Çözüldü Samsung LC24F396FHMXUF vs LG 24MK400

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iamnotschyte

Hectopat
Aklımda alacağım 2 tane monitör var LG'de anti glare özelliği var ancak Samsung'da anti glare yazdığnı görmedim. İki monitörde de FreeSync özelliği var, tepki süresi 1ms olabiliyor ancak benim grafik kartım Nvidia GTX 670 olduğu için çalışıp çalışacağından emin değilim. Ekran teknolojisi farklı birisi TN diğeri VA arasındaki farkı bilmiyorum, kullananlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Çözüm
VA panellerin renk ve görüntü kalitesi TN'e göre daha iyidir. IPS ise ikisinden de iyi. Ayrıca FreeSync monitörler de Nvidia ekran kartı ile çalışır, sıkıntı olmaz. Nvidia kartlarda DP bağlantısı ile FreeSync de kullanılabiliyor fakat hem sizin ekran kartınız eski olduğundan desteklemeyebilir hem de monitörde DP girişi olmadığından Nvidia ekran kartı ile FreeSync'i kullanamazsınız.
LG nin Hz si daha yüksek ve daha uygun ama Samsung ise daha büyük ve cuverd .Büyüklüğü senin için önemliyse ve cuverd olması Samsung al ama benim tercihim LG olurdu daha uygun ve Hz si daha yüksek.

Samung monitör kullanıyorum her ne kadar 10 yaşında olsa da 1 kere bile sorun çıkarmadı. Konu teknolojik alete gelince bence 1. sırada kalite, 2. sırada özellikli olması var. Ben olsam Samsung alırdım.
Günışığında kullanırken ekran yansıma yapıyor mu? Varsa imkan nasıl gözüktüğünü bana fotoğraf çekerek gösterir misiniz? Çünkü bu durum samsung notebookta vardı ve aşırı rahatsız ediyordu. Şuan masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Monitör LG Flatron L1752TQ yansıma yapmıyor. Ama monitör 5:4.
LG nin Hz si daha yüksek ve daha uygun ama Samsung ise daha büyük ve cuverd .Büyüklüğü senin için önemliyse ve cuverd olması Samsung al ama benim tercihim LG olurdu daha uygun ve Hz si daha yüksek.
İnternetten baktım ancak büyüklüğü öyle gözle görülür değil. Aynı durum ekran yenileme hızında da geçerli. Curved veya düz ekran arasındaki farkın ne olduğunu bilmiyorum ancak benim aklıma takılan ekran teknolojileri arasındaki fark nedir?
Kavisli ekran günlük kullanım ve oyunlarda rahat oluyor. Zaten FreeSync özelliği olduğundan 72 Hz'e kadar çıkarabiliyorsun. Konusu burada. Yalnız F396 4ms ve dahili hoparlörü yok, arkasında jak girişi var.
Evet 4ms ancak FreeSync ile 1ms olabiliyor. Bahsettiğiniz konuya baktım ancak monitör amd uyumlu. Nvidia ekran kartıyla da çalışır mı?

VA panellerin renk ve görüntü kalitesi TN'e göre daha iyidir. IPS ise ikisinden de iyi. Ayrıca FreeSync monitörler de Nvidia ekran kartı ile çalışır, sıkıntı olmaz. Nvidia kartlarda DP bağlantısı ile FreeSync de kullanılabiliyor fakat hem sizin ekran kartınız eski olduğundan desteklemeyebilir hem de monitörde DP girişi olmadığından Nvidia ekran kartı ile FreeSync'i kullanamazsınız.

Çözüm
Günışığında kullanırken ekran yansıma yapıyor mu? Varsa imkan nasıl gözüktüğünü bana fotoğraf çekerek gösterir misiniz?
Fotoğraf çekemem şuan ama yansıma çok sıkıntı çıkarabiliyor, fakat arkamda ışık kaynağı olmayınca sorun olmuyor.

Fotoğraf çekemem şuan ama yansıma çok sıkıntı çıkarabiliyor, fakat arkamda ışık kaynağı olmayınca sorun olmuyor.
Bu biraz sıkıntı sırf bu yansıma sıkıntısından dolayı kararsız kaldım kara cumayı beklicem o zaman monitör almayı düşünüyorum

NVidia ekran kartıyla çalışıyor.
O zaman g sync monitörlerde amd ekran kartlarında çalışabiliyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı