Samsung M7 LS43BM700upxuf 43" UHD akıllı monitör alınır mı?

Hocam full siyah renk üzerinde sizde bulutlanma oluyor mu? Gündüz belli olmuyor. Anca gece olduğunda düz siyah renk üzerinde belli oluyordu bende. Bugün kargoya iade ettim. Görüntü kalitesini çok beğensem de bulutlanma can sıkıcı bir durumdu. :(
bulutlanma yapmayan 4k cihazlar genelde 25-30k filan hocam. iade etmeseydiniz keşke.

Hocam Full siyah renk üzerinde sizde bulutlanma oluyor mu? Gündüz belli olmuyor. Anca gece olduğunda düz siyah renk üzerinde belli oluyordu bende. Bugün kargoya iade ettim. Görüntü kalitesini çok beğensem de bulutlanma can sıkıcı bir durumdu. :(

Benim 2022 modelde çok az var ve 1 adet ölü pikselim var. 2023 cihazda bulutlanma hiç yok 2 adet ölü pikselim var. İade etmedim çünkü önemsiz noktalarda ve 4K ekranda bitişik olmayan ölü piksel 5cm dibine girip neredeydi bu diye aramayınca anlaşılmıyor. Rahatsız ediyorsa iade etmekte haklısınız. Ben Amazon'a bugüne kadar 5 monitör iade ettim. Hepsi de Samsung markaydı. Sebepleri de ghosting, bitişik ölü piksel, kasada ayrılma. Tek ölü piksel bile kusurlu üründür ama kusursuz bulmak için 1 sene boyunca iade et, yenisine bak bir daha iade et süreciyle uğraşamadım.

Benim 2022 modelde çok az var ve 1 adet ölü pikselim var. 2023 cihazda bulutlanma hiç yok 2 adet ölü pikselim var. İade etmedim çünkü önemsiz noktalarda ve 4K ekranda bitişik olmayan ölü piksel 5cm dibine girip neredeydi bu diye aramayınca anlaşılmıyor. Rahatsız ediyorsa iade etmekte haklısınız. Ben Amazon'a bugüne kadar 5 monitör iade ettim. Hepsi de Samsung markaydı. Sebepleri de ghosting, bitişik ölü piksel, kasada ayrılma. Tek ölü piksel bile kusurlu üründür ama kusursuz bulmak için 1 sene boyunca iade et, yenisine bak bir daha iade et süreciyle uğraşamadım.
Bir kez daha şansımı deneyeceğim. Umarım bu sefer bir sorun olmaz. Bu fiyata bu kalitede bir monitör yok. Genel manada görüntü kalitesini çok beğendim.

Arkadaşlar merhaba, alt panelin hemen üzerinde boydan boya hafif karartı sizde de var mı? Beyaz arka planda belli oluyor. Fotoğrafta fazla belli olmuyor fakat normalde fark edilir düzeyde.

Dosya Ekleri

• 20241003_164524.jpg
    20241003_164524.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 255
Son düzenleme:
Benim gördüğüm ve bende olanlar da dahil tüm M7'lerde var.
Ben de ürünü yeni aldım ve nispeten köşeye yakın bölgede iki adet ölü piksel -veya toz girmiş içine, bilemiyorum- çıktı. Bir de bunu fark edince değişime vermeyi düşündüm. Dediğiniz gibi alt panel karartısı hepsinde varsa, ölü pikseli sanırım kabullenebilirim ama değişime vermeyi de düşünmüyor değilim.

Dosya Ekleri

• 20241002_140046.jpg
    20241002_140046.jpg
    246,8 KB · Görüntüleme: 249
  • 20241002_140119.jpg
    20241002_140119.jpg
    37,8 KB · Görüntüleme: 202
Son düzenleme:
Alt panel bandı panele yukarıdan baktığımız için LED'lerin pozisyonu ve alt iç çerçeve yüzünden oluşuyor sanırım. Aslında aynı açıyla yanlardan baktığınızda da 4 köşede bu bandı görebilirsiniz. Ama genelde üstten baktığımız için altı görüyoruz sadece. Bence ölü piksel izlerken rahatsız ediyorsa ya da bitişik şekildeyse iade edin ve yeniden sipariş verin. Sorun hissetmiyorsanız, dibine girmeden fark etmiyorsanız ve bu şekilde içinize sindiyse o zaman kullanmaya devam edebilirsiniz.

Alt panel bandı panele yukarıdan baktığımız için LED'lerin pozisyonu ve alt iç çerçeve yüzünden oluşuyor sanırım. Aslında aynı açıyla yanlardan baktığınızda da 4 köşede bu bandı görebilirsiniz. Ama genelde üstten baktığımız için altı görüyoruz sadece. Bence ölü piksel izlerken rahatsız ediyorsa ya da bitişik şekildeyse iade edin ve yeniden sipariş verin. Sorun hissetmiyorsanız, dibine girmeden fark etmiyorsanız ve bu şekilde içinize sindiyse o zaman kullanmaya devam edebilirsiniz.
İlk başlarda değişime verecektim, hatta talep bile oluşturdum fakat gelecek olan ürünün de sorunsuz olacağının garantisi olmadığından elimde tutmaya karar verdim. Aklıma gelip de pikseli aramazsam görmüyorum bile. Sanırım uğraşmayacağım.

Merhaba, ürünü alalı neredeyse 1 ay olacak açıkçası üründen gayet memnunum. Şimdiye kadar ölü piksele dair bir şeyle karşılaşmadım. Fakat "clouding" de dediğimiz bulutlanma sorunu karanlıkta film izlerken gözüme çarptı. Her ne kadar kameranın çektiği kadar belirgin olmasa da ekte paylaştığım şekilde bir bulutlanma söz konusu. Değişim veya iade yapılmalık bir durum var mıdır sizce?
Ayrıca şunu fark ettim ki eğer gündüz saatlerinde, ışık alan ortamda kullanıyorsanız ya da monitörün bulunduğu odada bir ışık kaynağı yanıyorsa siyah renkler tam siyah gibi gözükmeye başlıyor ve bulutlanmaya dair bir şey göremiyorsunuz.
WhatsApp Image 2024-10-10 at 11.42.02_79d0e2f6.jpg
WhatsApp Image 2024-10-10 at 11.42.02_cf5233de.jpg

@cr4ck merhaba, ürünü aldıktan 2 gün sonra farklı yerlerde ölü pikseller belirmeye başladı. Ben de ürünü iade talebiyle gönderip yenisini aldım. Gönderdiğim üründe bulutlanma neredeyse yok denecek kadar azdı ve ses kalitesi gerçekten iyiydi. Yeni gelen üründe ise inanılmaz derecede bulutlanma sorunu var ve ses kalitesi fark edilir düzeyde kötü. Buna da iade talebi oluşturdum. 3-5 kuruş fazla verip de direkt 4K TV alacağım, araştırıyorum. Maalesef bu ürün teoride sunduğu özellikleri pratikte veremiyor. Ben Amazon'dan aldığım için iade konusunda bir sorun yaşamam diye umut ediyorum ama belli de olmaz. Sizde ki durum bence makul düzeyde, yerinizde olsam memnunsam uğraşmazdım.

Dosya Ekleri

• 20241008_222752.jpg
    20241008_222752.jpg
    33,5 KB · Görüntüleme: 228

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı