırf oyunlarda daha akıcı olması için lakin monitör alırım diye düşünüp vazgeçtim. Nerde kullanacaksınız? UHD yerine QLED almanız model ve teknoloji olarak üst segment olacaktır. Bence resmini attığınız modeli alın derim.

Son düzenleme:
Hocam ben bunu araştırdım, biraz fazla olumsuz geri dönüşler aldım. Bizzat Türk YouTube kanallarında da artı ve eksileri sen bahsedilmiş. Tabi elektronik şans işi elbet, hiç sorun çıkarmayadabilir. Ama güvenemedim ben.

Hocam ben bunu araştırdım, biraz fazla olumsuz geri dönüşler aldım. Bizzat Türk YouTube kanallarında da artı ve eksileri sen bahsedilmiş. Tabii elektronik şans işi elbet, hiç sorun çıkarmayadabilir. Ama güvenemedim ben.

Ben de aksine güzel yorumlar gördüm bu ürün için. O yüzden bunu tercih ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı