Samsung mu, Apple mı?

Optimizasyon meselesi, isletim sisteminin saflığı ve özlüğü olabilir. Huawei de aynı sekilde kendi OS ile daha iyi performans sergiliyor. Ama sunu kabullenmek gerek. Apple tüm cihazlarini gercekten cok pahaliya satıyor ve artik alinmaz hale geliyor ve birkaç popüler kültür kölesi ( üstünüze alınmayin lütfen, özelliklerini bilmeden sadece "yeni iPhone" diye alanlar icin gecerlidir) alarak buna kısmen destekte bulunuyor. Ki Apple bir sonraki yilin cihazini erkenden cikartıyor. Kendisi Eylül'e kadar hep yenilgiye ugruyor.

O yüzden bütçe için demiştim katılıyorum ama mesela bende iPhone 12 var aldığımda o paraya çok iyiydi OLED ekranı vardı pil sorunuda bende çok olmadı. Arkadaşta A56 var aynı hemen hemen ikisi ama ekranda benimki yine daha iyi bence. Fakat 30k gibi mevlalarda şu an bende Samsung alırdım.

O yüzden bütçe için demiştim katılıyorum ama mesela bende iPhone 12 var aldığımda o paraya çok iyiydi OLED ekranı vardı pil sorunuda bende çok olmadı. Arkadaşta A56 var aynı hemen hemen ikisi ama ekranda benimki yine daha iyi bence. Fakat 30k gibi mevlalarda şu an bende Samsung alırdım.

Hocam ekranın daha iyi olacağını sanmıyorum. Ayrıyeten iPhonlar'da ki ekranları da Samsung üretiyor.

Türkiye'de Samsung daha mantıklı malum Apple Samsung'un 2 kat fiyatında olduğu için. Kesinlikle bu fiyatları hak etmiyor Apple Türkiye'de.

Hocam tartışmasız Apple ancak cidden fiyat performans almak ve bütçeniz kısıtlıysa Samsung. Ben iPhone kullanıyorum önceden Samsung kullanıyordum gerçekten S25 S25+ gibi modelleri bende beğeniyorum ve olsa bende alırım ancak gerçekten telefonum üst segment premium gözüksün güçlü ve kolay arayüzü hızlı işletim sistemi istiyorum kameram iyi olsun, derdim tasam kalmasın istiyorsanız cidden iPhone ama düşük modelleri almayın ya da kıyaslama bile yapmayın S25 gibi modellerle kesinlikle. iPhone alacaksanız bir model düşürüp Pro modelini almak çok mantıklı ve çok da rahat. Ayrıca fan boyluk yapanlara söyleyeyim en uzun ömürlülük kısmında da iPhone şu anda iOS 26 güncellemesini alan en son telefon iPhone 11, tamam Apple Samsung gibi inovasyonlarını erken telefonlarına koymuyor olabilir (120 Hz ekranlar gibi)

Yazilim konusunda bence ikisi de eşit durumda sayılır. Çunkü Custom ROM'larla Samsung devan ettirilebilir. Ve Custom romlarlada performans daha da artıyor. Ayrıyeten acik kaynaklı olduğundan dolayı çeşitli overclock underclock yapılabiliyor. Bu da Samsung'u önde kılıyor. Telefonun tasarımı degʻil performansı önemli bence yoksa bende gideyim IP17 Pro kasasına Nokia 3310 anakart koyarak calıştırayım :). Kısacası bence telefonların performansı önemli. Samsung tarafında SoC secme özelliği ve birçok inovasyon buna dahil olabilir.

Samsung'da çok iyi Apple'da çok iyi. Ama iPhone kasmıyor yavaşlamıyor. 6S Plus 16 GB telefonum vardı 2 sene önce bıraktım telefonu aman aman kasmalar yoktu. iPhone bence.

O kasma sorunu yeni nesil cihazlarda çözüldü hocam S10 da S20 serisi de şu anda kasmıyor S25 serisinin de 10-20 sene boyunca kasacagını düşünmüyorum.

Yazilim konusunda bence ikisi de eşit durumda sayılır. Çunkü Custom ROM'larla Samsung devan ettirilebilir. Ve Custom romlarlada performans daha da artıyor. Ayrıyeten acik kaynaklı olduğundan dolayı çeşitli overclock underclock yapılabiliyor. Bu da Samsung'u önde kılıyor. Telefonun tasarımı degʻil performansı önemli bence yoksa bende gideyim IP17 Pro kasasına Nokia 3310 anakart koyarak calıştırayım :). Kısacası bence telefonların performansı önemli. Samsung tarafında SoC secme özelliği ve birçok inovasyon buna dahil olabilir.

Hocam ama rastgele biri için bunlar anlam ifade etmiyor bence ROM nedir overclock falan insanlar genelde uğraşmazlar.

Hocam ama rastgele biri için bunlar anlam ifade etmiyor bence ROM nedir overclock falan insanlar genelde uğraşmazlar.

Bahsettiginiz gibi herkes basit yolları seciyor. Ama bana göre bu basit yollar biraz mantiksiz geliyor. Ki artık guncelleme sorunu cozuldu sayilir Samsung artık en az 6 yillik guncelleme sunacak iPhone 11 gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı