Samsung laptopa RAM ve SSD önerisi

O bilgisayarın kullandığı en yüksek varyant zaten elinizdeki i5 işlemci. Soket uyuyor diye i7 bir işlemci takılırsa anakartın okumaması muhtemel. Şahsende lehimli olabileceğini düşünüyorum, daha çok 1. nesil veya öncesi modeller soketliydi. İstiyorsanız söküp bakın.

Şimdi detaylı bir inceleme yaptım hocam anakartımdaki soket türü PGA yani değişime uygun bir soket. Anakart üzerindeki chipset ise HM76. Intel'in sitesinden bu sokete, chipsete ve TDP'ye göre 4 tane i7 işlemcinin uyumlu olduğu gözüküyor; i7-3520M, i7-3612qm, i7-3540M ve i7 3632qm. Sizin fikriniz nedir bu konuda?

Şimdi detaylı bir inceleme yaptım hocam anakartımdaki soket türü PGA yani değişime uygun bir soket. Anakart üzerindeki chipset ise HM76. Intel'in sitesinden bu sokete, chipsete ve TDP'ye göre 4 tane i7 işlemcinin uyumlu olduğu gözüküyor; i7-3520M, i7-3612qm, i7-3540M ve i7 3632qm. Sizin fikriniz nedir bu konuda?
QM olanlar 4 çekirdek ve 8 izleke ve 6MB önbelleğe sahip. En ideal onlar olur. 3540M gibi modellerin tekli çekirdek skoru yüksek olsada bence 2 çekirdek kullanmak uygun olmaz.
Değiştirme konusunda birşey diyemem, uzmanlık veya araştırdığım bir konu değil.

Qm olanlar 4 çekirdek ve 8 izleke ve 6MB önbelleğe sahip. En ideal onlar olur. 3540M gibi modellerin tekli çekirdek skoru yüksek olsa da bence 2 çekirdek kullanmak uygun olmaz.
Değiştirme konusunda bir şey diyemem, uzmanlık veya araştırdığım bir konu değil.

Peki şu anki işlemcim ile uygun olan qm işlemcilerin arasında ne kadarlık bir performans farkı olur hocam? Değiştirmeye değer mi sizce? (Mesela oyun performansları açısından)

Peki şu anki işlemcim ile uygun olan qm işlemcilerin arasında ne kadarlık bir performans farkı olur hocam? Değiştirmeye değer mi sizce? (Mesela oyun performansları açısından)
Tekli çekirdek skorları aynı:

İkiside Intel HD 4000 kullanıyor ve frekanslarda benzer:
1756072654662.png

Bir tek önbellek ve çekirdek sayısı farkı var. 3 ile 6MB önbellek çok uçuk olacağını düşünmüyorum. Çekirdek konusunda ise şuan işlemci kaynaklı tıkanma veya %90 üstü kullanım görüyorsanız o durumda bırakan oyun için performans artışı görülebilir. Aksi durumda minimal.
Ayrıca bir çok iş yapma potansiyeliniz artar. Video izlerken oyun oynamak gibi.

Tekli çekirdek skorları aynı:

İkisi de Intel HD 4000 kullanıyor ve frekanslarda benzer:
Eki Görüntüle 2562213

Bir tek önbellek ve çekirdek sayısı farkı var. 3 ile 6MB önbellek çok uçuk olacağını düşünmüyorum. Çekirdek konusunda ise şu an işlemci kaynaklı tıkanma veya %90 üstü kullanım görüyorsanız o durumda bırakan oyun için performans artışı görülebilir. Aksi durumda minimal.
Ayrıca birçok iş yapma potansiyeliniz artar. Video izlerken oyun oynamak gibi.

%90 üzeri görüyorum hocam evet. Video izlerken oyun oynamayı geçtim arka planda müzik çaldığında bile kasabiliyor o yönden iyi olacak gibi 😅 Bu i7 işlemcileri bulmak bayağı zor galiba şu ana kadar çok rastlamadım asıl bunun için uğraşmak lazım anlaşılan.

%90 üzeri görüyorum hocam evet. Video izlerken oyun oynamayı geçtim arka planda müzik çaldığında bile kasabiliyor o yönden iyi olacak gibi 😅 Bu i7 işlemcileri bulmak bayağı zor galiba şu ana kadar çok rastlamadım asıl bunun için uğraşmak lazım anlaşılan.
Sizin işlemci sıcaklıkları ne durumda hocam? Bakımları yapmadıysanızda aynı sorunu yaşarsınız çünkü. Şahsen bende i5 3.nesil bir laptopumda macun değişimi sonrası sanki sıfır cihaz almış gibi oldum.

Sizin işlemci sıcaklıkları ne durumda hocam? Bakımları yapmadıysanızda aynı sorunu yaşarsınız çünkü. Şahsen bende i5 3.nesil bir laptopumda macun değişimi sonrası sanki sıfır cihaz almış gibi oldum.

Hocam sıcaklık durumu bayağı sıkıntı laptopu koyduğum yere elimi koyamıyorum o derece. Ölçtüğümde genellikle 90°üzeri çıkıyor özellikle yoğun kullanımda 98-99°leri rahat görüyorum.

Hocam sıcaklık durumu bayağı sıkıntı laptopu koyduğum yere elimi koyamıyorum o derece. Ölçtüğümde genellikle 90°üzeri çıkıyor özellikle yoğun kullanımda 98-99°leri rahat görüyorum.
Bilgisayar o haldeyken nasıl çalışmasını bekleyebilirsiniz ki? Güzelinden bir bakım yapılması lazım. Yıllar boyunca hiç bakım, temizlik yapmadan aynı ayakkabıyı giyen futbolcu gördünüz mü? Fazla abartı gelebilir ama durum bu. Araba olsa yolda kalmıştı.

Güzelinde kaliteli bir termal macun alın ve içini açıp iyice temizleyin. Macunlarıda hafifçe işlemcinin üstüne azıcık sürüp, yayın ve kapatın. Fanları ve blokları kesinlikle temizleyin.
Fişek gibi olacak ozaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı