Düşük bütçede işlemcisi ve grafik işlemcisi iyi olan telefonları can dostu gibi savunuyorlar ve diğer markalara karşı tavır takınıyorlar.
Çok da tartışmaya girerek laf anlatmaya gerek yok.
Elimde A70 var, GPU'yu zorlayan oyunlarda sıcaklık 43° falan olunca telefon işlemciyi kısıtlıyor ve performans kaybı oluyor.
2 sene oldu telefonu alalı, değiştirme zamanı geldi artık param yeterse.
1 sene daha gitsin makine sonra bakarız.Konu açın anında yardımcı olalım hocam
Bu dediklerinize katılmıyorum çünkü hangi markanın telefonunu aldıysam o markayı gözüm kapalı savunmam gerekiyor takım tutar gibi. (!)Qualcomm işlemciler genel olarak daha iyi bu bir gerçek. Ancak genelleme yapıp Exynos 990 yüzünden tüm Exynos modellerini gömmek doğru değil. Bu işlemciler PC gibi tek başlarına ayrı bir bileşen değil. İçlerinde GPU, modem, yapay zeka, ISP bulunduruyorlar. Bu faktörlerde göz önünde bulundurulmalı.
Hocam konuyla biraz alakasız, konu biraz işlemcilere kaydığı için söyleyeceğim.Qualcomm işlemciler genel olarak daha iyi bu bir gerçek. Ancak genelleme yapıp Exynos 990 yüzünden tüm Exynos modellerini gömmek doğru değil. Bu işlemciler PC gibi tek başlarına ayrı bir bileşen değil. İçlerinde GPU, modem, yapay zeka, ISP bulunduruyorlar. Bu faktörlerde göz önünde bulundurulmalı.
Evet Mediatek pazar payında lider. Tepe model işlemcileri de var. Eskiden tepe model işlemcileri iyi değildi. Bu son 2 yıldır tepe model Dimensity işlemcileri çok iyi. Hatta şu an Android tarafında en güçlü mobil işlemci Dimensity 9000.Mediatek mobil alanda bayağı iyi. Pazar payının lideri yanlış bilmiyorsam. Ama tepe model işlemcileri yok herhalde. Olsa tepe model telefonlarda görürdük. Mediatek'i nasıl buluyorsunuz?
Hocam şimdi baktım da varmış, evet ama çok fazla modelde yok. Oppo, Honor, OnePlus ve Infinix diye değişik bir markada var. Türkiye satışları yok. https://www.epey.com/akilli-telefonlar/yonga-seti-chipset/mediatek-dimensity-900/Evet Mediatek pazar payında lider. Tepe model işlemcileri de var. Eskiden tepe model işlemcileri iyi değildi. Bu son 2 yıldır tepe model Dimensity işlemcileri çok iyi. Hatta şu an Android tarafında en güçlü mobil işlemci Dimensity 9000.
Mediatek'in eski işlemcilerini beğenmiyorum. 2 yıldır çıkardığı işlemcileri beğeniyorum. G serisi işlemcileri de fazla güç tüketiyor ve ısınması diğer rakiplerine göre fazla.