Samsung LC27JG54QQMXUF vs MSI Optix MAG271CQR

pirzola

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, halihazırda kullanıyor olduğum HP 24ES monitörümü upgrade etmeyi düşünmekteyim. 90 ppi bir monitör kullandığımdan dolayı resmen pikselleri sayıyorum ve bu durumdan dolayı da epey rahatsız olduğumu söylemeliyim. PC'de geçirdiğim sürenin %80'inde oyun oynamıyorum ama oynadığım zaman da tam olsun diyorum. Bu nedenle aslında sırf ppi'ı çok yüksek diye 4K monitör almayı düşünüyordum ama 60 Hz üstü bir yenileme hızı beni daha çok cezbettiği için 2K 144 HZ bir monitör almayı karar verdim ve bu iki monitör arasında kaldım. Linklerini aşağıya bırakayım:

Samsung:
HB linki: Samsung LC27JG54QQMXUF 27" 144Hz 4ms (HDMI+Display) FreeSync Fiyatı
Resmi web sayfası: 27” CJG5 4 ms 144 Hz QHD HDMI FreeSync Kavisli Gaming Monitör | LC27JG54QQMXUF | Samsung TR
İnceleme linki: Samsung JG50 Review (FreeSync olmayan model)

MSI:
Vatan Comp. Linki: Msi Optix MAG271CQR Led Monitör Fiyatı - Vatan Bilgisayar
Resmi web sayfası: MSI Optix MAG271CQR | RGB LED WQHD Curved Gaming Monitor

Gördüğüm kadarıyla bu monitörler arasında şu farklar var:
- Samsung'un FreeSync range'i 48-100 HZ iken (kaynak: Samsung İngiltere'yle chatleştim onlar dedi, yoksa hiçbir yerde yazmıyor) MSI'ın range'i 48-144 HZ (kaynak: Tom's Hardware). Bende GTX 1070 Ti var, uyumluluk açısından nasıl olur bilemem. Ama yine de 100 Hz sonrası tearing pek farkedilmiyor diyorlar, daha önce hiç 60 Hz üstü bir monitör deneyimlemediğim için bir şey diyemiyorum.
- Samsung'un response time'ı 4 ms (gri'den gri'ye), MSI'ınki ise 1 ms fakat bu değer MPRT. Samsung'un response time'ının yukarıda linkini vermiş olduğum inceleme sitesine göre 13 ms'e kadar yolu varmış ve bu nedenle karanlık ortamlarda ghosting sorunu yaşanabiliyormuş. Benim dandik HP monitörde bile response time'ı pek dert etmiyorum, ghosting falan da dikkatimi çekmiyor ama bu denli iyi bir response time'a sahip bir monitör de kullanmadım, belki kullansam farkı farkederim diyorum, bilemedim.
- Samsung'da yüksekliği ayarlanabilir ayak yok ve MSI'da ek olarak arkada LED aydınlatma var. İkisi de benim için önemsiz diye düşünüyorum. Tasarım olarak Samsung daha sade ve şık bir de bence.

Bu bilgiler ışığında, MSI monitöre ödeyeceğim yaklaşık 310 liralık farka değer mi sizce? Ne dersiniz? Bahsettiğim Samsung monitörün FreeSync'siz olanı halihazırda 1800 lira, ben sırf FreeSync var diye 300 lira fark koyup yukarıda bahsettiğim modeli alayım demiştim ama 48-100 HZ arası bir FreeSync için değer mi? 300 lira 300 lira fark koya koya nerelere geldik dedim bir düşününce.

Bir de Samsung monitörü HB'de GAMERS_ARENA diye bir satıcı satıyor (integra diye geçiyor), güvenilir midir sizce?

Son düzenleme:
Bence değer, 100 FPS ile 144 FPS arasındaki farkı anlarsın, 100'den sonrasını farketmezsin diye bir şey yok, ben 100 FPS'lerde 144Hz monitör kullandıktan sonra 240Hz kullandım (240FPS'te)ve çok büyük bir fark olduğunu gördüm. Yani 20-30 FPS'i bile rahatlıkla hissedebilirsin, ayrıca 1ms olması da büyük artı. Bana soracak olursan 300 TL'lik fark değer.

Bence değer, 100 FPS ile 144 FPS arasındaki farkı anlarsın, 100'den sonrasını farketmezsin diye bir şey yok, ben 100 FPS'lerde 144Hz monitör kullandıktan sonra 240Hz kullandım (240FPS'te)ve çok büyük bir fark olduğunu gördüm. Yani 20-30 FPS'i bile rahatlıkla hissedebilirsin, ayrıca 1ms olması da büyük artı. Bana soracak olursan 300 TL'lik fark değer.
Hocam oyun esnasında 100 Hz'den sonrasını farkederim elbette de, 100 Hz'den sonra tearing olduğu zaman monitör zaten çok fazla kare görüntülediği için tearing farkedilmiyor diyorlar. Bu ne kadar doğru onu bilmiyorum, keşke imkanım olsa da denesem. Bir de AAA oyun oynayan bir insanım (multiplayer oynadığım söylenemez) onlarda da 1070 Ti zaten 100 fps'in üzerine çıkamaz sanıyorum 2K'da.

1 ms'e ise diyeceğim bir şey yok, bilemedim cidden.

MSI'ın hem fiyatı yüksek hem de tasarımını hiç beğenmediğim için mesafeli kaldım biraz da.

Oyun için 27 Inch önermem çok büyük oluyor FPS oyunlarında hele çok zorlanıyorsun.

zamanımın büyük bir kısmını oyun oynamadan geçiriyorum hocam, o nedenle büyük olması daha çk işime gelir. fps oyunlarda da zaten multiplayer takılmıyorum pek.

cevabınız için teşekkür ederim.

Hocam ben konuyla alakasız bir şekilde Samsung Lc34h890wjmxuf aldım. Biraz marjinal bir monitör olsa da fiyatı hariç memnunum şu an için.

Nedense o seviyedeki Samsung'a pek güvenemiyorum. Çok az satış yapmış olmalı yada fiyatı uygun olmasına rağmen nedense çok az yorum yapılmış.

Bu konuda bazı kötü yorumlara da denk geldim.

Bu yüzden monitörü uzun süre kullanacağımı düşündüğüm için daha sorunsuz olması açısından biraz daha fazla vermeyi tercih ediyorum. Hem taksitle alacağımdan aylık bazda çokta büyük farklar yaratmayacaktır.

Açıkçası bende ekleye ekleye yükselttim. 24 küçük geliyor diye ve rekabetçi oyunları fazla oynamadığımdan üstüne film vs görsellik açısından 27 daha ideal geliyor bana. Şu an yıllardır 46 INCH Samsung TV'yi PC ekranı olarak kullandığım için büyüklük açısından bana sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.

Zaten oyun dışında büyük alıp bu bana büyük geldi diyeni pek duymadım :) Göz alışıyor hepsine. Ama rekabetçi oyunlarda PRO seviyeler farklı tabi.

Bu yüzden MSI 'ın modeli tekrar indirime girer inş ve alırım.

Son düzenleme:
Nedense o seviyedeki Samsung'a pek güvenemiyorum. Çok az satış yapmış olmalı yada fiyatı uygun olmasına rağmen nedense çok az yorum yapılmış.

Bu konuda bazı kötü yorumlara da denk geldim.

Bu yüzden monitörü uzun süre kullanacağımı düşündüğüm için daha sorunsuz olması açısından biraz daha fazla vermeyi tercih ediyorum. Hem taksitle alacağımdan aylık bazda çokta büyük farklar yaratmayacaktır.

Açıkçası bende ekleye ekleye yükselttim. 24 küçük geliyor diye ve rekabetçi oyunları fazla oynamadığımdan üstüne film vs görsellik açısından 27 daha ideal geliyor bana. Şu an yıllardır 46 INCH Samsung tvyi pc ekranı olarak kullandığım için büyüklük açısından bana sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.

Zaten oyun dışında büyük alıp bu bana büyük geldi diyeni pek duymadım :) Göz alışıyor hepsine. Ama rekabetçi oyunlarda pro seviyeler farklı tabi.

Bu yüzden MSI 'ın modeli tekrar indirime girer inş ve alırım.

Evet, Samsung monitör dikkat çekecek derecede az yorum almış, tek avantajı da ucuz olması zaten. Onun haricinde MSI'dan iyi olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. İkisinde de aynı panel var üstelik.

Fakat benim MSI'dan uzak durmamdaki ana neden monitörün tasarımını beğenmememdi. Evet, kulağa biraz garip gelebilir ama bildiğin lisedeki biyoloji kitaplarında gördüğümüz virüs görsellerine benziyor monitör. Şöyle ki;

10102896033842.jpg

u2fig2e.jpg

Ne yalan söyleyeyim, sırf bu nedenden dolayı itici geldiğinden almadım monitörü 😕

@@pirzola

Benim için ince tasarım, kaliteli görüntü ve kullanışlı sağlam ayaklar ile hareket kabiliyeti daha önemli.

Açıkçası tasarımından yana gözümü rahatsız eden bir durum oluşmadı.

En azından bunu tercih ederim. Ancak burada bazı arkadaşların hem monitör hemde Samsung servis açısından sıkıntılarından sonra elime sorunlu ürün geçmesini ve uğraşmayı da istemem. Belki de ilgili konuları okumuşsunuzdur.

Tabi şu an bir indirime dahil değiller :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı