Samsung kullandıkça yavaşlıyor mu?

Hayır yavaşlamıyor, S3 ve S4 dönemlerinden kalmış safsatalardan kurtulun artık.

Bende de 32 GB'lık J7 PRO var, 2 yıldır kullanıyorum, bir yavaşlama yok, Pie ve Oreo güncellemesini de telefona kurmadım daha, o sürümlerde telefon daha hızlı ve stabil. Hafıza durumu da telefonun hızına doğrudan etki etmez pek.

1 yılda da bir şey olmuyor. Eski Samsung modelleri sorunluydu bunu kabul ediyorum. Lakin S5 modelinden itibaren arayüz sorunları giderildi, kesinlikle Samsung cihazlarında eskisi gibi sorunlu bir arayüz yok.

Son olarakta güncelleme ile telefonun yavaşlattıldığını iddaa edenler var, planlı eskitme Android cihazlarında hele Samsung gibi bir firma da hiç yok. Zaten maksimum 2 yıl güncelleme desteği veriyorlar, bir de çıkıp planlı eskitme yapacak halleri yok. Güncellemeleri kısa sürede kesiyorlar, Apple gibi 4-5 yıl güncelleme desteği veren firma Android tarafında yok. Güncelleme almadı diye de telefon yavaşlamaz, planlı eskitme söylemleri de şehir efsanesidir.
Ancak burada öyle yazmıyor.

2015 Nisandan beri S6 Edge kullanıcısıyım zamanında garanti dahilindeyken root falan da attım(konusunu açmıştım profilimden bakabilirsiniz) sanırsam Samsung istemeden kendi üretebileceği en dayanıklı telefonu üretmiş. Şu an da orijinal ROM kurulu, telefon ilk aldığım gün kadar akıcı ve sağlam. 2015 senesinde olsak ve ben bir telefon alacak olsam yine S6 Edge alırdım. Teşekkürler Samsung.

S7 edge kullanıyorum, 2016 yılında Mart ya da Nisan gibi satın almıştım sanırım. Hala performansından yana en ufak bir şikayetim yok.
2014 Nisandan beri S6 Edge kullanıcısıyım zamanında garanti dahilindeyken root falan da attım(konusunu açmıştım profilimden bakabilirsiniz) sanırsam Samsung istemeden kendi üretebileceği en dayanıklı telefonu üretmiş. Şu an da orijinal ROM kurulu, telefon ilk aldığım gün kadar akıcı ve sağlam. 2014 senesinde olsak ve ben bir telefon alacak olsam yine S6 Edge alırdım. Teşekkürler Samsung.
Amiral gemilerinden bahsetmiyorum, orta ve düşük segment telefonlardan bahsediyorum.

Amiral gemilerinden bahsetmiyorum, orta ve düşük segment telefonlardan bahsediyorum.
Orta ve düşük sınıf konusunda %100 haklısınız, ben bunu oturduğum apartmandaki komşumuzla bizzat yaşadım. Modelini unuttum lakin 3 haftada bir format atmaya çağırıyordu(sevdiğim bir abimdi o yüzden sesimi çıkartmıyordum) o derece tabiri caizse kafayı yemişti alet. Sonunda dayanamadı 3 gün önce Xiaomi Redmi Note 6 Pro aldı.

Orta ve düşük sınıf konusunda %100 haklısınız, ben bunu oturduğum apartmandaki komşumuzla bizzat yaşadım. Modelini unuttum lakin 3 haftada bir format atmaya çağırıyordu(sevdiğim bir abimdi o yüzden sesimi çıkartmıyordum) o derece tabiri caizse kafayı yemişti alet. Sonunda dayanamadı 3 gün önce Xiaomi Redmi Note 6 Pro aldı.
Onun çözümü ROM atmak bu arada.

Orta seviye bir telefon alıp 2 sene kullanacağıma amiral gemisi alırım 4 sene kullanırım yine aynı hesaba gelir ve daha iyi bir telefon kullanırım neticesine S9 Plus modelini aldım 1 senedir taş gibi kullanıyorum, orta segment ve giriş seviyesini bilmiyorum ama net bir şekilde amiral gemilerinde problem yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

Ancak burada öyle yazmıyor.
Apple için zamanında böyle şeyler vardı, son zamanlarda tepkilerden dolayı onlardan da geri adım geldi.

Attığın link sadece bir iddaa bir gerçekliği yok. SDN haberleri abartma konusunda bir numara zaten.

Samsung orta seviyeli telefonların yavaşlaması 3.senesinde başlıyor diyebilirim. A7 2016 telefon şuanda akrabam kullanıyor elime aldığımda kasmalar ve yavaşlamalar olmaya başlamış. Hard Reset attım biraz daha iyi oldu telefon. Sanırım hafıza falan dolmaya başlayınca daha çok belli oluyor belli süreden sonra.
A7 2016 modeli donanım olarakta iyi bir telefon değil ona rağmen hala iyi çalışıyor, benim akrabamda da var. Benim başka bir arkadaşta E5 modeli 5 yıldır kullanıyor telefon işi çok iyi gördü, tek bir defa bile arkadaşım E5 modeline daha format atmamış içinde kendisinin önemli bilgileri var diye. E5 modelinde de S5 dönemlerinde çıkan arayüz var, o dönemlerdeki arayüz ile S3-S4 dönemindeki arayüz arasında çok fark var. Hafıza doluluğa gelirsek bu zamana kadar kullandığım telefonlarda böyle bir sorun görmedim açıkçası. Aşırı depolama doluluğu telefonun okuma yazma hızlarını mutlaka düşürür, aynı PC'deki HDD gibi. Telefonun depolamasının dolmasının telefonu yavaşlatacağına ihtimal vermiyorum, tam kesin bir şey demiyorum ama depolamadan daha çok RAM, arayüz gibi etmenler etkiliyor durumu.

LG arayüzleri de çok stabil, G2 kullanırken canavar gibiydi, 2,5 yıl taş gibi çalışıyordu. Android tarafında bilindik markaların hiçbirinde arayüz sorunu yok.

Annemin Note 5'i garantisi biter bitmez bozulmuştu, başkalarının telefonu yıllardır "hık" bile demedi. Samsung'da işler şans gibi görünüyor yaptığım gözlemlere göre. Çünkü derdi mesajlaşmak ya da telefonla konuşmak olup Note 5 alan annemin anakartı yanmıştı, başka hiçbir işlem yapılmamasına rağmen, sen düşün. Hep şöyle düşünmüşümdür:

Samsung her an cortlayabilir, Apple güncellemelerle Apple tarafından yavaşlatılır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı