Samsung LC27HG70QQMXUF vs MSI Optix MAG271CQR

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, bu gece RTX 2080 almayı düşünüyordum fakat monitörü hemen almayacağım için, RTX 2080'i boş yere 1080p'de süründürmek saçma geldi.

Şu an fikrim, önce 2K 27" 144Hz bir monitör alıp, 5-6 ay Ryzen 5 1600 ve GTX 1070 ile kullanmak, sonrasında da RTX 2070 ya da RTX 2080'e geçmek. 2K monitöre geçmek istememdeki en büyük etken, Ryzen 5 1600'ün tekli çekirdek bağlamında 1080p'de sıkıntılı olması. En azından 2K monitörde kendini daha iyi gösterecektir. GTX 1070'in 2K'da ultra grafik ayarları değerlerine baktım. Örneğin; BF1'de, R5 1600 ile 2K'da, 70-100FPS aralarında gidip geliyor. GTA V'da 60 FPS'den aşağıya düşmüyor. Ortalama 70-80FPS. Keza Overwatch'ta da 90-100FPS. Bu da fazlasıyla yeter. En azından 5-6 ay sıkıntı çekmem.

Yapılan test, sistemimin birebir aynısı diyebilirim. Tek fark benim RAM'ler 3000MHz, test sistemi 3200MHz (Video için tıklayınız). Test yapılırken, bir de sistemin video kaydı yaptığı düşünüldüğünde, R5 1600 ve GTX 1070, 2K'da beni bir süre üzmez gibi görünüyor.

Sonuç olarak, aşağıdaki hangi monitörü önerirsiniz? Özellikle de kullanan ya da deneme fırsatı olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Ona göre birazdan sipariş edeceğim. Bütçem 3500 TL. Alternatif önerilerinize de açığım.

1. Monitör: MSI Optix MAG271CQR 27" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Fiyatı

2. Monitör: Samsung LC27HG70QQMXUF 27" 1ms 144Hz (Display+2xHDMI) Fiyatı

Samsung olan, elimdeki monitör gibi, pivot bir monitör ve dik dönebiliyor fakat glow olayından şikayet eden olmuş. Glow var mı bilmiyorum.

Buradaki inceleme sonuçları fena değil: Samsung CHG70 Review (C27HG70, C32HG70)

Samsung'un HDR Gaming avantajı biraz daha cezbetti.

Sonuç olarak ikisi arasında kaldım diyebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İyi Sosyal'ler.

Son düzenleme:
Ben Samsung'u kullanıyorum valla çok memnunum. Tavsiye ederim.

Dostum, peki şu konudaki durumu yaşadın mı?

2. monitör değişimim olacak ve bu yüzden artık sağlam bir monitör olsun ve değişmeyeyim istiyorum. Bu yüzden de 2K satın alacağım ki ileriye dönük olsun. Bir daha monitör işiyle uğraşmayayım.

Bu arada ölü piksel çıktı mı?

MSI'ı dün aldım, yarın da iade için yollayacağım. Konumda yazmıştım ama özet geçeyim yine senin için.

Backlight bleeding sıfıra yakındı, ölü piksel yoktu. Tabi bu ikisi tamamen şans, bende yok diye sende de olmayacak diye bir kaide yok.

Ghosting her VA panel kadar vardı, Fast modu aralarından en iyisiydi diyebilirim. Ne çok Blur vardı ne de çok ghosting.

Renkler iyiydi, yine de QLED monitörüm kadar değil. Siyah beyaz dengesi kötüydü, ya da ben yakalayamadım. Black Tuner'ı fazla açınca koyu griler siyah oluyordu, açmayınca da beyaz arka plan üzerindeki şekiller kayboluyordu. Mesela Technopat'taki şu çerçeveler gözükmüyordu. Benim CFG70 renk konusunda yere gömer MAG271CQR'yi.

Color banding de vardı, belki baktığım içerikten kaynaklıdır ama bilmiyorum vardı yani.

CHG70 de QLED ve 10 bit, büyük ihtimal çok daha iyi renklere sahiptir ve 10 bit bir panelde color banding olacağını hiç sanmıyorum.

Ayrıca alacaksanız da bekleyin ben 2680TL'ye aldım 2-3 gün önce yine düşecektir. CHG70 de geçen gün 2800 TL idi, bu fiyatlar fazla şu an biraz bekleyin.

Dostum, peki şu konudaki durumu yaşadın mı?

2. monitör değişimim olacak ve bu yüzden artık sağlam bir monitör olsun ve değişmeyeyim istiyorum. Bu yüzden de 2K satın alacağım ki ileriye dönük olsun. Bir daha monitör işiyle uğraşmayayım.

Bu arada ölü piksel çıktı mı?

Olu piksek yok. Isik sizmasi her marka modelde var. Olmayana rastlamadim daha. Ben cok takmiyorum, Asus, BenQ kullandim, hepsinde vardi.
Aynen bende 2700'e aldim ama baya oldu.

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Beklemesine bekleyeyim de şimdi şu karışık zamanda bir de 3700-4000'e fırlarsa hepten sıkıntı :D

Monitör kafamda epeyce netleşti. Peki R5 1600 ve GTX 1070 ile 2K kullanacak olmam hakkında yorum ve önerileriniz var mıdır? Araştırmama göre sıkıntı çıkarmayacak diye düşünüyorum.

409147

Bu arada son 6 ayda en düşük 3.270 TL'yi görmüş olarak gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı