Samsung Monitorlerde Bulanan MPRT Nedir?

Çünkü piksellerin renk değiştirme gecikmesi diye bir şey var. Ghosting bir problem değildir aşırı olmadığı sürece. Algılayamayacağınız derecede bile olsa, orada duruyor o. O modeli ben de deneyimledim ve çok dikkatli bakınca arkadaki iz yine belli oluyor. İstediği kadar 1 ms GtG tepki süresine sahip olsun, pek çok monitör deneyimledim öyle ve çok dikkatli baktığım zaman istisnasız hepsinde vardı.

O yüzden monitör alırken tepki süresine daha az önem verin diyorum. Hiç önemsiz değil, sadece daha az önemli diğer kriterlerden. 5 ms ve altı oyun için idealdir.

O Premium moduyla ilgili olarak daha karışık şeyler var. İyice beyniniz yanmasın, başka zamana artık. Hadi kaçtım.

Valla hocam bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Devamını gerçekten okumak isterim müsaitseniz yazarsanız sevinirim. Bu aldığım Samsung kavisli monitörde umarım gözüme çok batacak kadar olmaz.
@Oreki Hocam ben onuda iade ettim, en son C27HG70 olanı aldım. GTX 1080 ile 2K 144Hz iyi gider diye düşündüm. Bakalım cumaya kadar elimde olacak.
 
Son düzenleme:
Tam olarak nasıl açıklayacağım bilmiyorum. İngilizce öğrenmiştim bu terimleri.

MPRT tepki süresi "Moving Picture Response Time" olarak geçer ve adından da anlaşılacağı üzere oyun ayarlarından alışık olduğumuz "Motion Blur" ile alakalı. GtG tepki süresi ise piksellerin renk geçişleriyle alakalı. MPRT'den farkı ise GtG renk geçişlerinin süresiyle alakalıyken, MPRT (burayı nasıl açıklayacağım tam emin değilim) piksellerin görünürlük süresiyle alakalı.

Monitörlerde genellikle GtG tepki süresi yazılır satılırken. Çünkü 1 ms GtG tepki süreli pek çok monitörün MPRT tepki süresi uçuk olabilir. 1 ms GtG tepki süreli bir monitörde yine Ghosting olabilir. Bu da MPRT tepki süresinin yüksek olmasından kaynaklanır. Motion Blur'u azaltmanın yolu bir karenin görüntülenme süresini kısaltmakla oluyor mantıken. Bu da MPRT (az önce söylediğim görünürlük süresi) tepki süresinin düşük olmasıyla mümkün.

Atıyorum 60 kareden oluşan bir saniyeyi hayal edin. Ghosting'i azaltmak için her karenin arasına siyah bir kare daha ekliyorsunuz. Mantıken ne oluyor? 60 kareden her biri daha kısa sürede görüntülenmiş oluyor bir saniye içerisinde. Motion Blur'u azaltmanın bir yolu bu mesela. Dediğim gibi tam olarak nasıl açıklayacağımdan emin değilim. Umarım yardımı dokunur.

@Oreki Selam, ben MSI G27C7 almak istiyorum fakat gecikme süresiyle ilgili bir sorum olacaktı size. Monitör 1ms MPRT ben bu monitörün GtG sorusunu öğrenmek istiyorum acaba nasıl öğrenebilirim bulamadım internette.
 

Geri
Yukarı