MSI Optix MAG271CQR vs Samsung LC27HG70QQMXUF

Arkadaşla aynı sistem mi?
Şimdilik RTX 2070 SUPER var elimde ve 3 sene önce aldığım sistem var i7 6700 H170 vs vs donanım var yavaş yavaş yenilemeye çalışcam işte güç kaynağını değiştirdim aslında 600W da yeterdi bence ama monitörü değiştirsem heralde belki güzel olur. Dolar artıyo 10. nesil işlemci anakart RAM alacaktım ama elimdekileride ufak ufak satarak yapsam güzel olacak.
@moosmoos

Hem aniden bu kadar ucuzlaması hem de yaşadığım olumsuz tecrübeler, problemli olduğuna işaret ediyor. Eğer sinir stres yaşamayı seviyorum dersen, şansını deneyebilirsin ama tavsiye etmem.
Bildiğin D mi yani enerji sınıfı çok kötü değil mi ya ? Benim Viewsonic VX-2457 A sınıfı düz A ama.

Samsung'tan uzak dur da ne alırsan al

Ayrıca parlaklık olarak Samsung daha iyi değil. C27HG70 350 nits, MAG271CQR 400 nits. Quantum Dot'tan dolayı, Samsung'un rengi bir tık daha iyi fakat ben MAG271CQR'a geçtikten sonra, açıkçası C27HG70'i aramadım. Bir de C27HG70'in en önemli dezavantajı; kalas gibi ayakları var. Masada dehşet yer kaplıyor. Arka kısmı da kambur gibi durduğu için, masanız duvara yakınsa sıkıntı çıkartıyor.

C27HG70'in çerçevesi daha kalın, MAG271CQR daha ince. Ek olarak C27HG70 daha çok ısınıyor ve enerji verimliliği D. Samsung'taki HDR da giriş seviyesi. Pek bir artısını göremedim.

Bu arada C27HG70, 3.100 - 3.400 TL'den, 2.700 TL'ye düşmüş. Kesin bana gönderdikleri 2 sorunlu cihazı elden geçirip, stoğa koydular ve tekrardan satışa sunuyorlar :D Bana gelen 2 cihazın da panelinde duran stickeri yoktu. Şundan bahsediyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(Dakika 6:14'te, köşedeki sticker)

Hatta monitörün alt çerçevesinde iz vardı. Gönderdikleri 2. cihaz da hasarlı geldi.

Denemesi bedava. Sen de satın al ve o stickerin olmadığını göreceksin.

Hocam ben kağıt üstündeki değerlere göre yazmıştım. Bir yerde tecrübe konuşuyorsa üstüne diyecek bir şey yoktur.

Samsung'tan uzak dur da ne alırsan al

Ayrıca parlaklık olarak Samsung daha iyi değil. C27HG70 350 nits, MAG271CQR 400 nits. Quantum Dot'tan dolayı, Samsung'un rengi bir tık daha iyi fakat ben MAG271CQR'a geçtikten sonra, açıkçası C27HG70'i aramadım. Bir de C27HG70'in en önemli dezavantajı; kalas gibi ayakları var. Masada dehşet yer kaplıyor. Arka kısmı da kambur gibi durduğu için, masanız duvara yakınsa sıkıntı çıkartıyor.

C27HG70'in çerçevesi daha kalın, MAG271CQR daha ince. Ek olarak C27HG70 daha çok ısınıyor ve enerji verimliliği D. Samsung'taki HDR'da giriş seviyesi. Pek bir artısını göremedim.

Bu arada C27HG70, 3.100 - 3.400 TL'den, 2.700 TL'ye düşmüş. Kesin bana gönderdikleri 2 sorunlu cihazı elden geçirip, stoğa koydular ve tekrardan satışa sunuyorlar :D Bana gelen 2 cihazın da panelinde duran stickeri yoktu. Şundan bahsediyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
(Dakika 6:14'te, köşedeki sticker)

Hatta monitörün alt çerçevesinde iz vardı. Gönderdikleri 2. cihaz da hasarlı geldi.

Merhaba arkadaşım,
Firmaları keşke bu kadar kolay kötülemesek. Dediğin doğru da olabilir buradaki yetkili arkadaşlar daha iyi cevap verebilecektir fakat ben yaklaşık 10 adet "unboxing" yani kutu açılışı videosu seyrettim 1-2 tanesinde etiket vardı. Sanırım bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor.

c27hg70 monitörüne ait Video 1 (Etiket yok)

c27hg70 monitörüne ait Video 2 (Etiket yok)

c27hg70 monitörüne ait Video 3 (Etiket yok)

c27hg70 monitörüne ait Video 4 (Etiket yok)

c27hg70 monitörüne ait Video 5 (Etiket var)
Samsung'tan uzak dur da ne alırsan al.

C27HG70'in çerçevesi daha kalın, MAG271CQR daha Inc'e. Ek olarak C27HG70 daha çok ısınıyor ve enerji verimliliği D. Samsung'taki HDR'da giriş seviyesi. Pek bir artısını göremedim.

Bu arada C27HG70, 3.100 - 3.400 TL'den, 2.700 TL'ye düşmüş. Kesin bana gönderdikleri 2 sorunlu cihazı elden geçirip, stoğa koydular ve tekrardan satışa sunuyorlar :D bana gelen 2 cihazın da panelinde duran stickeri yoktu. Şundan bahsediyorum:

(dakika 6:14'te, köşedeki sticker)

Evet amacım konuyu hortlatmak değil insanların bilinçlenmesini sağlamak. Hem Hepsiburada hem de shop. Samsung üzerinden sipariş ettiğim iki aynı monitör benzer şekilde elden geçirilmiş olarak geldi. Fotoğraflar ektedir. Kesinlikle Samsung almayın aldırtmayın başkalarının iade ettiği ürünler elden geçirilip millete tekrar kakalanıyor. Kocaman firmaların düştüğü hale bak. Aç bir Online outlet mağaza bu iadeden gelen ürünleri 300-500 ₺ düşük fiyata sat hem sen kazanırsın hem müşteriyi aldatmamış olursun.
Yukarıdaki mesajımı destekleyen fotoğraflar ve açtığım konu buradan ulaşabilirsiniz
1- hepsiburada rezaleti

Ekte verdiğimi fotoğraflar da shop.samsung yani kendi sitesinin rezaleti. Evet SHOP.SAMSUNG yani kendi siteleri resmi satış mağazası bile bunu yapıyor.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 63
  • 2.jpg
    2.jpg
    279,3 KB · Görüntüleme: 59
  • 3.jpg
    3.jpg
    169,5 KB · Görüntüleme: 50
  • 4.jpg
    4.jpg
    342,8 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Samsung sakın almayın ben aldım acısını şu an çekiyorum.

Daha önce açtığım konudan alıntı yaparak yazımı paylaşıyorum.

"1 Ay önce aldığım mönitörün paneli 50 Cm'lik mesafeden düştü ve panel kırıldı üstelik geriye doğru düşmesine rağmen bu şekilde oldu. Servis 2 gün içinde gelip kontrol edecek. Umarım ücretsiz değiştirir. 1500TL kadar da panel parası verebilirim. Bu kadar kalitesiz bir tasarım olamaz arka bacağı "l" şeklinde direk yere teması sonucu anakart ve panele vurdu. Düz bacak olsa böyle olmazdı. Gelişmelerden haberdar edeceğim. Daha önce başınıza böyle bir durum geldiyse beni bilgilendirebilir misiniz?"

Dosya Ekleri

• ekran.jpeg
    ekran.jpeg
    155,3 KB · Görüntüleme: 47
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı