Samsung M7 LS43BM700upxuf 43" UHD akıllı monitör alınır mı?

Benim aldığım üç üründe de şimdilik yok gibi ölü piksel ama açıkçası dakikalarca da incelemedim, ölü piksel testi ile üstün körü göz gezdirdim. "Çıt çıt" şeklinde bir ses ile şimdilik karşılaşmadım. Üç ürün yazınca stokçu sanılmasın, ilk anneme aldım, beklenti düşüktü, ancak ürün bizi ciddi anlamda şaşırtınca bir tane kendime aldım, kardeşimin de hoşuna gidince bir tane de ona aldık. İkisi TV olarak, bendeki monitör olarak kullanılıyor. Amazon ve N11'den alındı.

Renk ayarlarını detaylı olarak yapan biri var DH'de, ancak bilmiyorum ne kadar iyidir, denemedim. Konuya ulaşmak için "Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör" olarak Google'da aratın ve 11. sayfaya bakın. Ben sadece belli başlı ayarları keyfime göre değiştirdim:

PC'yi medya tüketimi için kullanacaksam "Konsol" giriş ayarında kullanıyorum ki video izlerken "görüntü netleştirme/akıcılaştırma" devreye girsin (video içeriğini algılayınca otomatik devreye giriyor ve haliyle gecikme de artıyor). "Görüntü Netliği" ayarını kapatmazsanız veya "Oyun Modunda" kullanmazsanız gecikme daha yüksek olur. Aşağıdaki ayarlar da "Konsol" giriş etiketi için:

Renk Tonu: Genel olarak "Doğal", bazen "Standart" (okuma ağırlıklı olacaksa)
Renk Alanı: "Otomatik" seçili, "Doğal" olarak seçerseniz aşırı bir renklenme oluyor. HDR içerikle yoğun kulanacaksanız "Doğal" seçebilirsiniz.
Gama: 2.2
Kontrast: 30-40 arası
Keskinlik: 2
Ekran kartı panelinde renk ayarı RGB ve "Aralık/Range" de "Full/Tam" olarak seçili, YCbCr422 ile kullanılınca gecikme süresinin 15-20 ms düştüğünü söyleyenler var, denemedim, tercih sizin, ben RGB'den memnunum.

Şimdilik daha detaylı renk ayarlarını kurcalamadım, ilerde...

Ayrıca hafif risk alırım derseniz yabancı ve yerli kaynaklarda servis menüsü kullanılarak ekstra özellikleri açma ve ayarları değiştirme anlatılmış.

Son olarak zoky787'nin tespitine katılıyorum, sadece Samsung değil, daha başka birçok firmanın kalite kontrolden geçemeyen sorunlu ürünleri Türkiye, Hindistan, vb ülkelere gönderdiğini düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Konusu açılmışken kullandığınız renk ayarlarını vs paylaşır mısınız? Faydalanalım.

Mesajın doğrudan linkidir. Fotoğraflarda renk ayarları bulunuyor.
 
Evet, bahsettiğim konu üsttekidir. Bağlantı vermede kısıtlama yoksa aşağıdaki bağlantıya da bir göz atın derim:

 
Renkler biraz kötü ve beyazımsı. 1 adet ölü piksel ile geldi. 4K olması çok iyi. İşletim sistemi çok hızlı. Cihaz ısınıyor ve kapatıldığı zaman 30 dakika çıt çıt diye büzüşme sesi geliyor. Bağlantı kurması kolay. Kumandası çok modern, ufak ve estetik. Monitörün her yöne eğrilme payı var bu iyi bir şey fakat dokununca sallanıyor gibi oluyor. * sağa sola yalnızca 2 derece. Aşağı(öne) fazla eğrilmiyor yukarı doğru 20 derece falan ayarlanabiliyor. Ayağı çelik çok kaliteli. Uygulama mağazası yeterli. İçinden çıkan HDMI kablosu çok kaliteli. Kumandası şarjlı. Güç tüketimi kapalıyken 11 watt bu kötü. 43 inch diye satılsada 42.5 inch olarak geliyor yuvarlamışlar. Görüş açısı IPS monitörlere göre dar. Bilmiyorum sanırım renk ayarını henüz yapmadığım için karanlık gözüküyor çünkü HDMI ile bağlayınca görüntü çok iyi oldu ama hala VA panel beyazımsılığı var. Çok ince bir panele sahip her yere sığıyor.

Genel olarak alınır diyorum.

Güç tüketimi kapalıyken derken TV kapalı halde kullandığı enerji mi? Prizi kapatırsak yani. Bir de çoğu TV zaten 65 kWh yakın güç tüketiyor bununda SD güç tüketimi bu civardaydı. Faturaya çok etki eder mi? Normal TV'ler kadar harcar herhalde? Onvo 43" kullanıyordum Max onun kadar mı harcar, daha mı az harcar? Ayrıca eco modu falanda vardır herhalde az güç tüketecek.
 
Güç tüketimi kapalıyken derken TV kapalı halde kullandığı enerji mi? Prizi kapatırsak yani. Bir de çoğu TV zaten 65 kWh yakın güç tüketiyor bununda SD güç tüketimi bu civardaydı. Faturaya çok etki eder mi? Normal TV'ler kadar harcar herhalde? Onvo 43" kullanıyordum Max onun kadar mı harcar, daha mı az harcar? Ayrıca eco modu falanda vardır herhalde az güç tüketecek.
1: Virgül kullanmadığım için özür dilerim. Güç tüketimi, monitör kapalı ve prize takılı vaziyette 11 watt oluyor. Yani bir ampül kadar güç tüketiyor. İlla prizden kablosunu çekmek gerekiyor.
2: Kullanımdaki güç tüketiminin iyi olup olmadığını bilmiyorum.
 
1: Virgül kullanmadığım için özür dilerim. Güç tüketimi, monitör kapalı ve prize takılı vaziyette 11 watt oluyor. Yani bir ampul kadar güç tüketiyor. İlla prizden kablosunu çekmek gerekiyor.
2: Kullanımdaki güç tüketiminin iyi olup olmadığını bilmiyorum.

O biraz garipmiş evet. Zaten ben tüm cihazları kullanmıyorsam ya fişten çekerim ya da düğmesi olan priz kullanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı