Samsung monitör ghosting sorunu

Bundan bir 6 ay önce falan ekranım yeşil ve yeşilin tonları olmuştu her şey yeşildi. Sonra monitörü sıfırladım ama oyunda ve yazılarda hatlarda siyahlaşma oluyordu kaydırdıkça. Yani mesela LoL'de kamera oynadıkça veya karakter hareket ettikçe can barının etrafı siyahlanıyordu ve yüzey şekilleri de siyahlanıyordu.(Hala oluyor)
Sizce monitörden olduğu kesin mi monitörden değilse ne yapmalıyım? Aldığım yere götürsem anlatsam işte yeşil oldu sonra sorun çıkarmaya başladı garantiye alırlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldığım monitörde aynı sorun olmuştu direkt iade etmiştim kabul etmişlerdi. Bence sizinkini de kabul ederler. (Ve evet monitörle ilgili ben de şüpheye düşmüştüm ama başka monitör kullanınca sorun çözülmüştü.)

Monitör kendini en hızlı tepkime moduna almış olabilir.

Monitörden tepkimeyi azaltan ayarı açıksa kapatın. (Ayarın adı response time, OverDrive vs. olabilir)

Evet tepkime süresini arttırdıkça artıyor. En aza çekince de oluyor ama az oluyor. 1ms kullanamaz mıyım yani. Çünkü her şey monitör yeşil olduktan sonra oldu. En aza çekince de oluyor ama az oluyor sizce iade mi edeyim ve bunun ghostingle alakası var mıdır.

Evet tepkime süresini arttırdıkça artıyor. En aza çekince de oluyor ama az oluyor. 1ms kullanamaz mıyım yani. Çünkü her şey monitör yeşil olduktan sonra oldu. En aza çekince de oluyor ama az oluyor sizce iade mi edeyim ve bunun ghostingle alakası var mıdır.
Değişim isteyin. En düşük değil de normale çekin.

Evet tepkime süresini arttırdıkça artıyor. En aza çekince de oluyor ama az oluyor. 1ms kullanamaz mıyım yani? Çünkü her şey monitör yeşil olduktan sonra oldu. En aza çekince de oluyor ama az oluyor sizce iade mi edeyim ve bunun ghostingle alakası var mıdır?
Vardır, monitörlerin çoğu monitör en hızlı tepkime modunda ghostinge sebep olur.

Muhtemelen önceden mod kapalı olduğu için gözünüze bir şey batmıyordu, bu yüzden iade/değişim gereksiz olacaktır.

Vardır, monitörlerin çoğu monitör en hızlı tepkime modunda ghostinge sebep olur.

Muhtemelen önceden mod kapalı olduğu için gözünüze bir şey batmıyordu, bu yüzden iade/değişim gereksiz olacaktır.
Ha bu arada lol oynarken fps 144ün altına düşerse oyun ciddi manada kasmaya başlıyor yani kamerayı oynatırken resmen takıla takıla gidiyor

fps 144ün altına düşmesi problem değil hatta ne zaman ytde lol oynayan birini görsem 120 civarında oynuyor herkes lolle ilgili birşey ama bende onlardan farklı olarak aynı fpsde kasıyor

bir de monitörün yeşil olduktan sonra bunların olduğunun altını çizerim.Yani ben birşey yapmadan ayar değiştirmeden oldu.Monitör yeşil oldu,resetledim böyle birşey başladı

Son düzenleme:
herzaman açık
elimde monitör olsa deneyecem de öğrenicem monitörden kaynaklı mı diye ama yok
Alalı 1 sene oldu ne yapmam gerekiyor değiştirmek veya iade etmek istiyorsam Vatan şubesinden aldım. Götürüp anlatsam derdimi iade mi alırlar garantiye mi gönderirler (garantisi 2 seneden fazla)
Tekrar bir şeyler denedim ve son şeyleri anlatayim.
1: Her şey monitör yeşile döndükten sonra resetleyince oldu.
2: V-Sync açık değilken 144 FPS'de ekranda görüntü kırılmaları oluyor.
3: V-Sync açıkken oyun 120 FPS'e düşünce çok fazla takılıyor görüntü yani kasıyor.
4: Kamerayı kaydırırken eğer 144 FPS oynuyorsam hatlar siyahlanıyor ghosting oluyor.
5: Kısacası V-Sync açıkken oyun kasıyor açmassam görüntü kırılmaları oluyor (V-Sync açık değilken 144'ün altına düşerse yine kasıyor sadece görüntü kırılmıyor.)
6:Eskiden kasmayan gta 5 gibi oyunlar artık fps 144ün altında diye kasıyor.
7:Yüksek fpse rağmen kasıyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı